Karşılaştırma En İyi Kameralı Akıllı Telefonlar

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
En İyi Kameralı Akıllı Telefonlar
Piyasadaki en iyi akıllı cep telefonunu ararken eğer kameraya merakınız var ise en iyi kameralı akıllı telefonu hangisiymiş beraber izleyelim

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Her ihtimale karşı :sirit:

Son düzenleme:

symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
10, 9, 8, 5 numaralar hala bir N8 kadar iyi çekemiyor.
Sony Xperia Z1in ise 808'den iyi olduğunu iddia eden video zaten oradan itibaren bütün gerçekçiliğini yitiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka, H.TOGAN ve Aybin.Kilic
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
10, 9, 8, 5 numaralar hala bir N8 kadar iyi çekemiyor.
Sony Xperia Z1in ise 808'den iyi olduğunu iddia eden video zaten oradan itibaren bütün gerçekçiliğini yitiriyor.
Nokia 808 41 mp olabilir fakat değerlendirmeler;
Renk canlılığı
İşletim sistemi
Kamera arayüzü
videodaki OİS(optik görüntü sabitleme)'in nasıl çalıştığı
şeklinde yapılıyor.
Note 3 2160p kaydedebiliyor fakat 1020'yi yenemiyor ;)

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
Nokia 808 41 mp olabilir fakat değerlendirmeler;
Renk canlılığı
İşletim sistemi
Kamera arayüzü
videodaki OİS(optik görüntü sabitleme)'in nasıl çalıştığı
şeklinde yapılıyor.
Note 3 2160p kaydedebiliyor fakat 1020'yi yenemiyor ;)
808'in 41MP olması önemli değil zaten kafadan 8MP düşünerek karşılaştırma yapıldığını varsayıyorum. Ayrıca konu başlığı en iyi kameralı akıllı telefonlar diyor, video top 10 best cameraphone diyor. Yani
bu şu demek;
-Renk canlılığı değil gerçekliği
-İşletim sistemi değil kamera
-Kamera arayüzü değil performansı (arayüzü olsa bile 808'deki arayüz galaxy s4 zoom ve lumia 1020 haricindekilere beş çeker)
-Video kriteri bir tek ois değildir. görüntü kalitesi ve netliği birincildir. ois de kullanıcıya her daim yaramaz.
-Kısaca sadece telefon olarak değil kamera ağırlıklı bir telefon olarak en iyisi hangisidir diyor.
Üç tane kazanan vardır onlar da,
1020
808
Galaxy S4 Zoom'dur.

808 vs S4 Zoom:

Lumia 1020 vs S4 Zoom:

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve Aybin.Kilic
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
808'in 41MP olması önemli değil zaten kafadan 8MP düşünerek karşılaştırma yapıldığını varsayıyorum. Ayrıca konu başlığı en iyi kameralı akıllı telefonlar diyor, video top 10 best cameraphone diyor. Yani
bu şu demek;
-Renk canlılığı değil gerçekliği
-İşletim sistemi değil kamera
-Kamera arayüzü değil performansı (arayüzü olsa bile 808'deki arayüz galaxy s4 zoom ve lumia 1020 haricindekilere beş çeker)
-Video kriteri bir tek ois değildir. görüntü kalitesi ve netliği birincildir. ois de kullanıcıya her daim yaramaz.
-Kısaca sadece telefon olarak değil kamera ağırlıklı bir telefon olarak en iyisi hangisidir diyor.
Üç tane kazanan vardır onlar da,
1020
808
Galaxy S4 Zoom'dur.

808 vs S4 Zoom:

Lumia 1020 vs S4 Zoom:
:oha:demek ki testerlar senin gibi düşünmüyor videoyu izlerken Nokia 808'i görünce şaşırdım doğrusu.

boran9999

boran9999

Üye
Kamera performansı derken video mu yoksa fotoğraf performansımı eğer video ise vasat bir kullanıcıyım bu konuda :) Fotoğraf ise sıralaması olmaz bu işin neye göre sıralama 1. sıradaki FF sensörlümü? hepsi bir birine yakın cihazlar yanlız Carl zeiss optikli lensler bana göre bir adım önde oldukca başarılı kontraksa sahipler ama bu öbürlerinin kötü olduğu anlamına gelmesin. Pixel olayınada fazla takılmamak lazım ileri düzeyde fotoğrafcıların kullandıkları makinaları araştırırsanız öyle bol pixelli değillerdir :)

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Kamera performansı derken video mu yoksa fotoğraf performansımı eğer video ise vasat bir kullanıcıyım bu konuda :) Fotoğraf ise sıralaması olmaz bu işin neye göre sıralama 1. sıradaki FF sensörlümü? hepsi bir birine yakın cihazlar yanlız Carl zeiss optikli lensler bana göre bir adım önde oldukca başarılı kontraksa sahipler ama bu öbürlerinin kötü olduğu anlamına gelmesin. Pixel olayınada fazla takılmamak lazım ileri düzeyde fotoğrafcıların kullandıkları makinaları araştırırsanız öyle bol pixelli değillerdir :)
FF sensor nedir ? Ayrıca piksel olayına tamamen katılıyorum 13 mp ile 41 arasında dağlar kadar fark yok önemli olan lens kullanılan teknoloji ve bunu kullanabilecek yazılım :)

boran9999

boran9999

Üye
FF Full frame yani 24x36mm Croplu makinelerde 23.6x15.8 mm (Canon) sensör boyutu Compalk makinelerde sanırım bu boyut 8x8 gibi telefon gibi cihazlarda kaç mm kullanılıyor bilmiyorum doğrusu fazlada merak etmedim :)

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
FF fu ll frame yani 24x36mm Croplu makinelerde 23.6x15.8 mm (Canon) sensör boyutu Compalk makinelerde sanırım bu boyut 8x8 gibi telefon gibi cihazlarda kaç mm kullanılıyor bilmiyorum doğrusu fazlada merak etmedim :)
araştırmam gerek :)

symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
:oha:demek ki testerlar senin gibi düşünmüyor videoyu izlerken Nokia 808'i görünce şaşırdım doğrusu.
o video'yu hazırlayanlar tester değil. verdiğim linklerde ise test yapıldığında neler olduğunu görüyoruz.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
o video'yu hazırlayanlar tester değil. verdiğim linklerde ise test yapıldığında neler olduğunu görüyoruz.
testerların yaptıkları videolar 10 telefonu birlikte karşılaştırmaya çalışırsa 1 saat sürerdi . İnsanların aynı konu üzerinde durma süresi ise 25-30 dakika yani 30 dakika izledikten sonra kafalarından başka şeyler geçecek kimse sonunu anlamayacak. verdiğim 2. link kesinlikle . Çok iyi bir karşılaştırma ve o karşılaştırma da gördüğümüz gibi 808 yer almıyor

symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
Pixel olayınada fazla takılmamak lazım ileri düzeyde fotoğrafcıların kullandıkları makinaları araştırırsanız öyle bol pixelli değillerdir :)
Evet piksel olayına fazla takılmamak gerekiyor ama DSLR'ların büyük çoğunluğu 18 megapikselden daha büyük sensörlere sahip. Bunu da unutmamak gerek. Artı olarak 808 veya 1020'yi 8 megapiksel olarak varsayarak cevap atıyorum sonuçta o boyuta ayarlayıp fotoğraf çekebiliyorsunuz.
FF fu ll frame yani 24x36mm Croplu makinelerde 23.6x15.8 mm (Canon) sensör boyutu Compalk makinelerde sanırım bu boyut 8x8 gibi telefon gibi cihazlarda kaç mm kullanılıyor bilmiyorum doğrusu fazlada merak etmedim :)
Akıllı telefon kameralarının kompakt makinalardan çok farkı yok. tek fark kompaktların önünde optik zoomlu lens olması.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk: paylaşım için

symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
testerların yaptıkları videolar 10 telefonu birlikte karşılaştırmaya çalışırsa 1 saat sürerdi . İnsanların aynı konu üzerinde durma süresi ise 25-30 dakika yani 30 dakika izledikten sonra kafalarından başka şeyler geçecek kimse sonunu anlamayacak. verdiğim 2. link kesinlikle . Çok iyi bir karşılaştırma ve o karşılaştırma da gördüğümüz gibi 808 yer almıyor
Hayır 10 telefonu karşılaştırmak bundan daha uzun sürer. Test edilen telefonlarla bir dizi fotoğraf ve video çekimi gerektirir. Bahsettiğin süreler yapılan işe göre değişir sabit değildir. Böyle kesin fikirlerle ve böyle saçma sapan videolarla nereye varmaya çalıştığını anlamıyorum. Video öyle diyor diye gerçek o olmaz. Herşeyi bir iki video ile kanıtlayamazsın. Hele ki bu tip bir karşılaştırma videoyla hiç yapılmaz.
Artı olarak videodaki eleman YouTube'daki binlercesi gibi basit bir incelemeci ne bir tester ki anlamını bildiğinden şüphe ediyorum bu kelimenin, ne de bir profesyonel.

• Beğen
Tepkiler: boran9999
PriZm

PriZm

Üye
Akıllı telefon kameralarının kompakt makinalardan çok farkı yok. tek fark kompaktların önünde optik zoomlu lens olması.
Ve bazı mobil cihazlarda Xenon flaş olması.Karanlık yerlerde Xenon flaş hareketli nesneyi durdurabiliyor neredeyse.

• Beğen
Tepkiler: sekajmer ve symbianmanyağı
PriZm

PriZm

Üye
Konuya gelecek olursak 1. videonun epey amatör olduğunu düşünüyorum.
Herhangi bir kaynak verilmemiş, kendi kafalarına göre bir sıralama yapmışlar.

symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
İkinci video'nun da 2013'te çıkan telefonlara göre yapıldığını hatırlatalım. Bu yüzden "808 yer almıyor".

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
bunların uzun uzun birbirleriyle karşılaştırmalarını da izledim sonuçların büyük çoğunluğunu doğru olduğunu düşünüyorumben karşılaştırmaları izledim 1-2 saatlik ve özetini sizlere aktarmak istedim böyle bir video buldum yararlı alacağını düşündüm :)

boran9999

boran9999

Üye
Bu tür kamera testleri genelde bir takım kullanıcıları etkilemek için hazırlanır. Fotoğraf işi ışık ile ilgili Örneğin Nikon D800 ile aynı yerden çektiğiniz 10 kare fotoğrafı karşılaştırırsanız mutlaka aralarında farklılıklar göreceksinizdir. Çok takılmamak lazım lens faktörü çok daha önemli iyi bir fotoğraf gözü olan en kalitesiz denilen kamerayla en kaliteli denilen cihazın karelediği fotoğraftan çok daha kaliteli kareler yakalayabilir.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi

anlayan biri açıklayabilir mi ? Full Frame olan akıllı telefonlar var mı ?
Ben şunu gördüm ;
1020 Full Frame benzeri görünüyor bazı tellerle yan yana tuttuğumuzda ;
Mesela yakın çekim yapacağım aynı nesneyi aynı mesafeden odak alıyorum s4 ile 1020
1020 daha geniş sanki
s4 ise daha yakın gibi
tabi çözünürlük ve inç farkları var sadece amatör olarak yorumladım

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka

Üst Alt