sahura geç kalma

Sponsorlu Bağlantılar

gkcll

gkcll

Üye
    Konu Sahibi
sahura geç kalma
selam arkadaşlar bugün sahura kalkamadık bi uyandı saat 4 çeyrek te yani ezanda 15 dk sonra< kalktık ama kur'an daki bakara 187. ayettende yola çıkarak günlerin uzun olması ve işimin biraz ağır sebebinden kalkınca biraz yemek yiyip su içip niyetlendim sizce akibeti nedir yani kazaya bırakmak istemedim tutmazsam huzursuz olurum

fk555897

fk555897

Üye
O orucu tamamla sonra yine kazasını tutarsın. Sevabını alırsın hiçbir kaybın veya günahın olmaz. Ama o oruç sayılır mı emin değilim.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Türkiye diyanet takvimine göre, vatandaşların orucu tehlikeye girmemesi açısından, ehemniyetini sağlamak ve şüphe oluşmaması için yaklaşık 45 dakika erken okunmaktadır.

“Fecrin ak çizgisi kara çizgisinden sizce, tam seçilinceye kadar yiyin için.” (Bakara 2/187)

Daha detaylı anlatmak isterdim ama bu genel olarak türkiyede bilenen bir gerçek 40 dakika erken tutuluyor, zaten sende gerekli bilgiye sahip görünüyorzun, ezandan sonra yarım saat içinde yemiş içmiş isen kaza gerektirmez kardeşim.

Metin MF

Metin MF

Üye
Türkiye diyanet takvimine göre, vatandaşların orucu tehlikeye girmemesi açısından, ehemniyetini sağlamak ve şüphe oluşmaması için yaklaşık 45 dakika erken okunmaktadır.

“Fecrin ak çizgisi kara çizgisinden sizce, tam seçilinceye kadar yiyin için.” (Bakara 2/187)

Daha detaylı anlatmak isterdim ama bu genel olarak türkiyede bilenen bir gerçek 40 dakika erken tutuluyor, zaten sende gerekli bilgiye sahip görünüyorzun, ezandan sonra yarım saat içinde yemiş içmiş isen kaza gerektirmez kardeşim.

Abi dediğin tamamen doğru, çoğu kişi bunu bilmiyor.

Baskentliia

Baskentliia

Üye
bilmeyen için teşekkürler

KayraBey

KayraBey

Üye
15 dakika uzun bir zaman. İlk 2~3 dakika yine kurtarır ama 15 dakika ve yemek ile beraber geçen süre çok uzun. Keşke hiç yemese idin. Allah mutlaka yardım ederdi ve hiç zorluk çekmezdin.