Haber Hem Pc Hem Cepte Aynı Uygulama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
Hem Pc Hem Cepte Aynı Uygulama
Cebinizdeki uygulamayı PC'nizde, PC'deki uygulamayı cebinizde çalıştıracağınız günler çok uzak değil

Microsoft, farklı işletim sistemleri arasında (Windows Phone, Xbox, Windows 8) benzer bir arayüz kullansa da bu platformlar farklı uygulama ekosistemleri üzerinde oturuyor. Ancak bu durum Microsoft'tan gelen açıklamalara göre yakında değişebilir.

Şirketin Perşembe günü yaptığı finansal analist toplantısında işletim sistemi bölümünün başındaki Terry Myerson, Microsoft'un ortak bir uygulama platformu üzerinde çalışmaya başlayabileceğini ima etti. Microsoft'un işletim sistemlerinin nasıl çalışması gerektiği konusunda inandığı "üç anahtar konuyu" şöyle özetledi: "Birincisi tüm cihazlarımız için bir silikon arayüzü olmalı.Tüm cihazlarımız için tek setten oluşan bir geliştirici API'sı olmalı. Ve son kullanıcıya sunduğumuz tüm uygulamalar, tüm cihazlarımızda kullanılabilmeli."

Myerson, uygulamaların farklı cihazlara uygun hale getirilmesinin gerektiğini, Microsoft'un amacının tüm bu cihazlar için ortak bir deneyim oluşturmak olduğunu, ancak uygulamaların temelde her cihaz için eşsiz ve uygun bir deneyim sunacağını söylüyor.

Myerson ortak bir uygulama mağazasından bahsetmese de açıklamalarından böyle bir sonucun kaçınılmaz olduğunu anlamak zor değil.

 
  • Beğen
Tepkiler: sinanozcan312, komando04 ve Esendağlı


Murat Alper

Murat Alper

Moderator
haber için :tşk:
 
serinaga

serinaga

Üye
Bu kaçınılmaz olmaya başladı zaten ...
 
komando04

komando04

Üye
teşekkürler
 
ÖEY

ÖEY

Üye
Bu uzun zamandır konuşulan bir şeydi zaten yeni değil :D
 
technicker

technicker

Üye
alıntı yapmıyomuşum gibi çek panpa
 
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Aslında bunu ilk baştan yapmaları gerekliydi daha geçikmeden yaparlar umarım.Ama sadece win 8 işletim sistemine değilde msnin diğer işletim sistemlerinede bir kolaylık yaparlarsa daha iyi olur wp8 için
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
alıntı haber paylaşımı yapmıyoruz:locked2:

ama Meyerson'un ne dediğini ben size doğru olarak aktarayım:

Terry meyerson:Windows Phone runs on ARM. Windows RT runs on ARM. Both use the NT core. And Microsoft is working to unify the programming interfaces, frameworks and dev tools across these platforms. Though there isn't (yet) a common Windows Store for Windows Phone and Windows RT, there's no reason this will always be the case

Arayüz, yapı ve geliştirme araçları birleştirilip tek çatı altında toplanmaya çalışılıyormuş.
Henüz her ikisi için ortak bir mağaza olmasa, durumun hep böyle olması için bir sebep yok demiş.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt