Fakirliği anlamak için illaki oruç mu gerekir

Sponsorlu Bağlantılar

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Duymamış olman olmadı anlamına gelmiyor.

Buyurun okuyun:

Malik Ibn-Avf, Muhammed'e karşı savaşanların başkumandanıydı. 630 yılında Huneyn, bir başka adıyla Hevazin savaşında Müslümanlara yenilmişti. Mekke ile Taif arasındaki Huneyn vadisinde yapılan savaş, AranJann Hevazin ve Sakîf kabileleriyle, Müslümanlar arasında olmuştu. Malik Ibn Avf, Huneyn'i terk ederek Taife gitmişti. Kendisi islam düşmanıydı. Ama öneriyi ilgi çekici buldu. Çünkü öneri peygamberden geliyordu. Eğer Müslüman olursa, tüm mallan ve tutsak ailesi kendisine geri verilecek, ceza görmeyecek, dahası yüz deve alacak, bir de kendisine yönetimde yetki verilecekti. Hemen kabul etti ve Müslüman oldu.
Buharı, Mütercimi Kamil Miras'a göre bu öneri, "Şahaser bir Se-mahati Nebeviye" (olağanüstü

Ya Resulallah adalet et!..
Hevazin savaşı ganimetlerinin peygamber tarafından Kureyşlile-re dağıtılması Medineli savaşçılar arasında itirazlara yol açtı. İçlerinden biri, Hz. Muhammed'e şöyle seslendi: "Ya Resulallah adalet et!" Peygamber buna, "Eğer ben adalet etmezsem bedbaht olurum, ben Kureyş'e Müslümanlığa ısınmaları arzusu ile ganimet malından çok hisse verdim. Çünkü onlar cahiliyet devrine yakındırlar" cevabını veriyordu. Fakat söylentiler devam ediyordu. Ensardan, yani Medineliler-den bazı kimseler, "Allah Resulâllahı yargılasın! O, Kureyş'e veriyor
72
da bizi bırakıyor. Oysa kılıçlarımızdan Kureyşlilerin kanlan damlıyor" diyorlardı. (Kaynak: Sahihi Buharî Muhtasan, Tecridi Sarih Tercemesi, s. 505,510,511). Peygamber yüz deve verdiği Arap eşrafını o gün ganimet bölüşümünde başkalanna tercih etmişti. Bu paylaşımda her mücahite dört deve verilirken, İslama karşı savaşanlara yüzer deve verilmişti. (Kaynak: Sahihi Buharî Muhtasan Tecridi Sarih Tercümesi, c.8, Hadis 1296).

Peygamber; "Rüşvet verene de alana da Allah lanet etsin" demişti. (Kaynak: Ebu Davud, Kitabu'l-Akdiyye c.4 Hadis 3580 Ibn Mace Ahkâm Hadis 2313, Tirmizi Ahkâm Hadis 1337) Rüşveti veren îsla-mın peygamberiydi. Alan ise yeni Müslüman olmuş ya da Müslüman olmak üzere olan Kureyş'in ileri gelenleri.

Sende Bunu Oku Tabi Okuman Varsa:

• Beğen
Tepkiler: codblackops2

larten123

larten123

Üye

Müslüman olup olmamanız kimseyi ilgilendirmez. Lâkin gelip Dinime ve Peygamberime dil uzatıyor iseniz uyarmak zorunda kalırım ve bu uyarı benim nezdimde üç safhadadır.
Her bir uyarı diğerinden daha sert olur.
Uyarılar dikkate alınmıyor ise benim için katli fermansınızdır. Bu hususta, yalnızca bu hususta dediğiniz gibi yobazım.
Türkiye Cumhuriyeti resmi bir din mensubu değildir, isteyen gönlünce yaşar dinini yahut dinsizliğini..
Ta ki bir başka bireyin özgürlüğünü kısıtlamayacak safhada.

- - - Eklendi - - -

kâtelehumullâhu

Konuyu başından okumadan önyargılı davranmak huy mu oldu? Peygamberize veya dininize karşı herhangi bir hakaret veya aşağılayıcı bir şey kullandıysam gösterin şurada seviyeli bir şekilde tartışmaya çalışıyoruz sonradan gelenler bir atlamasın atlayacaklarsa da baştan hepsini okusunlar

codblackops2

codblackops2

Üye
kaynağı googlea yazinca 2.satirda turan dursunu gördüm :)

o bir yanada Benim dinime gore Hz.Muhammed davranis ahlak her konuda kusursuzdur.elbet yaptigi hatalar var olmuştur iama Allah onu uyarmistir ve kusursuz bir insan olmustur.bu yuzden boyle bir olay yoktur :)

bu bana yeter sizler hala yok sahih buhari deyin veya uydurun? bilmem anlatabildim mi?

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş
-efşan

-efşan

Üye
Konuyu başından okumadan önyargılı davranmak huy mu oldu? Peygamberize veya dininize karşı herhangi bir hakaret veya aşağılayıcı bir şey kullandıysam gösterin şurada seviyeli bir şekilde tartışmaya çalışıyoruz sonradan gelenler bir atlamasın atlayacaklarsa da baştan hepsini okusunlar

Konuyu en başından beri okudum. Üslubuna dikkat et.
Sana dil uzatıyorsun dedim mi?
Anlaşılan o ki sen anlamadan, bilmeden konuşuyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve codblackops2
s.ileli

s.ileli

Üye
Adalet et dedigi kisimdan sonraki aciklama sebep sonuc iliskisini ortaya koymus. Farkli bakos acisi ve turkcenin esnekligi ile soylem anlam carptirilmasina ugratilmakta. Isine gelen kismi albisine gelen kismi at. Ayrıca onu bunu birak kuran-i kerimde butun olarak incelersen birbiri ile celisen tek bir cumle bulamazsin.

• Beğen
codblackops2

codblackops2

Üye
Copy paste yapmam geçersiz veya yalan olduğunu göstermez sahih hadislerdir buyrun bakın yeri gelince sizler de copy paste yapmayı biliyorsunuz

biz yaziyi copy paste yapiyoruz ama sen ve gunumuzdeki ateistlerin % 90i hem yaziyi hemde ateist kisinin dusuncelerini ezberliyor.biraz kendinizde dusunun.

• Beğen
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
kaynağı googlea yazinca 2.satirda turan dursunu gördüm :)

o bir yanada Benim dinime gore Hz.Muhammed davranis ahlak her konuda kusursuzdur.elbet yaptigi hatalar var olmuştur iama Allah onu uyarmistir ve kusursuz bir insan olmustur.bu yuzden boyle bir olay yoktur :)

bu bana yeter sizler hala yok sahih buhari deyin veya uydurun? bilmem anlatabildim mi?

:) Daha
Kişiyi Bilmeyen Ve Söylediklerini Doğru Kabul Edenler Var

• Beğen
Tepkiler: codblackops2
s.ileli

s.ileli

Üye
Neyse arkadaşlar sanirom arkadas anlam kargaşası içinde umarim boyle tartismalar ile dogru yolu bulacaktir.hayirli geceler

• Beğen
codblackops2

codblackops2

Üye

:) Daha Kişiyi Bilmeyen Ve Söylediklerini Doğru Kabul Edenler Var

dedigim gibi bugun internetteki % 90 ateist (ki çakma ateist diyorum onlara) bir kisnin dusuncelerinden gidiyor bir kaç müslüman onun dusuncelerini sorgulayinca bu arkadas gibi tikanip kaliyor.gene yorum yaziyor ama ici boş :)

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Kuran-i kerimi butun olarak degerlendirmek grrekiyor senin yaptigin gibi... icinden bir ayeti secip aaa bak islam öldürmeyi emrediyor dersek yanlis olur. Felsefecilerin dustugu enbuyuk yanlislardan biriside budur. Bak ne guzel izah etmissin . Kisacasi konuyu dagitmadan arkadaşlar islami anlamina uygun yasamak gerekiyor. Oruc tutup namaz kilmak ibadrti yarim birakir

Felsefeciler diyerek neden genelliyorsun? Felsefecilerin hepsi dinsiz ya da Allah'a inanmiyor diye bir sey mi var?

larten123

larten123

Üye
Tıkandığım falan yok sadece sizin ne kadar bağlandığınızı ve başka bir şey göremediğinizi düşünemediğinizi izliyorum

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici

dedigim gibi bugun internetteki % 90 ateist (ki çakma ateist diyorum onlara) bir kisnin dusuncelerinden gidiyor bir kaç müslüman onun dusuncelerini sorgulayinca bu arkadas gibi tikanip kaliyor.gene yorum yaziyor ama ici boş :)

Valla Verilemeyecek Bir Cevabımız Yok Çok Şükür, Elimizde Kur'an-ı Kerim Varken :)

codblackops2

codblackops2

Üye
  • Beğen
larten123

larten123

Üye
Size kuranla ve allahla başarılar diler iyi oruçlar geçirmenizi dilerim :bye2:

codblackops2

codblackops2

Üye
  • Beğen
s.ileli

s.ileli

Üye

Felsefeciler diyerek neden genelliyorsun? Felsefecilerin hepsi dinsiz ya da Allah'a inanmiyor diye bir sey mi var?

Felsefeciler inanmiyor demedim. Butun bilimlerin temeli felsefedir. Felsefe ve Felsefeciler herseye soru ile yaklastigi icin bazen hataya dusebiliyorlar. Genellemek yanlistir. Ayni yanlisa dusen islam feleefecileride vardir. Tipki sakiz çiğnemek orucu bozmaz diyen islam felsefecileri gibi
Ayrica mobil oldugu icin ve gorselbolmadigi icon tum söylemlerimiz kelimelere sigmayabiliyor ve izah problemi yasayabiliyoruz

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

benum lisedeki felsefe hocam 10 numaraydi ya aklima geldi bak simdi :)
adam islamla felsefeyi öyle guzel bağlıyordu ki un8versitede felsefemi okusam diye dusunmustum :D

- - - Eklendi - - -

:good: :)

Ben felsefecimin dini gorusunu bilmiyorum. Anayasanin bilmem kacinci maddesine gore gizli tutuyor. :D Fakat deist olabilir. Neyse...
Benim sinirlendigim tum felsefecileri bir tutmalari. Mesela ilkokuldaki din hocasi da cok sacmaliyordu bu konusa. Allah'a en cok inananlar doktorlar, en az inananlar felsefeciler derdi. Cok sinir bozucu. Felsefe konusunda zerre kadar bilgileri yok. İnanmayanlar olabilir. Ama genelleme yapmalarina sinir oluyorum.
Bende felsefe okusam mi derim hep. Ama Lys'de beceremem ki Tarih, Cografya falan. :ehe

- - - Eklendi - - -

Felsefeciler inanmiyor demedim. Butun bilimlerin temeli felsefedir. Felsefe ve Felsefeciler herseye soru ile yaklastigi icin bazen hataya dusebiliyorlar. Genellemek yanlistir. Ayni yanlisa dusen islam feleefecileride vardir. Tipki sakiz çiğnemek orucu bozmaz diyen islam felsefecileri gibi
Ayrica mobil oldugu icin ve gorselbolmadigi icon tum söylemlerimiz kelimelere sigmayabiliyor ve izah problemi yasayabiliyoruz
Oradaki sozlerinizde genelleme vardi. Ama yanlis anlamisiz bitbirimizi kusura bakma. :)

• Beğen
Tepkiler: s.ileli
s.ileli

s.ileli

Üye

Ben felsefecimin dini gorusunu bilmiyorum. Anayasanin bilmem kacinci maddesine gore gizli tutuyor. :D Fakat deist olabilir. Neyse...
Benim sinirlendigim tum felsefecileri bir tutmalari. Mesela ilkokuldaki din hocasi da cok sacmaliyordu bu konusa. Allah'a en cok inananlar doktorlar, en az inananlar felsefeciler derdi. Cok sinir bozucu. Felsefe konusunda zerre kadar bilgileri yok. İnanmayanlar olabilir. Ama genelleme yapmalarina sinir oluyorum.
Bende felsefe okusam mi derim hep. Ama Lys'de beceremem ki Tarih, Cografya falan. :ehe

Aciklamami okumussundur umarim

codblackops2

codblackops2

Üye

- - - Eklendi - - -

Oradaki sozlerinizde genelleme vardi. Ama yanlis anlamisiz bitbirimizi kusura bakma. :)

:ehe felsefeye ilgim o hoca ayrildiktan sonra azaldi ama :D

Üst Alt