sony xperia z

Sponsorlu Bağlantılar

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
sony xperia z
Arkadaşlar yeni telefon almayı düşünüyorum xperia z nin tanıtımlarını inceledim hosuma gitti biraz ama performans acısından nasıl kullanmadan bilemem kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum teşekkürler.
Ayrıca samsung galaxy mega 6.3 de cok hosuma gitti cok kararsız kaldım.

fk555897

fk555897

Üye
Bence HTC One al. Müzik, internet, işlemci performansı daha iyi. Arayüzü stabil çalışıyor.

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
youtubede xperia z nin dayanıklık testini izlemiştim ekran çok çabuk çizilmişti

skylinegti

skylinegti

Üye
htc one al bence xperia z'ye bakma bile...

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar sony kullanan arkadaslardan performansı hakkında bilgi istedim htc one önerisi gelmiş yine. peki o zaman neden htc one öneryorsunuz özellik olarak kıyasladıgımda xperia z nin pek farkı olmadıgını gördüm hatta sony biraz daha iyi geldi sonucta yılların markası.

Febris

Febris

Üye
Bende z var bende one a bakma derim ekran kolay çizilmiyo

ka_za

ka_za

Üye
arkadaşlar sony kullanan arkadaslardan performansı hakkında bilgi istedim htc one önerisi gelmiş yine. peki o zaman neden htc one öneryorsunuz özellik olarak kıyasladıgımda xperia z nin pek farkı olmadıgını gördüm hatta sony biraz daha iyi geldi sonucta yılların markası.

Htc kucumsenecek bir marka değil androidde cok daha önde bana kalırsa

Febris

Febris

Üye
Hızıda iyi 4.2.2 android jelly bean kullanıyor kamerasına zaten söylenecek bişey yok bende sorunsuz şarjı 1-1.5 gün gidiyor ama benim sürekli elimde böyle gidiyor ya maxicepteyim ya whatsapp ya twitter boş durmyo yani telefonda gayet stabil

- - - Eklendi - - -

Htc kucumsenecek bir marka değil androidde cok daha önde bana kalırsa

Tabiki değil HTC One alıcaktım ben yaşadığım şehirde ben alırken sadece turkcell bayisinde faturaya satılıyodu oda baya bi yükseğe denk geldiği için almadım alırken olsaydı tabiki tercihm htc one di gittim teknosadan xperia z aldım bana keşke htc one alsaydım dedittirmedi

Invoke

Invoke

Üye
youtubede xperia z nin dayanıklık testini izlemiştim ekran çok çabuk çizilmişti

Orda çizilen ekran değil, tüm sonylerde ekranın üzerinde ince bir koruyucu oluyor, şu piyasadakiler gibi değil, görüntüyü bozmuyor, ve yakından bakınca farkediyorsunuz, o çiziliyor.

- - - Eklendi - - -

Sony, yılların markasıdır da htc küçümsenecek bir marka değil, ben Z'yi vaktinde çok araştırdım, diğerlerine göre düşük donanımla geldi, ekran fullhd olmasa sıkıntı olmaz ama ekran fullhd donanım düşük. Fullhd ekrana asıl uygun donanım S800, Adreno 330... Bunlarda yakında çıkacaklar, ben Xperia Honamiyi bekliyorum mesela, olmadı ZUltraya yöneleceğim... Ama şuan alsam HTC One tercihim olurdu. Ses konusunda hepsinden iyi, tasarımı da güzel, donanımı da güzel, arayüz hoş, vs vs. Ultrapixelde olsa 4mp olması, biraz küçük kalıyor ama büyük bir sıkıntı teşkil etmiyor...
Buna benzer bir sürü konu vardı, forumda okuyabilirsiniz. Bulursam linkini atayım.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
peki samsung galaxy mega 6.3 için ne düşünyorsunuz biraz büyük ama medya açısından oldukca iyi olur gibi geliyor bu

Invoke

Invoke

Üye
peki samsung galaxy mega 6.3 için ne düşünyorsunuz biraz büyük ama medya açısından oldukca iyi olur gibi geliyor bu

Z'yi galaxy Megaya tercih ederim. Benim dediğim XperiaZ'nin HTC One'a göre düşük olduğuydu. Yine de kötü bir cihaz olmadığını düşünüyorum.

Bütçeniz ne kadar acaba ve telefonu ihtiyacınız acil mi? Acil değilse bütçeniz yeterliyse ve galaxy mega 6.3 hoşunuza gittiyse Xperia ZUltra'ya(Çok hoş bir cihaz bence) bakın derim.
Yok diyorsanız HTC One'da istemiyorsanız. Xperia Z bence dört dörtlük bir cihaz değil yine ama pişman edeceğini de düşünmüyorum. (Sesi, ekranı, ve donanımıfullhdye göre biraz düşük.) Eksileri bunlar. Artıları bence, tasarımı, kamerası, su geçirmiyor, hoş bir medya aracı olabilir. Üstte bir Z kullanıcısı yorum yazmış mesela, memnun olduğunu söylüyor.
Eğer internet üzerinden alacaksanız da almadan önce gidin bir teknoloji marketine gözünüzle görün, biraz inceleyin, öyle karar verin.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
bütçe sorunum yok çünkü vodafone nun kampanyasıyla faturama ek olarak olarak alıcam htc veya xperia z arasında kaldım donanım olarak surdan kıyasladım xperia daha iyi gibi geldi bu sitede hatamı var acaba yada ben anlamıyor olabilirim pek sonucta android pek bildigim bi sistem değil linüx ü sevdigim icin android istiyorum open source iyidir.

Invoke

Invoke

Üye
bütçe sorunum yok çünkü vodafone nun kampanyasıyla faturama ek olarak olarak alıcam htc veya xperia z arasında kaldım donanım olarak surdan kıyasladım xperia daha iyi gibi geldi bu sitede hatamı var acaba yada ben anlamıyor olabilirim pek sonucta android pek bildigim bi sistem değil linüx ü sevdigim icin android istiyorum open source iyidir.

Open Source iyidir, yalnız samsung ve htc kaynak kodları o kadar da açık değil. Ama adamlarda haklı açsalar, adamların kendilerine has arayüzlerinin ne anlamı kalacak. Sırf touchwiz için samsung isteyenler var. XDAda Xperia Z HTC One karşılaştırmalarında Z'yi devloper friendly diye övüyorlardı.
Sitede hata yok, burdaki olay şu: HTC One Snapdragon600 işlemci kullanıyor, Xperia Z S4Pro kullanıyor, S4 pro geçen yılın en iyi işlemcisi, Snapdragon600 bu yılın ve s4prodan daha iyi, ama aralarında dağlar kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Asıl fark Snapdragon800lerle ortaya çıkacak, bunlarda eylül ekim gibi piyasaya düşer. Xperia Z Ultra mesela.
HTC One'ın başka artılarına gelirsek, alüminyum kasa ısıyı daha iyi yayar, ben test etmedim ama arayüzünün iyi olduğu ve stabil olduğu söyleniyor, olumsuz bir yorum okumadım daha. Bir de en önemli fark IPS Ekranı, Sonynin TFTsinden kat kat daha iyidir, ikisini yanyana koyduğunuzda renk farkı bellidir. Sony bu soluk renklerden çok eleştiri alınca ZUltrada yeni teknolojiler denemiş bu arada.
Bir de ekran kadar önemli bir fark daha bildiğiniz gibi Xperia Z su geçirmiyor ve bunun için hoparlörü iyice gömüp, üstünü örtmüşler ve sesi az. Öyle çok az duyulmayan bir ses düşünmeyin ama normalden kötü. Hele ki Sony sesiyle, walkmaniyle ünlü olunca biraz abes oluyor. Bunun yanında HTC'nin stereo hoparlör koyması farkı artırıyor.
Bu kadar =)
Z'nin artılarına düşünürsek:
Kamera.
Geliştirici dostu başta demiştim :)
O kadar, bir de belki tasarım, o da rahat kullandığından değil, hoş görünüyor.(ki bu da kişiden kişiye değişir. Ben seviyorum bir başkası sevmeyebilir, yani pek artı sayılmaz.) Ha bir de suyun altına tutarsınız o kadar. Yani pek artısı yok gibi, ne yazık ki.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
gerçekten çok teşekkür ederim yeterince detaylı bir açıklama olmuş sanırım htc one alıcam 2014 ün ilk çeyreğinde çıkacağını söledikleri ubuntu phone var bide android telefon almayı istememin bi nedenide o eğer imkan olursa ona geçmek isterim herhangi bir sorun cıkarırmı acaba bu konuda bir bilgin varmı.

Invoke

Invoke

Üye
gerçekten çok teşekkür ederim yeterince detaylı bir açıklama olmuş sanırım htc one alıcam 2014 ün ilk çeyreğinde çıkacağını söledikleri ubuntu phone var bide android telefon almayı istememin bi nedenide o eğer imkan olursa ona geçmek isterim herhangi bir sorun cıkarırmı acaba bu konuda bir bilgin varmı.

Ubuntu phone hakkında mı? Hiç bilgim yok, maalesef.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
tşkler yardımın için.

tihame

Üye
Yahu kardeşim z nin ram 2 gb one nin 1 gb neyi ovuyorsunuz. 1 gb ram a anca elli yüz megabaytlık oyunları donmadan oynarsın. Yogun grafik ve hız olan bir bucuk iki gblik oyunları oynayamassın. Madem o kadar para veriyorsun. 2 gb ram lı bi telefon al. Tamam z de one dört cekirdek ama ram bir gb olduktan sonra dort cekirdegin bi anlamı yok. Soyle bir örnek vereyim. Mesela senin iki kuyun var. İkisinin pompa motoruda aynı gücte. Ama birinin tahliye borusu dar birisi geniş. e sonuc? Sonuc şu. Tabiki motorlar aynı olsada tahliye borusu geniş olan kovaları daha cabuk doldurur. Oyun olayıda aynı. Sen simdi 1 gb ramlı bi telefon kullansan zaten yediyuz sekizyuz mb sistem ve kullanıcı programları harcıyor. oynadıgın ıyun saniyede dortyuz besyuz mb alan istiyor. Yoksa ne olur. Tabiki telefon donar oyun kapa nır.

- - - Eklendi - - -

Bu arada kıyasla.com a gir cihazları karsılastır

ka_za

ka_za

Üye
Yahu kardeşim z nin ram 2 gb one nin 1 gb neyi ovuyorsunuz. 1 gb ram a anca elli yüz megabaytlık oyunları donmadan oynarsın. Yogun grafik ve hız olan bir bucuk iki gblik oyunları oynayamassın. Madem o kadar para veriyorsun. 2 gb ram lı bi telefon al. Tamam z de one dört cekirdek ama ram bir gb olduktan sonra dort cekirdegin bi anlamı yok. Soyle bir örnek vereyim. Mesela senin iki kuyun var. İkisinin pompa motoruda aynı gücte. Ama birinin tahliye borusu dar birisi geniş. e sonuc? Sonuc şu. Tabiki motorlar aynı olsada tahliye borusu geniş olan kovaları daha cabuk doldurur. Oyun olayıda aynı. Sen simdi 1 gb ramlı bi telefon kullansan zaten yediyuz sekizyuz mb sistem ve kullanıcı programları harcıyor. oynadıgın ıyun saniyede dortyuz besyuz mb alan istiyor. Yoksa ne olur. Tabiki telefon donar oyun kapa nır.

- - - Eklendi - - -

Bu arada kıyasla.com a gir cihazları karsılastır

Öncelikle şunu söyliyim 1 gb ramle 1- 1.5 gb lik oyunlarin cogunu kasmadan oynuyorum.

Senin dediğin gibi olsa bukadar boşuna tartismazdik. Direk z der geçirdik. One ın rami 2 gb donanim olarakda daha güçlü. Sen büyük ihtimal htc one x le falan karıştırdın

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
ltf cihazları oyun konsolu olarak degerlendirmekten vaz gecelim arkadaslar androidin gereken saygıyı kazanamamasının temel nedenide bu bence amacım oyun olsaydı ki pc den şaşmam normalde ama öyle bir amacım olsaydı 2 milyarı ona vercegime oyun konsolu alırdım kernel cekirdeği ilk defa bu kadar popüler oldu diye sevinirken günlük hayata girdi derken angry bird oynuyarak sistem performansı ölcen arkadaslar türedi ki bu linus torvalds a hakaret demektir bence. yani demem o ki domuzlara kuş atarak gezmek için 2 milyar vericek biri degilim. donanımla ilgilenmemin amacı androit in sistemi cok kullandığını söylemeleri bu kadar para verdikten sonra acılıs ekranında donan telefonu düşünmeden tiner döker yakarım cünkü. ayrıca hardware softyware uyumluluğunuda göz önünde bulundurmak gerekli 2>1 diyerek 2 gb daha iyidir diyemeyiz her zaman adamlar 4 cekirdekli işlemci için bile ona uygun yazılımlarda performans verir diye uyarıda bulunmuşlar. konu amacına ulaşmıştır xperia z enin avantajları dezavantajları neden htc one önerildigi detaylı bir sekilde acıklıga kavusturulmustur yardımcı olan arkadaslara tesekkür ederim.

Takipçi Satın Al

Üst Alt