Nokia, Microsoft ve Carl Zeiss

Sponsorlu Bağlantılar

goktas19

goktas19

Üye
    Konu Sahibi
Nokia, Microsoft ve Carl Zeiss
Okuduğum bir kaç habere göre Nokia (belki yeni adıyla Microsoft) Carl Zeiss olmak üzere çoğu parçasında değişime gidebileceğini yazıyordu yani pahalı parçalardan daha çok Çin üretimli ucuz markalara geçebileceği yazıyordu sizce haber doğru olabilir mi? Eğer doğruysa sizce ne kadar doğru bir karar olur?

Not: Link veremiyorum malum yasak

narnia16

narnia16

Üye
Haberi kimin yaptığı belli linke gerek yok :) Zannetmiyorum böyle bir şey olacağını çünkü Nokia'nın yeni adıyla Zeiss firmasıyla uzun yıllardır ortaklığı var ve kamera konusunda çıkardıkları mükemmel işleri herkes biliyor. Bu ortaklığın bitmesi pek olası gibi durmuyor bence :)

goktas19

goktas19

Üye
    Konu Sahibi
Haberi kimin yaptığı belli linke gerek yok :) Zannetmiyorum böyle bir şey olacağını çünkü Nokia'nın yeni adıyla Zeiss firmasıyla uzun yıllardır ortaklığı var ve kamera konusunda çıkardıkları mükemmel işleri herkes biliyor. Bu ortaklığın bitmesi pek olası gibi durmuyor bence :)
Eyvallah :) Bence de durmuyor ama bu tür haberler ortalıkta dolaşması bir şeylerin döndüğüne işaretmiş gibi geliyor. Yani böyle bir adım atılırsa Nokia biter bence sağlamlığıyla ve kamerasıyla öne çıkan bir telefondan böylesi bir adım pek söz konusu gibi durmuyor.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Pardon androit yazacakken n harfine fazla basmışım yanlış çıkmış :D bu haberler androitçilerin uydurmasıdır tekrar diyem

ÖEY

ÖEY

Üye
MS elinde piyasanın en iyi kamerası olan bir donanım varken çöpe atmaz. O kadar s-a-l-a-k olduklarını hiç zannetmiyorum :D:D

mesutcinik

mesutcinik

Üye
olacak iş değil bence bu pek hoş bir durum olmaz

goktas19

goktas19

Üye
    Konu Sahibi
Gerçekten berbat bir adım olur oturmuş bir sistemi bozar tamamen

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Kamera konusunda kalite düşecek bana öyle geliyor yazılımsal kalite yükselecektir ancak donanımsal durum kafa karıştırıcı olabilir. Microsoft Mobile telefonları malum donanım olarak çok gerideydi.

goktas19

goktas19

Üye
    Konu Sahibi
Kamera konusunda kalite düşecek bana öyle geliyor yazılımsal kalite yükselecektir ancak donanımsal durum kafa karıştırıcı olabilir. Microsoft Mobile telefonları malum donanım olarak çok gerideydi.

Kamera ve Sağlamlık Nokia bu iki noktadan uzaklaşırsa bence eskisi gibi başarıyı yakalamaz. Yazılımsal olarak bende bayaa gelişecek diye düşünüyorum Windows la ün salmış bir markadan bahsediyoruz :)

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar biraz mantıklı olalım, yılların birikimini Microsoft bir anda bitiremez, ancak şu olacaktır, en alt segmente kadar wp8'i ulaştırmak için daha ucuza maledeceği telefonlarda bahsedildiği gibi kaliteyi düşürecektir. Ehhh ne kadar para o kadar kalite. Ancak mevcutta olan Lumia ve devamını da daha da geliştirerek devam ettirecektir. Yoksa kim 7 küsür Milyar Doları çöpe atar ???

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve bulutsuzgece
papakudioflu

papakudioflu

Admin

eskiden mobil cihazlarında belki öyleydi ama şimdi en basitinden Microsoftun Surface pro2'deki donanımı bile dudak uçuklatıyor.

papakudioflu

papakudioflu

Admin

2000 lira civarında olur tahminen

e surface pro2 de o kadar olucak zaten. Yani hem donanım hem fiyat olarak bence normal. Ha bu arada Haswell çekirdekli İ5 işlemcili 4-8gb ramli dokunmatik ekranlı bir laptopu o paraya bulursan bana da al bir tane:D

• Beğen
Tepkiler: serinaga
narnia16

narnia16

Üye

e surface pro2 de o kadar olucak zaten. Yani hem donanım hem fiyat olarak bence normal. Ha bu arada Haswell çekirdekli İ5 işlemcili 4-8gb ramli dokunmatik ekranlı bir laptopu o paraya bulursan bana da al bir tane:D

Dokunmatik ekran yoktu ama işin içinde :islik:

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
İyi giden şeylerin değişeceğini pek sanmıyorum bu kadar tecrübeli bir firma böyle bir hata yapmaması lazım belkide daha iyi bir seçenek vardır buda olabilir

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Microsoft yazılım devi, Nokia cep telefonu üreten ve yıllardır adını beyinlere kazımış çok köklü bir firmadır.. MS Nokia'yı satın almakla yeni bir fabrika inşaa edip, yeni işçiler alıp, yeni bir cep telefonu tasarımı yapacak diyorsanız, yanılıyorsunuz. :D MS sadece Nokia'nın Patron koltuğuna oturdu, ve akabinde, yönetim kurulunu eline aldı. Yani şu an için aklımıza gelen bazı önyargıları atmak gerekiyor.
Haaa ilerde bu işi gerçekten tutturursa, Nokia adını bile değiştirmekten kaçınmazlar.. En basiti Ahmet koylarlar:D Bizde O Ahmeti alırız :p

serinaga

serinaga

Üye

Bende isterim doğrusu (h)