Store'dan nasıl güncelleyebilirim ki ücretli? En son kit kat uyumluluk sorunu için bir versiyonu çıkmış bunun onu yükledim hatta apk dosyasını bularak ancak yine aynı hatayı veriyor. Bunun yerine VPlayer kullanıyorum şu an yeni keşfettim ancak MX Player'a alışmıştım.Store den mi yukluyorsun apk olarak mi . Apk olarak yukluyorsan storeden guncelle bi cok uygula guncelleme olmadan 4.4.2 de calismiyor.
Blackmart'a bakarım bi araPro demisin baslikta dikkat etmedim kusura bakma. Blackmart a baktin mi belki ordan guncelleyebilirsin oda olmadi pro olmayan surumunu kullaniyorum ben mecburen kitkatdan ötürüVplayer nasil tavsiye ediyor musun Mxin goruntu kalitesinden sikayetciyim .

Ext4 bi dosya sistemidir yani fat32 veya ntfs gibi ve Linux tabanlıdır. Android de linux tabanlı bir işletim sistemi olduğu için Ext4 dosya sisteminde daha uyumlu ve daha hızlı çalışır. Bizim hafıza kartları ise fat32 dosya sistemine sahip varsayılan olarak. Ben hafıza kartında ext4 sistemli swap alanı oluşturup telefona ram takvitesi yapmak istiyorum ancak her rom ve kernel desteklemiyor. Bunun için de bazı çözümler varmış onla uğraşıyordumDeniyorum hemen tesekkurlerbu arada ext4 destegi nedir ne ise yarar bi konu acmissin merak ettim

Evet aynen bilgisayarda ki sanal bellek gibi. Bİlgisayar üzerinden de yapabiliyorsun ext4 alanını. Mesela google play de swapper diye bir uygulama var hafıza kartında swap dosyası oluşturup ram'e destek sağlıyor ama bu hafıza kartı fat32 olduğu için tam verim alamıyorsun. Bende ext4 yapmak istiyorum amacım bu.Sen bilgisayardaki sanal bellek bicimini telefona uyarlamak istiyorsun . Ama olursa guzel olur . Bilgisiyarda h.karti bicimlendirirken ayristirma bicimini degistirebiliyorsun galiba ext4 de seceneklerin arasinda olmasi lazimdi bicimini ext4 yaptik diyelim swap alanini nasil olusturucaz biraz daha acar misin
Burada uygulamaları hafıza kartına taşıyıp, hafıza kartı üzerinden sanki telefondaymış gibi hızlı bir biçimde çalıştırabilmek ve telefon hafızası dolma sorunlarından kurtulmak için anlatılmış sanırım. Bunu biliyorum ancak benim telefon hafıza sorunum yok 4 Gb hafızası var telefonun benim derdim hafıza kartında ki o ext4 bölümünü ram olarak kullanabilme.Boyle bisey buldum yardimci olur belki .
Hafıza kartlarının tümüne bu işlemi yapabilirsin,
eski Class bilgileri, özelliği bulunmayan, örneğin
Class2 hafıza kartlarını da bölebilirsin ama hızlı
bir hafıza kartı olması cihazın sağlıklı çalışması
açısından önemli.
Ext bölüm Linux'a özgü bir disk biçimidir. Pek
bilgim yok ancak Ext2, Ext3 ve Ext 4 arasında
performans ile ilgili farklılıklar var ve şu anda
en hızlısı Ext4.
Ext alan oluşturmanın bir çok yolu var. Telefon
üzerinden CWM ile yukarıda bahsedildiği gibi
yapabilirsin. Bu işlemde maksimum 4 Gb Ext
alan oluşturabilirsiniz. ( 4 Gb yeterli olacaktır. )
Diğer bir yolu ise hafıza kartını bilgisayar
üzerinden, MiniTool Partiton Wizard programının
ücretsiz olan home versiyonu ile bölmek. Bu
işlemde ise istediğin boyutlarda bölüm
oluşturabilirsiniz. ( 8 Gb ext alan gereksiz
bence )
Bir de Linux'un G-Parted Live CD'si ile
yapabilirsiniz ama gerek yok kanımca.
Bölüm oluşturduktan sonra, ''her rom
yükleyişinizde yeniden bölmeniz gerekmiyor''. Ext
bölüm ve diğer bölümleri fu ll wipe ile
temizleyerek ( Bir nevi format atarak ) yeni rom
yükleyebilirsiniz.
Ama EXT bölümün ''boyutunu'' değiştirmek için,
önceden oluşturduğunuz bölümü silmeniz, yani
hafıza kartını eski haline getirmeniz gerekir.
Bazı romlarda ekstra bir ilem yapmadan
böldüğünüz alanın tamamını görebiliyor ve
kullanabiliyorsunuz, bazı romlarda ise telefonun
dahili hafızası gözükse de, onlarca uygulama ve
oyun yüklemenize rağmen hafıza dolmuyor.
Bazı romlarda ise bölümlendirdiğiniz EXT alanı
kullanabilmek için Terminal Emülatörü
uygulamasından A2sd, Mount2sd ve benzeri
uygulamayı aktif hale getirmeniz gerekiyor.
Aktif hale getirmediğiniz durumda cihazın düşük
dahili hafızasını kullanmak zorunda
kalıyorsunuz. EXT alanın bir esprisi kalmıyor.
Her romda farklı şekilde olabiliyor bu işlemler.
Bu işlemi hangi romu kullanmak istiyorsak, o
romu geliştiren kişi veya kişilerin defalarca
deneyerek ''işte en sağlıklısı bu'' diyerek karar
verdiği ve rom'a gömdüğü şekilde yapmak
zorundayız. Hangi romda ne şekilde yapılması
gerektiğini anlatan açıklamalar rom ile ilgili bilgi
bölümünde mevcut.
EXt bölüm oluşturmak, telefonu artık tamamen
hafıza kartından kullanmak anlamına gelmiyor.
Cihazın dahili hafızasını yine kullanıyor.
Aynen öyle ext4 olarak bölüyorum zaten ancak telefon görmüyor. Ayarlar da partition info diye kısım var sende türkçe yazabilir orada EXT partition kullanılmıyor yazıyor yani rom görmüyor o alanıSimdi bastan ele alirsak ext4 olarak bolduk swap alani olusturduk rama entegrede mi sıkıntı yaşıyorsun sen

Rom yükleyince cwm değişmez sanırım sen bilgisayar üzerinden yükleme yapıyorsun ve cwm versiyonunda değişiyorCwm den olabilme ihtimalide var ben bu cwm isine akil sir erdiremedim romu ne zaman yeni surume yukseltsem cwm de degisiyor degisik ozellikler geliyor. Yani demem o ki farkli romlar deneyipde cwmlerini kurcaladin mi hic. Belki farkli bi romun cwmsi daha detaylidir. O alani gorebilir. Gec olmus yattim ben gecen guzel olsun yarin hallederiz onu mutlaka![]()
Ben bir kere cwm nin daha yüksek versiyonunu yüklemiştim baktım sevdiğim bir özellik kalmış ve eski cwm ye geri döndüm. Dediğin gibi cwm den de ext4 alanı oluşturabilirsin onuda denedim ancak sorun oluşturmada değil rom a gösterebilmede
Peki sana da iyi geceler kardeş