afedersiniz optik sabitleyici ne oluyor ne işe yarıyoroptik sabitleyici her şeyi bitiriyor inanın..
en iyi açıklama bu olsa gerekafedersiniz optik sabitleyici ne oluyor ne işe yarıyor
pek birşey anlamadım genedeen iyi açıklama bu olsa gerek
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Kısaca cihazda bulunan bir sensör sayesinde el hareketinin etkisi en aza indiriliyor. Örnek olarak verdiğim videoda anlatılmak istenen ise ne kadar hareketli olsa da, tavuğun başı sabit kalıyor.
anladım 
Kameranın gövdesi ellerimizde ne kadar titrerse titresin, merceğinin olabildiğince sabit kalmasını sağlıyor. Optik sabitlemenin sabitlemesi bu. Optiği ise şu demek. Bunu yazılımsal değil direk mekaniksel olarak yapıyor olması. Yazılımsal olarakta peşinden destek sağlanıyor. (Nokia Camera) ve sonuç gerçekten çok başarılı oluyor. Bilirsiniz geceleri, gündüze göre çok daha dikkatle ve ellerimizi mümkün olduğunca titretmeden resim yada video çekmeye çalışırız. Optik sabitleyici kamerayı titretsek bile merceği sabit tutmaya çalıştığından bize yardımcı oluyor ve bu yüzden L920 geceleri başarılı resimler çekiyor.Bu arada eşimde L820 bende L920 var, eşimin gündüz çektiği resimlerde renkler inanılmaz doğru. 920 ile yarışabilir. 920 de ki hafif kumlanmadan 820 de eser yok resimler tertemiz. Black güncellemesinde 920 deki kumlanma epey giderilmiş ancak bir resmi pc ye atıp oradan yaklaştırarak baktığımda hala biraz kalıntılar görebiliyorum.pek birşey anlamadım genede![]()
Toplamda 920 gerçekten üstün.