Xperia SP almak ya da almamak ?

Sponsorlu Bağlantılar

positive+

Üye
    Konu Sahibi
Xperia SP almak ya da almamak ?
Öncelikle forumda bu tür konulara bolca rastlarsınız ama benim soracaklarım farklı
öncelikle xperia sp tanıtıldığından beri takip ettim ve telefonu çok sevdim fakat soracaklarım var
acaba burda da bahsedildiği gibi telefonun wifi gücü diğer cihazlara göre yetersiz mi ?
yine burda yazdığı gibi telefonun dokunmatiği sorunlu mu ? bazı videolarda klavye falan çalışmıyo
kamerasından bir çok kullanıcı memnun değil (Dünya çapında)
ekranın soluk gösterdiğini söyleyenler var ama sony xperia zdeki güncelleme ile ekranı çok hoş bi hale sokmuş bunu sp'de de yapabilir mi ? ve bahsettiğim diğer sorunlar yazılım güncellemesi ile giderilir mi ?
Bu arada nexus al demeyin hiç sevmedim :D
Ayrıca galaxy s3 alın derseniz de karasızım
Allah rızası için yardım edin çünkü telefon araştırmadan fenalık geldi :D
Yorumlarınız benim için doğru düzgün yorumlar yaparsanız sevinirim

legolas29

legolas29

Üye
yalan ya benim eski t20 yede wifi çekmiyor diyodular ace gio ile aynıydı hatta ben gta 4mü 3 mü nr açmıştım onda oynadım inanma hacı ama kıyaslama yapacaksan kiyas.la diye site var oradan. Yap bi bak

- - - Eklendi - - -

s4 mini de alınabilir ram ve işlemci seni bayağı götürür

positive+

Üye
    Konu Sahibi
yalan ya benim eski t20 yede wifi çekmiyor diyodular ace gio ile aynıydı hatta ben gta 4mü 3 mü nr açmıştım onda oynadım inanma hacı ama kıyaslama yapacaksan kiyas.la diye site var oradan. Yap bi bak

- - - Eklendi - - -

s4 mini de alınabilir ram ve işlemci seni bayağı götürür
yorum için sağol samsungdan uzak durmaya çalışıyorum :D peki sence diğer sorunlar yazılımla halledilebilir mi dersin ?

Invoke

Invoke

Üye
SP alınır hacı, mis gibi telefon. s4 miniden iyi olduğunda ısrar ediyorum hala bu 3. ya da 4. konu olabilir :D

achambo

achambo

Üye
sp güzel ama çift çekirdek o yüzden çok sevmedim, o fiyatta 4 çekirdekliler var(1,7 ghz çift çekirdek sp)

tasarımı güzel alttaki bildirim ışık kısmı galeride vb. renk değiştiriyo fotoğrafa göre çok güzeldi hoşuma gitti:)

Invoke

Invoke

Üye
Wifi çekmiyorsa çekmiyordur, yazılımla bir şeyi değiştiremezsin. (Aslında wifi kernelle de alakalı da yani çektiği alanı artıramazsın demek istiyorum.) Ama ben bunun sorun olduğunu düşünmüyorum. Abartı bence, çeker yani. Ama alan çok geniş değildir heralde ben de xperia ray var şöyle söyleyim 6metreden fln çekmiyor. Yalnız duvarlarda engel mesela, 6 metre olsun yine açıkta olunca(koridora çıkınca) çekiyor...

Neyse o ekranın çalışmamasına diyecek laf bulamıyorum, ciddi olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Çünkü çok saçma olurdu, çünkü resmen ekran kullanılmıyor. Gidin bakın, aldığınız yerde epey bir dokunun inceyin bakalım. Algılıyor mu algılamıyor mu? Ya adamlar bilerek bozmuş(Böyle şeyler var çünkü Z'nin üstündeki jelatini çizip, dandik telefon çizik çizik oldu diyen adamlar var video çeken)... Ya sony yapamamış kolay bozuluyor... Ya da bir iki tane telefon ya da o seri hatalı olmuş adamlara denk gelmiş, arızalı model yani. Garantiye götürünce yaparlar.

Bence iyi telefon. Gidin bakın, yerinde görün, kendiniz inceleyin derim.

• Beğen
Tepkiler: achambo
achambo

achambo

Üye
mert ben denedim ekranında sorun yoktu internete de girdim ama wifi yoktu mobil veriyle girdim gayet akıcı seri telefon

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
sp güzel ama çift çekirdek o yüzden çok sevmedim, o fiyatta 4 çekirdekliler var(1,7 ghz çift çekirdek sp)

tasarımı güzel alttaki bildirim ışık kısmı galeride vb. renk değiştiriyo fotoğrafa göre çok güzeldi hoşuma gitti:)

S4 Pro işlemcisi kullanıyor ve adreno 320 gpu gayet yeterli bir sistem bence. Ha bir nexus4 olamaz performansta ama onun da kendine göre başka artıları var tabi. Ki kötü iyi bir performans vereceğini düşünüyorum.
"@konuyuaçanvatandas
Youtubedan xperia sp gaming performance şeklinde aratıp bir iki video izleyebilirsiniz.."

Işık da yalnız galeride değil, walkmande de albüm kapağına göre değişebiliyor :) İsterseniz batarya için kapatabiliyorsunuz vs...

• Beğen
Tepkiler: achambo
achambo

achambo

Üye

S4 Pro işlemcisi kullanıyor ve adreno 320 gpu gayet yeterli bir sistem bence. Ha bir nexus4 olamaz performansta ama onun da kendine göre başka artıları var tabi. Ki kötü iyi bir performans vereceğini düşünüyorum.
"@konuyuaçanvatandas
Youtubedan xperia sp gaming performance şeklinde aratıp bir iki video izleyebilirsiniz.."

Işık da yalnız galeride değil, walkmande de albüm kapağına göre değişebiliyor :) İsterseniz batarya için kapatabiliyorsunuz vs...

çok incelemedimki:D gördüklerimden biri oydu

positive+

Üye
    Konu Sahibi

"@konuyuaçanvatandas

Telefonun her şeyini biliyorum youtube'da video bırakmadım izlemekten :D
Bu arada android 5.0 512 mb ramle çalışacak diyolarda şimdi 1gb ram yeterli olur mu ?

Invoke

Invoke

Üye
Telefonun her şeyini biliyorum youtube'da video bırakmadım izlemekten :D
Bu arada android 5.0 512 mb ramle çalışacak diyolarda şimdi 1gb ram yeterli olur mu ?

1gb ram yeterli bence. O fiyata 2gb ram olan tel. ne var ki zaten? Nexus 4 var beğenmiyormuşsun... Başka da yok herhalde.

• Beğen
Tepkiler: codblackops2
0343434

0343434

Üye
Bende bu telefona bakıyorum ama Nexus 4'ün kamerası güzel çekmiyor youtubedan videolarını izledim.

samikayaa

samikayaa

Üye
Sp candır can.:oke:

positive+

Üye
    Konu Sahibi
[QUaqarapapaq-;6344584]

1gb ram yeterli bence. O fiyata 2gb ram olan tel. ne var ki zaten? Nexus 4 var beğenmiyormuşsun... Başka da yok herhalde.
[/QUOTE]
Cevapların için çok çok sağol kafamı çok kurcalayan bi şeydi :D
Bu arada s3 almaya kaljsam beni 3-3,5 yıl götürür mü dersin?

Invoke

Invoke

Üye
Hacı götürürden kastın ne şimdi? 3 yıl sonraki oyunu zor açar. Bu açıdan götürmez. 1gb ramde onda var çok da iyi bir telefon değil bence. Ve touchwiz çok ram yiyor... Güncelleme de android 5 alacak dendi herhalde oradan sonrası sıkıntılı olur bence.

Şöyle özelliklerine baktığımızda s3 belki spden iyi gibi duruyor 4 çekirdek filan ama ben olsam "s3 mü sp mi" deseler sp alırdım.
Aynı fiyata note2 bulabiliyorsan onu tavsiye ederim, bak :)

Ha güncelleme olayı sp içinde geçerli fazla geleceği yok güncelleme açısından...

- - - Eklendi - - -

Bende bu telefona bakıyorum ama Nexus 4'ün kamerası güzel çekmiyor youtubedan videolarını izledim.

Evet, kamerası pek iyi değil, daha çok google desteği, daha stabil ve daha hızlı androidden dolayı tercih ediliyor, bir de o donanımdaki cihazlar 1,700üstü oluyor. Nexus 4 1300

• Beğen
Tepkiler: codblackops2

positive+

Üye
    Konu Sahibi
[QUOT-qarapapaq-;6345215]Hacı götürürden kastın ne şimdi? 3 yıl sonraki oyunu zor açar. Bu açıdan götürmez. 1gb ramde onda var çok da iyi bir telefon değil bence. Ve touchwiz çok ram yiyor... Güncelleme de android 5 alacak dendi herhalde oradan sonrası sıkıntılı olur bence.

Şöyle özelliklerine baktığımızda s3 belki spden iyi gibi duruyor 4 çekirdek filan ama ben olsam "s3 mü sp mi" deseler sp alırdım.
Aynı fiyata note2 bulabiliyorsan onu tavsiye ederim, bak :)

Ha güncelleme olayı sp içinde geçerli fazla geleceği yok güncelleme açısından...

- - - Eklendi - - -

Evet, kamerası pek iyi değil, daha çok google desteği, daha stabil ve daha hızlı androidden dolayı tercih ediliyor, bir de o donanımdaki cihazlar 1,700üstü oluyor. Nexus 4 1300
[/QUOTE]
Allah senden razı olsun :D
Bu arada oyun için tablet var oyun değil sadece 3-3.5 yıl yavaşlama falan olmadan çalışsın yeter

hizan

hizan

Üye
rakadaşlar şu anki en iyi telefon sony xperia z başka tanımıyorum.

Invoke

Invoke

Üye
@positive

Alıntı bozulmuş yine :zzz:

Her şeyin performansı zamanla düşer, bilgisayarlarda da öyle değil mi? Gün geçtikte ağırlaşır. Silerseniz her şeyi, sıfırdan rom atarsanız ilk haline döner :D Biraz düzgün kullanırsınız, her bulduğunuz uygulamayı yüklemeyin böyle dedim diye uygulama yüklemekten de kaçınmayın tabi ama gereksiz şeyleri gereksiz yere tutmayın yani :)

Allah sizden de razı olsun.

legolas29

legolas29

Üye
Wifi çekmiyorsa çekmiyordur, yazılımla bir şeyi değiştiremezsin. (Aslında wifi kernelle de alakalı da yani çektiği alanı artıramazsın demek istiyorum.) Ama ben bunun sorun olduğunu düşünmüyorum. Abartı bence, çeker yani. Ama alan çok geniş değildir heralde ben de xperia ray var şöyle söyleyim 6metreden fln çekmiyor. Yalnız duvarlarda engel mesela, 6 metre olsun yine açıkta olunca(koridora çıkınca) çekiyor...

Neyse o ekranın çalışmamasına diyecek laf bulamıyorum, ciddi olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Çünkü çok saçma olurdu, çünkü resmen ekran kullanılmıyor. Gidin bakın, aldığınız yerde epey bir dokunun inceyin bakalım. Algılıyor mu algılamıyor mu? Ya adamlar bilerek bozmuş(Böyle şeyler var çünkü Z'nin üstündeki jelatini çizip, dandik telefon çizik çizik oldu diyen adamlar var video çeken)... Ya sony yapamamış kolay bozuluyor... Ya da bir iki tane telefon ya da o seri hatalı olmuş adamlara denk gelmiş, arızalı model yani. Garantiye götürünce yaparlar.

Bence iyi telefon. Gidin bakın, yerinde görün, kendiniz inceleyin derim.
Aynen hacı ayrıca ben sony den şaşmam ;)

positive+

Üye
    Konu Sahibi
@qarapapaq alıntı niye öyle oluyo anlamadım galiba tabletten girdiğim için neyse torumların için sağol :D

Üst Alt