Ben lise 3'te okurken 8 dersim sıfır, 1 dersim iki ( beden dersi ), gerisi de 1'di. Sadece lise 3'değil, tüm dönemler böyleydi. Şimdi ÖSS'ye hazırlanıyorum; lisedeki bu durumum yüzünden okuldan 53 puan geliyor. 2007 ÖSS'de ikinci bölümden ham 248 puan aldım, ama istediğim bölüme gidemedim. İstediğim bölümü kazanmam için ikinci bölüm ( EA ) 265 veya üstünde ham puan almam gerekiyor. Ben 248 ham puanla bir yere yerleşemedim, bir kız arkadaşım ham 218 puanla Çanakkale işletme ikinci öğretim bölümünü kazandı, neden? Okuldan 82 puan geliyordu.
Sana önerim, o zayıfları kurtarmaya bak. Sen de önümüzdeki sene ÖSS'ye hazırlanacaksın ve ÖSS'deki sıranı şimdiki ders notların belirleyecek. Okuldan alacağın puan ne kadar yüksek olursa üniversiteyi kazanma olasılığın o kadar yüksek olur. Şimdi bunları yazdım diye sadece okul puanına göre çalışma; okul puanı artık geri planda kalıyor, sınavdaki sıralama ağır basacak bundan sonra ama okul puanını da yabana atma. Yukarda verdiğim örnek bir kanıttır bu durum için.
Bu memleketin esnafa, asgari ücretle çalışacak işçiye ihtiyacı yok. Her teraf kaynıyor bunlarla zaten. Memleketin ihtiyacı biziz, yani genç beyinler ..