Benim oruç tutmam sakıncalımı ?

Sponsorlu Bağlantılar

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Benim oruç tutmam sakıncalımı ?
Arkadaşlar ben bu yılın başlarında zatüre hastalığı geçirdim 12 gün hastanede yattım aradan aylar geçti ve ben turp gibiyim annemler diyo ki sen oruç tutma hastalık tekrarlar diyolar.Hatta diyolarki ben doktora sordum tutmaması gerekli dedi filan o doktora sorma faslı gerçekmi yalanmı bilmiyom tüm aile karşı bana ya ben tutmak istiyorum ! Sizce bi zararı varmı ?

Uhops

Uhops

Üye
Sağlığına zarar verecek bi durum varsa tutmamalısın. Veya bide kendin git doktora sor bi.

codblackops2

codblackops2

Üye
aynen zararli olma ihtimali varsa sağlığına, tutmamalisin

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Ben diyorum ki ilk gün yani yarın bi denicem baktım olmuyo öyle yapıcam.Eğer fazla zorlanmazsam devam ederim çünkü aradan aylar geçti hastalığımı atlatalı ayrıca maşallah 7/24 pc başındayım pc başındada devamlı oturuyom oturdukça yemek yiyom buna bi arayı ramazan ile vermeyi düşünüyodum..

Invoke

Invoke

Üye
Arkadaşlar ben bu yılın başlarında zatüre hastalığı geçirdim 12 gün hastanede yattım aradan aylar geçti ve ben turp gibiyim annemler diyo ki sen oruç tutma hastalık tekrarlar diyolar.Hatta diyolarki ben doktora sordum tutmaması gerekli dedi filan o doktora sorma faslı gerçekmi yalanmı bilmiyom tüm aile karşı bana ya ben tutmak istiyorum ! Sizce bi zararı varmı ?

Kendin sor doktara.

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Şuan doktora ulaşmam mümkün değil ki :O

Hasand.

Hasand.

Üye
OKUDUGUM BİR makalede eger saglık sahıhatın yerındeyse o zaman tutarsın .TUTARSAN ble oruc sayılmaz (bence) iskence sayılır kendıne

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Sağlığım gayet yerinde Allah'a şükür şuan sinüzit ten ve birkaç ağız yaramdan başka sıkıntım yok sinüzitde haftada 1 kez işleve geçiyo baş ağrısı yapıyo oda haftda 1 kez oluyo Ayrıca zatüreden hiçbi kalıntı da yok.Yarın denerim eğer çok ama çok zorlarsa bırakırım sağolun görüşleriniz için :) :sarıl:

- - - Eklendi - - -

Sağlığım gayet yerinde Allah'a şükür şuan sinüzit ten ve birkaç ağız yaramdan başka sıkıntım yok sinüzitde haftada 1 kez işleve geçiyo baş ağrısı yapıyo oda haftda 1 kez oluyo Ayrıca zatüreden hiçbi kalıntı da yok.Yarın denerim eğer çok ama çok zorlarsa bırakırım sağolun görüşleriniz için :) :sarıl:

codblackops2

codblackops2

Üye
kolay gelsin Allah şifa versin :)

achambo

achambo

Üye
doktora sor sonra:oke:

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Oruç tuttuğun süre içerisinde gün içinde aldığın vitamin, protein vs yararlı mikro organizmaların miktarı azalır. Sabah kahvaltı yapmadığın için, kalsiyum vs.. alamazsın. Bu bağışıklık sistemini zayıflatır ve hastalık tekrar edebilir. Fakat sen her ihtimale karşı doktorada sor bence.

Lenneth

Üye
16-17 saat aç susuz durmanın zarar vermeyeceği bünye var mı ki zaten.

fk555897

fk555897

Üye
Yarın bir doktora git. Doktora sor. Bizim söylediğimiz şeylere güvenme. En iyisi bir doktora gidip sorman. Sonuçta bu sene oruç tutmamız için gereken zaman 16 saat.

MrExpert

MrExpert

Üye
Kendin bizzat doktora sor.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Zatürrenin pek alakası yok. Babamda da kalp ve şeker var tutma dediğimiz halde tutuyor ve oldukça midesine düşkün ve göbekli tutuyor ama dinlemiyor normalde açlığa hiç dayanamayan adam çok rahat tutuyor. Yani sen istedikten sonra Allah sabrını veriyor :)

By gece

By gece

Üye

- - - Eklendi - - -

kendini zorlama bence 4 gun tut 1 gùn ara ver.o ara sana iyi gelir.sen kendini daha iyi bilirsin bu benim goruşum

Anil-D

Anil-D

Üye
doktora sor

mucahitherken

mucahitherken

Üye
Zatürrenin pek alakası yok. Babamda da kalp ve şeker var tutma dediğimiz halde tutuyor ve oldukça midesine düşkün ve göbekli tutuyor ama dinlemiyor normalde açlığa hiç dayanamayan adam çok rahat tutuyor. Yani sen istedikten sonra Allah sabrını veriyor :)

Orası öyle Allah sabrını verir ama vücuduna zarar veriyorsa o zaman günah işlemiş oluyorsun.

HAM ZA

HAM ZA

Üye
allahu teala her kuluna gücü nïspetinde yük verïr doktoruna bi sor devamlı kullanman gereken ilaç varsa tutma fidye verin

bu ramazan olmazsa inşâallah öteki ramazana tutarsın sıkıntı yapma kardeşim