SSD: Team Xtreem S3 120GB

Sponsorlu Bağlantılar

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
SSD: Team Xtreem S3 120GB
Merhaba arkadaşlar bu SSD almayı düşünüyorum ancak, kullandığım anakart SATA 1 olduğu için desteklemeyeceğini düşünüyorum. Hız konusunda tam performans vermeyecek biliyorum, ama benim için önemli olan HDD göre biraz daha hızlı açılış-kapanış, daha seri kopyalama işlemleri vs. ürün özelliklerine baktığımda geriye dönük uyumlu yazıyor , ama şüphelerim var sizin düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

- - - Eklendi - - -

Kimisi sadece SATA 3 çalışıyor demiş :hmmm

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kimisinin dediğini boşver sen.
SATA portları aynı. sata1 de çalışır ancak 140mb/s üzerini göremezsin..

o kadar para vermek yerine 2. el az kullanılmış 60-64GB lık FORCE GT veya VERTEX3 al derim :oke:
120 liraya bulursun..... ayrıca bahsedilen uyumsuzluk yada görmeme konusu sata çipsetin driverların desteklenmemesi..
benim toshibada 60gb force GT denedim sorunsuz çalışıyor. sata2 oldugundan ötürü 280MB civarı aldım..
bi ssd alıcam bende ama ne zaman

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
kimisinin dediğini boşver sen.
SATA portları aynı. sata1 de çalışır ancak 140mb/s üzerini göremezsin..

o kadar para vermek yerine 2. el az kullanılmış 60-64GB lık FORCE GT veya VERTEX3 al derim :oke:
120 liraya bulursun..... ayrıca bahsedilen uyumsuzluk yada görmeme konusu sata çipsetin driverların desteklenmemesi..
benim toshibada 60gb force GT denedim sorunsuz çalışıyor. sata2 oldugundan ötürü 280MB civarı aldım..
bi ssd alıcam bende ama ne zaman

Bu SSD 150 TL arkadaştan alacağım ama dediğim gibi bir sorun olur mu diye açayım dedim.Verdiğin bilgilerden ötürü :tşk: . Varsın yavaş olsun ama çalışsın :evet:

- - - Eklendi - - -

ayrıca bahsedilen uyumsuzluk yada görmeme konusu sata çipsetin driverların desteklenmemesi..

Bu sorun tam olarak neden kaynaklanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Software95
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sorunun sebebi güncel olmayışı..
eski yeni uyumsuzluğu :)

SSD life programı ile ssdnin performans duruma çalışma saatine falan bi bak öyle al derim.
garanti devam ediyorsa bende alabilirim arkadaşına söyle. ciddiyim :) :oke:

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
sorunun sebebi güncel olmayışı..
eski yeni uyumsuzluğu :)

SSD life programı ile ssdnin performans duruma çalışma saatine falan bi bak öyle al derim.
garanti devam ediyorsa bende alabilirim arkadaşına söyle. ciddiyim :) :oke:

:hmmm anladım, şimdi sen diyorsunki SSD çalışır ama 140mb/s sonrasını göremezsin(yine iyi bir HDD göre). Arkadaşım yakında olsa direk alır denerim ama arada mesafe var olur dersem bana kargo ile yollayacak, teslim alınca testleri yayınlarım büyük ihtimal, hoşuma giderse bir tane daha alıp Raid yaparım :ehe

- - - Eklendi - - -

Durumu söylerim :oke:

- - - Eklendi - - -

L-LumieRe son noktayı koyalım,SSD çalışacak ama maksimum 140 mb/s hız elde edebileceğim demi?

- - - Eklendi - - -

Ayrıca 1 yıl garantisi daha varmış.

• Beğen
Tepkiler: Software95 ve L-LumieRe

Software95

Sata portları aynı sadece aralarındaki hız değerleri farklı bu SSD alsan bile SATA 3 performansını alamazsın, ayrıca 140-150 mb/s falan rahat ulaşırsın.

- - - Eklendi - - -

Mantık aynı PCI-e slotlarındaki gibi çalıştırır ama verimlilik noktasında sıkıntılar yaşarsın :oke:

Özelden mesaj atamıyorum sana ilgilenir misin?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sata1 den ssd ile alacağın MAX hız 140- mb civarı olacaktır.

bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum....
diske hala talibim aklında bulunsun :oke:

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
sata1 den ssd ile alacağın MAX hız 140- mb civarı olacaktır.

bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum....
diske hala talibim aklında bulunsun :oke:

Sorun çıkmayacaksa tamamdır, ben arkadaşla konuşayım senide bilgilendiririm. SSD 7 ay kullanılmış ve 150 TL gayet uygun demi?

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Normal :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt