Maalesef bu aile kavgaları genel olarak her evde az veya çok oluyor.. Başta cahillik ve hoşgörüsüzlük bu işin başını çekiyor, sabretmeli ve onlar için dua etmelisin.. Ve intihar hiçbir şeyin çözümü değildir, hem bu dünyanı hem de ahiretini yakarsın alimallah..
Buradan ailen için sunabileceğim somut bir çözüm yok, çünkü kelin ilacı olsa başına sürer...
Rabb'im Annen ile Babanın arasındaki sevgi bağını Vedud ismi hürmetine kuvvetlendirsin, Yuvanızı mutlu ve huzurlu kılsın inşallah.. Elimizden ancak dua etmek gelir, Sende seher vakti bol bol dua et, inşallah sıkıntılardan kurtulursun...
Sakin ol kanka üniyi kesinlikle şehir dışında oku memleketinde okuma insan rahatlıyo yeminle
Beni yanlış anladın, ben kendi adıma burdan yapabileceğim olarak söyledim, yoksa kendisinin yapabileceği çok şeyler var...Yalnışın var, Elimizden dua etmekten çoğu gelebilir, benim yazdığım yazıyı oku. Dua edip bir kenara çekilerek hiç bir sorunu çözemezsin. Önce somut adımlar atmalısın ve sonra olayların doğru yolda olması ve gitmesi için dua etmelisin.
derslerim de kötü değilki imamhatipte okuyorum teşekkür getirdim onu belgesi getirdim ne istiyorlar benden anlamıyorumOnlara göre hiçbirşey istemiyceksin robot gibi ders çalışıp istediklerini yapıcaksın aksi taktirde lastik güm![]()
kurs olsa nolcak bizimkiler ben biliyorum hepsini diokardeşim yalnız değilsin adam gidiyo 1milyara takım kıyafet alıyo ben telefon istiyorum hayatı burnumdan getiriyo para kazan yok şöyle yap yook böyle yap yeter artık bi kurs verilmesi gerek ailelere nasıl anne ve baba olunması hakkında, ufacık bişey istiyorum para kazanmakla ilgili konu hemen açılıyor ve derslerimde başarısız olmam durumunda sanayiye kadar uzanıyor durum
benim hiç bir kötü alışkanlığım yok hafızım namaz kılıyorum derslerim iyi suçum ne biliyormusunDostum aynı düşüncedeydim, sonra ne mi oldu? Lütfen oku.
Sekizinci sınıfa kadar ailemden baskı gördüm, çoğu şeye karışıyor ve hayatımı onlar kontrol ediyordu. Sonra, Lise 1'e geçince bu durum beni arkadaşlarımın arasında düşük göstermeye başladı. Ailem için önemli olan dürüstlüktü, tertemiz biriydim. Sonra düşündüm ve bütün hayatımda olmasını istediklerimi onlara söyledim. Kavgalar büyümüştü ve onları dinlememi gerektiğini düşünüyorlardı.
Alkol aldığımı öğrendiler, kızmadılar. Yapılabilecek bütün serserilikleri yaptım, kızmadılar. Neden mi? Dürüsttüm. Ne olduysa söylüyordum hiç yalanımı yakalayamadılar çünkü hiç yalanım olmadı. Harcadığım parayıda söyledim, etiğim kavgalarıda söyledim kız arkadaşlarımıda söyledim. Hiç birşeye kızacak bir koz yoktu ellerinde. Yaklaşık dört senedir çalışıyorum ve ailemle hiç sorunum yok, büyüdükçe onların değerini daha çok anlayacaksın. Daha önce hiç kızdırmadım, belki de çok az. Şimdi 1 dediklerini 2 etmiyorum, böyle düşünmen normal, tahmin ediyorum yaşın 16-18 arası. Şimdilik böyledir, dürüst ol ve hiç yalan söyleme. İstediklerini ve istemediklerini söyle. Bu durum aranızı düzeltecektir. Umarım ki ailen ile sıkıntılarını en kısa zamanda çözersin. Eğer sormak istediğin bir soru olursa kesinlikle çekinme, yardımcı olmaktan çekinmem.
Bu sözlerin o kişiyi çok etkileyebilir, Şehir dışında okuduğun zaman sadece sefalet içerisinde yaşıyorsun. Benim bir çok Kocaeli dışından gelmiş arkadaşlarım var, evlerine adım atılmıyor. Çok mu rahatlar sanıyorsun? Sabah okul akşam iş. Bu değil, böyle olmaz. Ailen ile bağları koparmamalısın. Ancak kendi iplerini de başkasının eline vermemelisin.