Tavsiye Yurtdışından Iphone 5!?

Sponsorlu Bağlantılar

Yutdışından mı, Türkiyeden mi alayım?

• Kullanılan toplam oy
    6
sulo59

sulo59

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışından Iphone 5!?
Merhaba arkadaşlar. Benim babamın bir arkadaşı var. Hep yurtdışına çıkar, genelliklede Almanya'ya gider. Ben diyorum ki; almanyaya giderken bana oradan iPhone 5 alsa, türkiyeye gelirkende bana telefonu getirse nasıl olur? Yurtdışında fiyatı 200-400 dolar, oradan o fiyata alırmı, bir sorun çıkarmı, ne yapmalıyım arkadaşlar??

berk2238

Üye
Tam emin değilim ama telefonunun kaçak olduğu anlaşılırsa btk tarafından bloklanıyor.O yüzden telefon geldiği anda hemen bir telefoncuya git ve kayıt ettir.Ücret vermen gerekli bunun içinde

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Tam emin değilim ama telefonunun kaçak olduğu anlaşılırsa btk tarafından bloklanıyor.O yüzden telefon geldiği anda hemen bir telefoncuya git ve kayıt ettir.Ücret vermen gerekli bunun içinde
Kardes once o telefonu alacak o adamin kimliği ile 115 tl vergi yatiracaksin sonra o makbuzu alip bi operatore hoturup kayit ettireceksin galiba zaten forumda ust konusu var bi bak

fk555897

fk555897

Üye
Ben olsam yurt dışından telefon getirme ile uğraşmam.

sulo59

sulo59

Üye
    Konu Sahibi
Peki telefonu oradan aldıktan sonra, gümrükten gecerken ücret niye oduyoruz?

boran9999

boran9999

Üye
1 Pasaporta yanılmıyorsam 3 yılda bir 1 adet telefon işletebilirsiniz getiren kişiyle ilgisi yok farklı bir pasaport sahibide o işlemleri yapabilir 1 tane telefonun gelmesi kapılardan giriş çıkışlarda hiç bir sıkındı oluşturmaz. Ben giriş yaparken kullandığım dahil 3 adet telefonla giriş yaptım birtanesi kutusu açılmamış halde sırt çantamdaydı kimse birşey demedi. ama mutlaka 15 gün içerisinde kayıt yaptırmanız gerekli bilginize.

HighCore

HighCore

Üye
1 Pasaporta yanılmıyorsam 3 yılda bir 1 adet telefon işletebilirsiniz getiren kişiyle ilgisi yok farklı bir pasaport sahibide o işlemleri yapabilir 1 tane telefonun gelmesi kapılardan giriş çıkışlarda hiç bir sıkındı oluşturmaz. Ben giriş yaparken kullandığım dahil 3 adet telefonla giriş yaptım birtanesi kutusu açılmamış halde sırt çantamdaydı kimse birşey demedi. ama mutlaka 15 gün içerisinde kayıt yaptırmanız gerekli bilginize.

3 değil 2 yıl olması lazım bide ben telefonu 2. Kez kayıt yaptırırken pasaport sahibi yanımızda yoktu babam pasaportun sahibiymiş gibi davrandı dışarda falan bekledi bitek imza için geldi :D

sulo59

sulo59

Üye
    Konu Sahibi
telefonu üstümüze saklayarak geçiş yapsak?

HighCore

HighCore

Üye
telefonu üstümüze saklayarak geçiş yapsak?

Tel e sim kartını taktığınıda operatörü btk ya imei yi bildiriyor ve kaçaksa yani kayıt yaptırmadıysan telefonun kapanır

Kapanır derken sim kartsız gibi kullanırsin sim kartını takmamış gibi

sulo59

sulo59

Üye
    Konu Sahibi
Tel e sim kartını taktığınıda operatörü btk ya imei yi bildiriyor ve kaçaksa yani kayıt yaptırmadıysan telefonun kapanır

Kapanır derken sim kartsız gibi kullanırsin sim kartını takmamış gibi
Sim kartını takılı olarak geçiş yaptığımızdamı?

sulo59

sulo59

Üye
    Konu Sahibi
gümrükten sorunsuz bir şekilde saklayarak geçtikten sonra, teli türkiyede açsam, simi taksam nolur ?

boran9999

boran9999

Üye
gümrükten sorunsuz bir şekilde saklayarak geçtikten sonra, teli türkiyede açsam, simi taksam nolur ?

Saklayamazsınızda neden saklama ihtiyacı duyuyorsunuz onu anlayamadım?

HighCore

HighCore

Üye

Simi taktığınız anda yukarıda bahsettiğim şeyler geçerlidir telefonun imei si btk na bildirilir ve kayıt dışıysa kapatılır

Üst Alt