Sultan PAPAĞAN'IM ÇİKO Sizlerle ... Yorumlarınızı Esirgemeyiniz Lütfen ....

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
Çok güzel bir şey evcil hayvan ama insan belli bir süre sonra fena bağlanıyor. Ailenin bir üyesiymiş gibi oluyor. Öldüğünde çok fazla üzüyor. Bu sebeple yeni evcil hayvan alamıyorum.
Aynısından kuzenimde de var. Konuşturmaya çok uğraşmıştık ama konuşmadı kerata :D

Dediklerin doğru ama hayvan beslemekte çok güzel bir şey . :)
Dişidir o kardeşim , ondan konuşmamıştır ...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
Dişiler konuşmaz benim bildiğim , duyduğum ...
Erkekleri konuşur ...
3-4 aylıkken alınmaları , eğitmeleri çok daha kolay olur ...

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Haluk.

Haluk.

Üye
Dişiler konuşmaz benim bildiğim , duyduğum ...
Erkekleri konuşur ...
3-4 aylıkken alınmaları , eğitmeleri çok daha kolay olur ...

Disiler konusur ama sen yanlis anlamissin onlar az konusur yinede konusur

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Yalnız eğer muhabbete pis diyorsan sultan ortalığın altını üstüne getirir.Çok hareketsiz ve hantal hayvanlardır fakat özellikle ilk bahar aylarında tüy döktükleri zamanda günlük temizliğini yapsan bile odada uçuşan tüyleri görürsün.Ayrıca ergenliğe girdiklerinde ergenlik tüyleri çıkacak ve çok ağlayacak, canları yanacaktır o zamana dikkat et.Evcil değilse öncelikle evcilleştirmeye çalış, evcilse ilgiyi sakın eksik etme heleki eş almayı düşünmüyorsan.Bütün papağan türleri ilgi isterler ve ilgi göremezlerse depresyona girer, kendilerine zarar verirler.Sık sık sal fazla uçmayacaktır çünkü olabildiğince hareketsiz kalmayı sever fakat özgür olduğunu anlaması bile onu sevindirecek, sana karşı olan bağını güçlendirecektir.

Oyun alanı yapabilirsin, en kötü ihtimalle evde olmadığın zamanlar için kafesine bir kaç oyuncak al ki tek başına yalnızlık çekmesin hayvancağız.

Umarım iyi anlaşırsınız :)

Pro.Leon

Pro.Leon

Üye
Bunlarin sesi cok cirtlak. Bende muhabbet var. 20 kelime + beatbox vs gibi seyler ogrettim. Mukemmel....resim de atarim isterseniz.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Dişiler normal şartlarda konuşmuyor, taklit etmiyor.Erkeklerin konuşmasının sebebide üreme zamanında çıkardığı ilginç sesler ile eş bulabilmesinden kaynaklanıyor aslında.Taklit özelliği bir nevi hayvanların eş bulma aracı doğal ortamda.Bu yüzden bu özellik dişi sultanlarda görülmüyor.Görüldüğünü iddia edenler var fakat henüz kanıtlayan görmedim ben.Zaten dişide konuşuyor diyenlerde 2-3 kelimeden daha fazla konuşuyor demezler ki o konuşmaları da erkeklere nazaran daha başarısızdır.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi

Dişi Sultan Papağanlarının konuşmayacağını google yazıp , öğrenebilirsin . :)

Yalnız eğer muhabbete pis diyorsan sultan ortalığın altını üstüne getirir.Çok hareketsiz ve hantal hayvanlardır fakat özellikle ilk bahar aylarında tüy döktükleri zamanda günlük temizliğini yapsan bile odada uçuşan tüyleri görürsün.Ayrıca ergenliğe girdiklerinde ergenlik tüyleri çıkacak ve çok ağlayacak, canları yanacaktır o zamana dikkat et.Evcil değilse öncelikle evcilleştirmeye çalış, evcilse ilgiyi sakın eksik etme heleki eş almayı düşünmüyorsan.Bütün papağan türleri ilgi isterler ve ilgi göremezlerse depresyona girer, kendilerine zarar verirler.Sık sık sal fazla uçmayacaktır çünkü olabildiğince hareketsiz kalmayı sever fakat özgür olduğunu anlaması bile onu sevindirecek, sana karşı olan bağını güçlendirecektir.

Oyun alanı yapabilirsin, en kötü ihtimalle evde olmadığın zamanlar için kafesine bir kaç oyuncak al ki tek başına yalnızlık çekmesin hayvancağız.

Umarım iyi anlaşırsınız :)

Vallahi daha önce de beslemiştim sultan papağan'ı hiç bir pisliğini görmedim . :)
Çok bağırıyordu bazen o ayrı ...

İyi anlaşacağımıza inanıyorum . Konuşturabilirsem , videosunu eklerim mutlaka . :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Dişi Sultan Papağanlarının konuşmayacağını google yazıp , öğrenebilirsin . :)

Vallahi daha önce de beslemiştim sultan papağan'ı hiç bir pisliğini görmedim . :)
Çok bağırıyordu bazen o ayrı ...

İyi anlaşacağımıza inanıyorum . Konuşturabilirsem , videosunu eklerim mutlaka . :D

Ne kadar süre besledin sultan papağanı ve kaç tane besledin ? Ben papağan besliyorum çocukluğumdan beri uzunca süre sultan, jako falanda besledim.Ergenlikte ve tüy döküm zamanında özellikle tüyleri insanın sinirini bozuyor.

Ayrıca 5 aylıksa daha küçükmüş konuşmayı bu yaşlarda öğrenmesi erkek olsa bile zor.Senin mutasyonunun cinsiyeti rengine bakarak anlaşılmıyor bildiğim kadarıyla yani ya test yaptırmalısın ya da ötüşlerini takip etmelisin.Erkeklik ötüşlerini ise genelde 1 yaşına yaklaşmışken ve biraz geçmişken gösteriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi

Ne kadar süre besledin sultan papağanı ve kaç tane besledin ? Ben papağan besliyorum çocukluğumdan beri uzunca süre sultan, jako falanda besledim.Ergenlikte ve tüy döküm zamanında özellikle tüyleri insanın sinirini bozuyor.

Ayrıca 5 aylıksa daha küçükmüş konuşmayı bu yaşlarda öğrenmesi erkek olsa bile zor.Senin mutasyonunun cinsiyeti rengine bakarak anlaşılmıyor bildiğim kadarıyla yani ya test yaptırmalısın ya da ötüşlerini takip etmelisin.Erkeklik ötüşlerini ise genelde 1 yaşına yaklaşmışken ve biraz geçmişken gösteriyorlar.

Fazla bir süre beslemedim . Çok ses yapıyor diye geri vermiştim .:)
Yaklaşık 1,5 sene sonra tekrar aldım . Çift muhabbet kuşu vardı bende . Çok pis ediyorlardı inan . Annem ile papaz olduk artık . Dayanamadım verdim . 11 ay falan olmuştu kuşun birini alalı . Diğerini ise 2 ay ...

Bunun görselliği hoşuma gidiyor açıkcası . Tekrar o cezbetti beni ve aldım . :)

• Beğen
Tepkiler: Invoke
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Konustugunda videoya alayim diyorum. Bu sefer telefon ile ilgileniyor konusmuyor. Kumandaya telefona boyle teknolojik cihazlara cok merakli.

O bütün evcillerin ortak sorunu sanırım :D Benim papağancıkta bilgisayar oyunu oynayınca direk ekrana konup hareketli cisimleri gagalıyor.Ekranım çizik içinde kaldı hain kuş yüzüne :ehe

MrTech

MrTech

Üye
Abicim papagan'in hayirli olsun. :)
Birsey sorucam abi benim bi muhabbet kafesi var kucuk ona bu papagandan alsam,koysam,beslesem bi sikinti cikarir mi abi ?

• Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
Pro.Leon

Pro.Leon

Üye
Bu papaganin fiyati ne kadar ? Birde bakimi muhabbet kusu gibi mi ? Huyu filan :)

Invoke

Invoke

Üye
Ben hiç bağırdığını filan hatırlamıyorum demek ki bizim ki ergenleği geçmişti...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
Abicim papagan'in hayirli olsun. :)
Birsey sorucam abi benim bi muhabbet kafesi var kucuk ona bu papagandan alsam,koysam,beslesem bi sikinti cikarir mi abi ?

Kardeşim bende ki de şu anda verdiğim muhabbet kuşlarının kafesi ...
Hayvan rahat hareket edemiyor... Bu hafta için de yeni kafes alacağım büyük ya da orta boylarından ...

Sultan papağan alacaksan kafesin büyük olmalı ki hayvan rahat hareket etsin ...