Yardım Xp Kurulumu Yaparken Hdd Algılamıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Xp Kurulumu Yaparken Hdd Algılamıyor.
Iyi akşamlar herkese.
Aslında bende bilgisayarcıyım ama anlamadığım birşey var onu sormak istiyorum.
Elde iki tane kasa vardı bunları birleştirip sağlm bi kasa yaptım bi arkadaşıma. Evde xp dvd yoktu win7 yükledim pcye ama ram 512 mb e doğal olrak az. Amacım win7 kurup nero ile xp çekmekti çektim dvdyi sata destekli hddde sata bu arada, sonra taktım xpyi yüklemesi için ön yükleme kısmı driverlerin geçtiği mavi ekranı geçti sonra bölümleme kısmına geçtiğinde hdd yok diyor :) bıos hddyi görüyor win7 çalışıyor sata desteği olan bi xp kuruyorum yok olmuyor nedir bu arkadaşın derdi bilgisi olan ?

H3LLBOY43

H3LLBOY43

Üye
farklı xp denedin mi :-)

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
kullandığım xp versiyonu kendi bilgisayarlarımda test edip bi köşeye koymuştum zaten :)

CANGO97

CANGO97

Üye
rami bi sil tekrar dene

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
win 7 kuruluyor ve açılıyor ama ram silmek işe yarar mı ki?

CANGO97

CANGO97

Üye
mavi ekran olayı genellikle ramden dolayı olur :) sil tamam :)bu arada mavi ekranda neler yazdı hatırlıyor musun ?

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
mavi ekran olayı genellikle ramden dolayı olur :) sil tamam :)bu arada mavi ekranda neler yazdı hatırlıyor musun ?
Sabit disk takılı olduğundan emin olun diyor yeni satalı xp indirdim çektin dvdye gene olmadı ama win7 512 ramda iyi çalışıyor şaşılacak bir durum :)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
donanım önceliğine baktınızmı biostan? master slave filan

fnldstntn

Üye
CANGO97 nikli arkadaş yanlış anlamış pc mavi ekran vermiyor...Biostan hdd modunun ide değilde ahci olarak seçili olduğundan emin ol...Sanırım xp cd sine sata driverleri eklendiği zaman ide driverleri kaldırılıyor bu yüzden ide modunda tnımıyor...

• Beğen
Tepkiler: CANGO97
Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarciyim diye belirttm arkadaslar :) Her turlu ayarina baktim ama kabul etmedi xp sata hddyi dvd sata destkli biostan gerkli ayarlarda yapili ama olmadi baska bi ide hdd taktik cihaza satayida ikinci hdd olarak kullaniyr arkadas.;)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
kabloların da bi bağlama yeri var sata1 sata2 sata3 sata4 onları kontrol ettinizmi sata1 olması lazım

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
elbette.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
satalarda master slave ayarı olmadığından sıkıntı olmaması lazım garip

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Zaten bnde anlamadim ki neyse artik arkadas cift hdd daha mutlu :)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
daha güncel bir format cdsi deneyin xp pro sp3 ekim 2013
mesela 1,5 GB yanlız :D

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Onuda denedim ;)

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Denemedigim birsey kalmadi :)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
başka bi harddiske xp kur ghost al o ghostu direk içine at hddnin o zaman çalışır bence idrek hiç kurulum fian uğraşmazsın

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
İde diske sistem kurdum satayi da depolama olarak ayarladim. Arkadas o sekilde kullaniyor. Dusunceleriniz icin teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Takipçi Satın Al

Üst Alt