Bunları biliyor muydunuz???

Sponsorlu Bağlantılar

Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
Bunları biliyor muydunuz???

Google Earth programıyla Dünya'nın her yerini görüntüleyerek gezebilirsiniz. Ancak insanların % 95'i sadece kendi evine bakıyor.

------o------

Anadolu ve Orta Asya'da, gelinin üzerine şans ve mutluluk getirmesi için darı atma geleneği vardır. "Darısı Başına" sözü buradan gelmektedir.

------o------

Dünyanın en çok satan telefonu iPhone değil Nokia'nın 2003 yılında satışa çıkardığı ve 250 milyon satan Nokia 1100'dur.

------o------

Steve Jobs Suriyelidir. Babası Abdulfattah Jandali adlı Suriyeli Arap'tır ve Jobs'u evlatlık vermiştir.

------o------

Uruguay Devlet Başkanı José Mujica, maaşının % 90'ını hayır kurumlarına bağışlıyor ve 1.250 $'la geçiniyor

------o------

Gallium adlı bu metalin erime noktası bir insanın elindeki sıcaklıktan düşük olduğundan elinizle tuttuğunuzda sıvılaşır.

------o------

Martılar doğada etçillerdir. Onlara simit yemeyi öğreten Türklerdir. :D

------o------

İtalyan ressam Fausto Zonaro, kendini Fatih'in İstanbul'a girişinde solundaki yeniçeri olarak resmetmiştir.

------o------

Bunu okuduktan sonra fark edeceksiniz ki ki beyniniz ikinci "ki"yi okumanıza izin vermedi.

alıntıdır....

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407, Mr.Sun, Legendary. ve 5 diğerleri

0MG90

0MG90

Üye
Güzel bilgiler teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:tşk:

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Martılar doğada etçillerdir. Onlara simit yemeyi öğreten Türklerdir. :D
:bigstar: Gurur duydum :ehe

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
Bana en ilginç gelen ressamın kendisini yeniçeri olarak resmetmesi, kurnazlığa bak :D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bana en ilginç gelen ressamın kendisini yeniçeri olarak resmetmesi, kurnazlığa bak :D
Katılıyorum refikim, ilk duyduğumda bana da çok ilginç gelmişti. Ayrıca görseli paylaşana kadar hangisi olduğunu bilmiyordum. :oke:

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Teşekkürler
Ressama koptum :ehe

Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
:no: hiç dikkat etmedim, ne ola ki!!!.:hmmm
Fatih'in sağında yürüyen şahıs hocası Akşemseddin dir...

1. hata Akşemseddin İstanbul'a yürüyerek değil Fatih gibi at sırtında girmiştir..
2. hata Akşemseddin'in resimde ki gibi bir kucak sakalı yoktur, çünkü Akşemseddin hoca kösedir :D

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Fatih'in sağında yürüyen şahıs hocası Akşemseddin dir...

1. hata Akşemseddin İstanbul'a yürüyerek değil Fatih gibi at sırtında girmiştir..
2. hata Akşemseddin'in resimde ki gibi bir kucak sakalı yoktur, çünkü Akşemseddin hoca kösedir :D
Helal refikim ya :nazar:

• Beğen
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Aksemseddin kösemiydi:blink:

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
ll. Murad hocası Hacı Bayramı Veli hazretlerine. Fetihin kendilerine nasip olup olmayacağını sorduğunda, Hacı Bayramı Veli hz. -Size değil ama şehzade Mehmet ile bizim köseye belki demiştir. Köse olan Akşemseddin dir ve o zamanlar medrese talebesidir, Fatih te kundakta bebek...
Evet kaynaklarda köse olduğu yazılı. Demek ki ressam bu bilgiyi dikkate almamış :ah
Sadece ressam değil, Fetih 1453 filminde de bir kucak sakalı vardı :D..
Gerçi filmde o kadar çok hata vardı ki..

durum şundan ibaret...

Kadının birisi hocaya gitmiş ve demiş ki:

Kadın: Hocam diyorlar ki Yunanistan taraflarında bir kadın evliya çıkmış. Tam kızını kurban edecekken şeytan bir keçiyle çıkagelmiş ve bunu kes demiş. Doğru mu?

Hocai: kızım ben bunun neresini düzelteyim. Yunanistan değil Arabistan, kadın evliya değil İbrahim peygamber, kızı değil oğlu, şeytan değil melek, keçi değil koç…

• Beğen
Tepkiler: ahmetkartal ve OttomaN TigeR
Invoke

Invoke

Üye
İnsanların %90küsürü(tam hatırlamıyorum küsüratı) dillerini dirseklerine değdiremezler.

Bunu okuyanların %90 küsürü(yine tam hatırlamıyorum küsüratı) de bunu denemiştir.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen

Üst Alt