Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Buraya Gidenler Tanışalım)

Sponsorlu Bağlantılar

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Buraya Gidenler Tanışalım)
Evet arkadaslar baslıkta belırttıgım gıbı her türk evladının yaptıgı gıbı bizimde vatan borcumuzu verme zamanımız geldi Benimde askerlik yerim burası çıktı 5 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI/SİVAS MERKEZ
Sitemizde buraya gidecek arkadaşlar varsa tanışalım Askerligini burda yapmış kişiler tercübelerini paylaşabilirler ben normalde 1 giderim diye bekliyordum ama
Celp Dönemi :2014 ŞUBAT Celp grubum: 2 çıktı Seck tarihim : 20/03/2014
Normalde benle aynı tecilini bozduran arkadaşımın Celp grubu : 1 ama bana 2 çıktı ve onlardan 45 gün sonra gitmiş olacam ve bana çevremdekiler devre kaybı gibi gitmiş olacan acemiligin ya 19 gün yada 28 gün olur dediler normal 1 gidenlerde aynı dagıtıma gidersin ama ustabirliğin 45 daha uzun sürer dediler .. bu konudada bilgisi olan varsa bilgilendirebilir
Umarım sitemizde gidecekler vardır benle birlikte :)

Son düzenleme:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Düzenledim ama bilgi olması açısından paylaşıyorum; Konu başlıklarının tamamını büyük harfle yazmak yasak ;)

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Düzenledim ama bilgi olması açısından paylaşıyorum; Konu başlıklarının tamamını büyük harfle yazmak yasak ;)
Dikkat etmemişim ;) peki sivas hakkında düşüncelerinizi alayım :)ve ayriyeten gidecegim yer olarak 5 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI/SİVAS MERKEZ yazıyor yani Er Eğitim yazmıyor acaba farklı bi yermi ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Dikkat etmemişim ;) peki sivas hakkında düşüncelerinizi alayım :)
Yolum düşse de Sivas hakkında pek bilgim yok kardeşim, bir kez gittim ondada merkeze girmek nasip olmadı zaten, acele Kangal'a gidip dönmem gerekiyordu. iki tane 20 günlük karabaş kangal getirdim o kadar. :)

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve emreli01
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Yolum düşse de Sivas hakkında pek bilgim yok kardeşim, bir kez gittim ondada merkeze girmek nasip olmadı zaten, acele Kangal'a gidip dönmem gerekiyordu. iki tane 20 günlük karabaş kangal getirdim o kadar. :)
anladım bizede çıktı bakalım orası konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama umarım maxicepte giden vardırda bilgilendirme yapar :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
anladım bizede çıktı bakalım orası konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama umarım maxicepte giden vardırda bilgilendirme yapar :)
Hayırlısı olsun. Konu için biraz erken olmuş ama sıkıntı yok, yeri de uygun. :oke:

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Hayırlısı olsun. Konu için biraz erken olmuş ama sıkıntı yok, yeri de uygun. :oke:
Erken oldu ama millet gördükçe bilgilerini paylaşır diye şimdiden açtım :)

maxicep forma asker ve asker adayları takılmıyormu acaba :hmmm

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
hayırlı tezkereler kardeş. Bende şubat 6sında 116. Jandarma eğitim alay komutanlığına teslim olacam. :) inşallah rahat geçer askerliğimz..

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
116. Jandarma Eğitim alayı Çanakkale

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
zannetmiyorum acemilik süresi ne ise odur diye düşünüyorum b grubu gidiyorsun diye acemi birligin kısa olacak diye birşey olmaz. 1 aysa 1 aydr daha kısa olamaz olsa a grubu gidenlerde de olur yapacağın birliğe göre değişir acemilik süresi benim gideceğim acemi birliği süresi 75 gün diye duydum ama emin değilm :)

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
zannetmiyorum acemilik süresi ne ise odur diye düşünüyorum b grubu gidiyorsun diye acemi birligin kısa olacak diye birşey olmaz. 1 aysa 1 aydr daha kısa olamaz olsa a grubu gidenlerde de olur yapacağın birliğe göre değişir acemilik süresi benim gideceğim acemi birliği süresi 75 gün diye duydum ama emin değilm :)
yok öyleymiş gittigimde ya 28 gün yada 19 gün acemi birlgi yaparmısım uzman çavuş dedi bende şaşırıdım dagıtıma normal a grubu gidenlerle aynı dagıtıma gidermişim

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
doğrudur. Bilmiyorum ama a grubu tertiplern terhis olurken sen hala askerde olursun fark burada :)

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
Allah, hayırlısıyla kazasız belasız üstün başarı ile bitirmeyi nasip eder Insaallah :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Allah, hayırlısıyla kazasız belasız üstün başarı ile bitirmeyi nasip eder Insaallah :)
Amin.. cumlemize uzman olarak kalamayi düşünüyorum ama tabi oraya gidince ortama göre karar verecem :)

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
hayırlısı olsun :)

jackalmami

jackalmami

Üye
Yanlış bilmiyorsam orası full sınırlara çalışıyor kardeşim. Acemi birliğini orada yapanlar, usta birligini kara hudutlarından herhangi birinde yapıyor diye biliyorum. Ben İran sınırında yaptım askerligimi. Bizim karakoldaki piyadelerin hepsi Sivas, Sivas-temeltepe veya Tokat'ta yapmışlar. Sen de büyük ihtimal onlardansin. Ama onlar karakollara manga/tim halinde gidiyorlar. Sen b grubu gideceğin için timlere dahil olamazsın herhalde.. Acemi birlikleri gayet rahat geçmiş onların. Sadece 20 km. intikal yapmışlar o kadar. Yani usta birliğin ya Edirne Tarafı, yada Artvin'den Hatay'a kadar uzanan sınır bölgelerinden biri.
Diğer sorunun cevabina eskiden olsa "Evet. A gruplarına göre daha kısa yapacaksın. " derdim ama, şimdi askerlik düştü, acemi birliği kisaldi, bir sürü sistem değişti o yüzden kesin bişey söyleyemem. Ama büyük ihtimal kısa olur.

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Yanlış bilmiyorsam orası fu ll sınırlara çalışıyor kardeşim. Acemi birliğini orada yapanlar, usta birligini kara hudutlarından herhangi birinde yapıyor diye biliyorum. Ben İran sınırında yaptım askerligimi. Bizim karakoldaki piyadelerin hepsi Sivas, Sivas-temeltepe veya Tokat'ta yapmışlar. Sen de büyük ihtimal onlardansin. Ama onlar karakollara manga/tim halinde gidiyorlar. Sen b grubu gideceğin için timlere dahil olamazsın herhalde.. Acemi birlikleri gayet rahat geçmiş onların. Sadece 20 km. intikal yapmışlar o kadar. Yani usta birliğin ya Edirne Tarafı, yada Artvin'den Hatay'a kadar uzanan sınır bölgelerinden biri.
Diğer sorunun cevabina eskiden olsa "Evet. A gruplarına göre daha kısa yapacaksın. " derdim ama, şimdi askerlik düştü, acemi birliği kisaldi, bir sürü sistem değişti o yüzden kesin bişey söyleyemem. Ama büyük ihtimal kısa olur.
Hocam benim dayımın oğluda orda yapmış temeltepede %80 i Kıbrısa gönderilmiş geri kalanlar ise doğu batı ya serpilmiş ..
Şimdi bende merak ediyorum b grubu olarak gidiyorum askerlik düştü oraya gittigimde ne kadar acemiliğim sürer die ... fakat şuan görevde olan bi uzman çavuşla görüştüm durumum hakkında bilgi almak için bana acemi birliğimin ya 28 gün yada 19 gün süreceğini söyledi ..Şaşırdım

Birde ben üniversite terkim galiba genelde üniversite terk ve üniversite mezunları çoğunlukmuş sivasta .. Benim gittigim yer sivasın Merkezi acaba benim oraya gitttigimde çavuş olma durumum varmı ? B Grubu olarak gidiyorum die acaba çavuş olma durumum kalmıyormu ?

Üst Alt