Akıllı telefon ve tabletler için 3Ghz ARM işlemciler 2014 senesinde geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
3ghz 5ghz gibi saçma rakamlar yerine grafik tarafına yatırım yapılsa daha mantıklı olacak.(Aynı apple'ın yaptığı gibi)Sonuçta çok büyük işlem gücü gerektiren işlemler uygulamıyoruz.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
3ghz 5ghz gibi saçma rakamlar yerine grafik tarafına yatırım yapılsa daha mantıklı olacak.(Aynı apple'ın yaptığı gibi)Sonuçta çok büyük işlem gücü gerektiren işlemler uygulamıyoruz.

Belki sonra çıkacak oyunlar farklı bir grafik motoru kullanır ve çok yüksek grafikli olur. O zaman işe yarar.

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
Soğutucu lazım artık bunlara laptop gibi :D

fk555897

fk555897

Üye
Telefonlar çok gelişti ama bilgisayarlara yetişmelerine daha çok var.

Artles

Artles

Üye
Artık dursun bi yerde yeni yeni özellikler eklesin yazılım geliştirilsin donanım nereye kadar yahu zaten fazlasıyla yetiyor moral bozmaktan başka birşey değil

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Artık dursun bi yerde yeni yeni özellikler eklesin yazılım geliştirilsin donanım nereye kadar yahu zaten fazlasıyla yetiyor moral bozmaktan başka birşey değil

Aynen!
Bundan 2 sene önce cep telefonu üçün 512mb ram en iyisidi şimdi kötüsü oldu. Şimdiki 2gb ram gelecek seneye ne olur bilinmez :)
Bazı haberlere bakarsak 4gb ram üçün çalışmalar başlamış. 2014 te muhtemelen 4gb ram'li teller çıkar :D

avcitalip

avcitalip

Üye
3.0 GHZ ile geleceğini sanmam çünkü S 5 1.8 GHZ'lik Exynos işlemciyle gelecektir %90 :evet: 3.0 nerede 1.8 nerede :)

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
3.0 GHZ ile geleceğini sanmam çünkü S 5 1.8 GHZ'lik Exynos işlemciyle gelecektir %90 :evet: 3.0 nerede 1.8 nerede :)

3.0 GHz işlemcileri göreceğimiz kesin ama tam zamanı bilmiyoruz :D Dediğin gibi S5 1.8 ile gelebilir çünkü S4'te güç tasarrufu için 1.6'ya indirildi.

avcitalip

avcitalip

Üye

3.0 GHz işlemcileri göreceğimiz kesin ama tam zamanı bilmiyoruz :D Dediğin gibi S5 1.8 ile gelebilir çünkü S4'te güç tasarrufu için 1.6'ya indirildi.

tabiki göreceğiz ama bence 2015-2016 gibi,s4'te güç tasarrufu için indirildi ama note 3'te 1.8 yapılacak :evet:

o değilde Exynos 5'in Snapdragon 800'ün karşısında yapabileceklerini merak ediyorum :hmmm

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi

tabiki göreceğiz ama bence 2015-2016 gibi,s4'te güç tasarrufu için indirildi ama note 3'te 1.8 yapılacak :evet:

o değilde Exynos 5'in Snapdragon 800'ün karşısında yapabileceklerini merak ediyorum :hmmm

Elbet aralarında fark var ama bu farkın şuan için hissedileceğini düşünmüyorum. Yapılan testlerdeki farklar belli zaten. Kernel desteği ile Exynos daha iyi yere gelir. Sonuçta hepsinin belli bir ömrü var.

aleranol

aleranol

Üye
Size ufak bir hatirlatma.
Bir küp şeker büyüklüğündeki kuantum bilgisayarı kararlı halde çalıştırılabilirse dünyadaki tüm işlemcilerin toplamından fazla güce sahip olacağı hesaplanıyor. Bu demekki daha mobil işlemciler arm mimarisinde. Bu bilgisayarlardan çok geride. Hızı önemli değil. Bilgisayarlar da kuantum işlemcilerin milyarlarca kat gerisinde. Eğer birsekilde 5 10 yıl içinde bu ileri işlemciler mobil ortamda kullanilacak olursa Comodor 64 ile elinizdeki telefon arasındaki farktan daha büyük bir fark şuanki en iyi bilgisayar ile gelecekteki en alt seviyedeki telefon arasında olacaktır. Bence 3ghz falan diye sevinmeyin. Her yarım yılda bir gelişmiş üst teknolojiler ortaya çıkıyor ve farkları aslinda çok az.

- - - Eklendi - - -

Önemli olan mimari değişikliği ve bir sonraki adıma geçebilmek.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Baskentliia

Baskentliia

Üye
Mobil cihazlar bilgisayarlardan hızlı olacak belki ilerde bilgisayar kullanımı çok azalır herkes mobil takılır

Üst Alt