Windows Phone8'de batarya yönetimi hatası mı var?

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone8'de batarya yönetimi hatası mı var?
Çok sayıda kullanıcı sebepsiz yere Windows Phone8 telefonlarında batarya drenajı(aşırı tükenme) yaşadıkları şikayetlerini iletiyor.

Bu hata %50'lik batarya ömrünün buna sebebiyet verecek herhangi bir kullanım olmamasına ragmen bir kaç saat içinde tükenmesine neden olabiliyor.Bu soruna sebep olan hatanın kesin nedeni bilinmemekle birlikte hızla batarya tükenmesinin bir yerlerde bişeylerin sistem kaynaklarını kullanıyor olarak kalması gösteriliyor. Bu soruna geçici çözüm ise telefonunuzu yeniden başlatmaktan geçiyor. Peki bu sorunun kaynagı ne olabilir? Arkaplan gorevleri kapalı,görev yöneticisinde açık uygulama gözükmemesine ragmen sistem kaynaklarını tüketen şey ne olabilir?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki burada yazacagım tespitler benim şahsi görüşümdür ve Windows Phone konusunda tecrübeli editör ve geliştiricilerle yaptigımız kritiklerde de soruna en yakın aşagıda yazacagım sebebe ulaştık.

Windows Phone işletim sisteminde geliştiricilere verilen SDK'larda uygulamadan çıkma veya uygulamayı kapatma komutu bulunmamaktadır. Bu yüzden geliştiriciler uygulamadan çıkma veya uygulamayı kapatma komutu veremedikleri için basit bir kod hatasıyla geri tuşuna basıldıgında uygulamanın çökerek kapanmasını saglıyorlar. Burada devreye Windows Phone çalışma prensibi giriyor. Sisteme ve çalışma prensibine hakim geliştiriciler bu noktada sorun yaşamıyor ve sistemle responsive uygulamalar geliştirerek bu sorunu aşabiliyorlar. Responsive yapılı olmayan uygulamalar ise kapatma esnasında sistemde askıda kalıyor ve ne görev yöneticisinde ne de arkaplan uygulamalarında çalışmiyor gözükmelerine ragmen aşırı derecede batarya tünetmeye devam ediyorlar. O yüzden başta da belirttigim gibi telefonu yeniden başlatma askıda takılı kalan uygulamaları temizledigi icin güç tüketimine geçici çözüm getirmiş oluyor.

Peki kalıcı çözüm ne olabilir? Onun da cevabını verelim. Microsoft'un açıkladıgı bilgilere göre Windows Phone8.1 güncellemesiyle gelişmiş görev yöneticisi sisteme entegre edilecek. Bu entegrasyon sırasında bu drenaja sebep olan hatayı giderecek komut anahtarları da yayınlanıcak olan WP8.1SDK'sı ile geliştiricilere sunulacak. Böylece Windows Phone8.1 güncellemesinden sonra geliştiricilerin yapacagı uygulama güncellemeleri büyük önem kazanıcak. O yüzden Microsoft güncellemenin getirilerinden birisi olarak "gelişmiş batarya yönetimini" gösteriyor.

Kullanıcılarımız bu anlattıklarım ışıgında telefonlarını %100 şarj edip şarjdan çıkarttıktan sonra şarj surelerini bir önceki şarj süresiyle karşılaltırırsa dogru sonuçlara ulaşabiliriz. Ben bu olayı 3gündür deniyorum ve benim izlenimlerime göre sonuç olumlu. Bu konu altında fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: sameet33 ve PureFood

nanotex

nanotex

Üye
Evet bazen saçma bi şekilde batarya iniyor. Özellikle mobil veriyi açmaya korkuyorum. Umarım GDR3 veya 8.1 güncellemesinde multitasking olayıyla bunu çözerler

serecans

serecans

Üye
teşekkürler açıklayıcı olmuş telefona şarj dayandıramıyorum aküyle dolaşıcam :)

blackcemre

Üye
Bende bir ara telefonu akşam şarj ettim bir baaktım sabah %10 olmuş. hiçbirşey açık olmadığı halde.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar konuyu şimdi tamamladim isterseniz tekrar okuyun:)

• Beğen
Tepkiler: nanotex
ÖEY

ÖEY

Üye
Valla çok güzel bir makale olmuş ve söylediklerin gayet mantıklı üstad:oke: wp8.1 ile multitasking'de uygulama kapatma özelliğini eklerlerse sanırım uygulama geliştiricilerin güncelleme yapmasını beklemeden bu uygulamaları kapatarak yararını görmeye erkenden başlarız. Ah MS ah ne vardı bunları önceden halletsende biz de rahat rahat cihazlarımızı kullansak. Kızdırıyorsun be abicim :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Valla çok güzel bir makale olmuş ve söylediklerin gayet mantıklı üstad:oke: wp8.1 ile multitasking'de uygulama kapatma özelliğini eklerlerse sanırım uygulama geliştiricilerin güncelleme yapmasını beklemeden bu uygulamaları kapatarak yararını görmeye erkenden başlarız. Ah MS ah ne vardı bunları önceden halletsende biz de rahat rahat cihazlarımızı kullansak. Kızdırıyorsun be abicim :D

gorev yoneticisinde uygulama kapatma ozelligi eklense bile geliştiricinin o komutu alicak kodlari uygulamaya entegre etmesi gerekiyor.

ÖEY

ÖEY

Üye
O zaman her türlü MS'in güncellemesinden sonra uygulama geliştiricilerin kendi uygulamalarını güncellemelerini bekleyeceğiz. Yandık o zaman desenize :D Adamlar zaten doğru düzgün uygulama yazmıyorlar bir de olanlara güncelleme yapacaklar. Örnek: whatsapp :D:D Neyse canım sağlık olsun bekleriz :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aslinda geliltiricilerin de bu konuda cok fazla suclanmamasi lazim. Wp8 yepyeni bir sistem ve geliştiricilerin sistemin işleyişine hakim olmalari biraz alabilir. Sistemde tecrube edindikce cok daha kusursuz hale gelicektir uygulamalar. Bir de gerekli apiler saglsnirsa dadından yinmez:ehe

Bu arada geliştiricinin birisi bazı isteklerini microsoft ve windows phone ekibine iletmiş ve o ozellikler saglanana kadar platforma uygulama geliştirmeyecegini soylemişti gectigimiz gunlerde.

ÖEY

ÖEY

Üye
Valla aferim o geliştiriciye birkaç tanesi böyle yapsa belki MS biraz kıpırdanır :D

sympatico

Üye
Lanet olsun şu tok satıcı egemenliğine !

kendi çıkarlarına ters düşen Bi eksiklik Bi hata olmuş olsa aynı gün düzeltirler ......

nasıl olsa kullanıcıyı ' artık balık ağa takıldı mantığıyla ' beklet dur ( tabi onlarda haklı dimi wp kullanıcıları heyecan oluyo dimi , yoksa ileriki güncellemelerde ne verirler yoksa hepsini şimdi verirlerse ) ne yapsınlar çareleri yok

biliyorlar elbet gene bir gün o ağa takılacak kullanıcı

PureFood

PureFood

Üye
Yaşıyorum bu durumu arada. Durduk yere üçer beşer iniyor şarj. Teşekkürler abi, dediklerini dikkate alacağım.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Ali Kemal bey makale çok açıklayıcı ve güzel olmuş. Teşekkürler.
Benim en başından beri bataryam stabil bir şekilde 1 günü tamamlar. Bazen 1.5 güne çıkar. Kullanımıma göre değişerek. Ancak şebeke verisi kullanarak internete girdiğimde, oyun açtığımda batarya tüketim hızı çok çok artıyor. Bunun dışında pek bir değişim yok. Yazdıklarınızdan belirttiğiniz olasılıklardan anladığım kadarıyla batarya tüketim hızını etkileyen programlardan herhangi birisi henüz bende yüklü değil. Ve hatta "benim telefonun pili 3 gün dayanıyor" diyen arkadaşların telefonlarındaki programlar ile bizde yüklü olanları karşılaştırsak mı diyorum. ???

Üst Alt