4.4 Ve Art

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
4.4 Ve Art

KitKat’taki en büyük değişimin performans optimizasyonu olmasının ardındaki önemli değişiklikler nedir? Cevap, Dalvik yerine kullanılan ART runtime motoru.

Google, Kitkat ile artık kullanıcılarına Dalvik yerine iki yıldır üzerinde çalışıp yeni geliştirdiği ART runtime kullanma seçeneğini sunarak ART’ın deneyimlerini test ediyor. Görünüşe göre artık Google, Dalvik’i Android’den kaldırmak istiyor. Bunun sebebi ise ART’ın çok daha iyi performans sağlaması.

Yeni runtime motoru ART sayesinde artık uygulamalar çok daha hızlı açılıp çalışabilecek. Uygulama ve oyunların boyutlarının da hızla yükselmesini göz önünde bulundurursak bu Android için atılmış çok akıllıca bir adım olacak. ART’ın dez avantajı ise uygulamaların biraz daha uzun sürede yüklenecek olması ve daha fazla yer kaplamaları. Ancak bir başka avantajı da var ki, bu tüm dezavantajlarını görmezden gelmemizi sağlıyor. O da batarya kullanım süresi. Yeni runtime ART ile artık Android işletim sistemli telefonların günlük kullanım süreleri de artacak.

Google, şuanda ART’ı geliştiriciler ve partnerleri için deneyim kazanma amaçlı sunmakta olup, kısa süre içerisinde Dalvik’i kaldırarak sadece ART’ı kullanmayı amaçlıyor.

Eğer ART’ı denemek istiyorsanız telefonunuzdan sırasıyla; Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > Runtime Seç yolunu takip edebilirsiniz. ART’ı seçtikten sonra telefonunuz yeniden başlayacak. İlk açılış ortalama 10 dakika sürebilmektedir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: GDDR5 ve abdurrahmancam

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Valla yaptim tum uygulamalar kafayi yedi :D Custom Rom oldugundan kaynakli midir acep? Suan dalvikte calisiyor yag gibi ART nasil olur dusunemiyorum

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Custum romlarda çok kötü oluyor :D

Invoke

Invoke

Üye
Her romda düzgün çalışmıyor art. Misal benim romda odexed gapps flashlamalıymışım öyle yazmışlar xdada yoksa bootlop oluyor. Ayrıca cihazı artta açsak da yine de mesela whatsapp çalışmıyormuş. Bazı uygulamalar da... Daha tam olarak ayarlayamamışlar ama genel olarak daha hızlı olduğunu(uygulamalar daha hızlı açılıyor, daha hızlı ana sayfaya dönüyor, uygulamalar daha hızlı yükleniyor, daha hızlı geçişler yapıyormuş, ben gözlemleyemedim artta açamadım bootlop oldu :D ) ve daha az ram harcadığını da söylemişler.

Son düzenleme:
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Aynen :)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
youtube de videosunu seyrettim art ile dalvik karşılaştırması ebnce öyle gözle görülür bir hızlanma yok milisaniyelik fark ancak

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Ama ram kullanımı düşüyor ve pil kullanımı azalıyor birazda performans artışı var stabilite artıyor filan filan

Invoke

Invoke

Üye
Aslında düzgün çalışırsa, ki ileride çalışacaktır diye düşünüyorum. Özellikle 512mb rami olan cihazlar için çok daha iyi olur.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
daha çok depolama alanına ihtiyaç duyuyor ve uyg. yükleme süresi de uzuyor filan filan

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
yükleme derken kurulumu kastettim uygulamaların hızlı açılmasını sağlayan dosyalar oluşturuyormuş buda hem kurulumun uzun olmasına ve de daha fazla depolama alanına neden oluyormuş muş muşta muş muş

PriZm

PriZm

Üye
Art destekli uygulamalar ile yapılan youtube karşılaştırma videoları geldiğinde epey bir fark olduğunu göreceksiniz. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Metalci Melek
Invoke

Invoke

Üye
Sonunda Art ile başlatmayı başardım :D Çok uzun sürdü, hala açılmadı ama açılacak bu sefer :D @Metalci Melek
yükleme derken kurulumu kastettim uygulamaların hızlı açılmasını sağlayan dosyalar oluşturuyormuş buda hem kurulumun uzun olmasına ve de daha fazla depolama alanına neden oluyormuş muş muşta muş muş

Aynen eskisine göre daha az yer kaldı dahili bellekte :/

-Emre

-Emre

Üye
Ben de denedim ama hadidjapri denen geliştirici arco kadar iyi olmadığı için çok yavaş :/ ilk açılış cidden çok yavaş ramde 30-40 arası bi azalma gördüm. Uygulama geçişleri daha hızlı ancak google'dan daha iyi bi iş beklerdim.

Invoke

Invoke

Üye
Ben de denedim ama hadidjapri denen geliştirici arco kadar iyi olmadığı için çok yavaş :/ ilk açılış cidden çok yavaş ramde 30-40 arası bi azalma gördüm. Uygulama geçişleri daha hızlı ancak google'dan daha iyi bi iş beklerdim.

ramde azalma mı görmüş? 200civarı boş ram var şuan ben de, aynı romda dalvikte 60-70civarı olurdu.

• Beğen
Tepkiler: -Emre
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Anladınız mı şimdi :D

-Emre

-Emre

Üye
ramde azalma mı görmüş? 200civarı boş ram var şuan ben de, aynı romda dalvikte 60-70civarı olurdu.

Bizim cm11(daha alpha 3)in artsi ole ram kullanımı 170mblarda cm10 (eol) ran kullanımı dalvikte 200mb civarı :D ben bunları karşılaştırdm :)

Invoke

Invoke

Üye
Xda'de demişlerdi zaten whatsapp çalışmıyor diye ama denedim işte boş yere geçen 1saat daha, benim romda Artta whatsapp çalışmıyor, şimdi tekrar dalvik(:op:)'e dönelim.

-Emre

-Emre

Üye
Dalvik kraldir yaa :D cm10 yağ gibi kayıyor gayet hızlı şimdilik. (w için tabi)

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Dalvik kraldir yaa :D cm10 yağ gibi kayıyor gayet hızlı şimdilik. (w için tabi)

Bende de sorun yok cm10.2de ama 11le boğuşmayı tercih ediyorum nedense :D Yatayım da yarın sabah 10.2ye döneyim en iyisi =P :D 11de akıyor da sorunları var biraz =P

• Beğen
Tepkiler: -Emre
Takipçi Satın Al

Üst Alt