Telefon devleri neden Windows Phone 8'den kaçıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Telefon devleri neden Windows Phone 8'den kaçıyor?

Nokia dışındaki devler Windows Phone 8'e pek sıcak bakmıyor.

Şu an cep telefonu pazarına baktığımızda 'nın 'le birlikte rakiplerinden ayrıldığını ve neredeyse eski güzel günlerine dönüş sinyali verdiğini görüyoruz. Peki, Symbian'dan sonra Windows Phone 8 ile iyi bir çıkış yakalayan Nokia dışında, neden herkes bu işletim sistemine temkinli yaklaşıyor?

Bildiğiniz gibi Nokia dışında , ve 'in de Windows Phone 8'li telefonları bulunuyor, ancak yeni modelleri bir türlü gelmiyor. Bu üreticiler dışında Asus, Acer ve ZTE gibi markalar da bir süredir Windows Phone 8 pazarına girmeyi bekliyorlar, ancak Nokia dışında başka kimseden faal bir hareket yok. Bunun sebebi, piyasa uzmanlarına göreMicrosoft'un lisans politikasından başka bir şey değil. Windows Phone 8 lisans bedeli olarak üreticilerden yüklü bir miktar talep eden Microsoft, bu nedenle markaların Android işletim sistemine yönelmesine sebep oluyor. Ancak Symbian'dan sonra adeta gözünü karartan Nokia, lisans bedeli yüklü de olsa, Microsoft'la yaptığı ortaklığın getirilerinden de yararlanarak Windows Phone 8'i tercih ediyor ve bunun kazancını da görüyor. Nokia, dışında diğer üreticilerin Android platformuna kayması Nokia'yı Windows Phone 8 platformunda yalnızlaştırıyor veNokia, ismini Windows Phone 8'le bütünleştirmeye devam ediyor.

Eğer Microsoft lisans şartlarını hafifletirse, birçok dev üreticinin de Windows Phone 8'li modelleri piyasaya süreceği kesin. Ama Nokia'nın bu durumdan rahatsız olabileceği de gelen duyumlar arasında...

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
oturmuş bir müşteri potansiyeli var android işletim sisteminde neden Wp sistemine geçip risk alsınlar ki Nokia da kullanma sebebi bir sistemi yok symbian bitti gelişmedi sistyemsiz kalan nokia wp kullanarak farklı olma yolunda ilerlemek istedi ama kocaman bir ama kaldı bence bakalım gelecek ne gösterecek

orian

orian

Üye
Chipte okumuştum..

luckysleven

luckysleven

Üye
Ms güncellemeyi tek elden dağıttığı sürece markalar wp platformunda yanaşmaz diye düşünüyorum . Htc zaten yüklenmiyor şahsen bir htc kullanıcısı olarak memnunum bu durumdan telefonumun miladı uzuyor : )

Ama şöyle bir gerçekte var sadece Samsung yada sadece Htc wp ye yüklense yine olan nokia ya olur : )

HalfEvil333

Üye
Benim şahsi görüşüm şu ms zaten win7 win8 v.s. pc sektöründe rakipsiz aldı başını gidiyor wp ise sadece servetinin üstüne az bişi de cep telefonlarından gelsin diye çıkardığı bir sistem win8 için uğraştıkları kadar wp için uğraştıklarını hiç ama hiç zannetmiyorum :'(
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

HalfEvil333

Üye
Win8 i en iyi yazlımcılar yazıyor wp8 i çırakları :)
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

Lenneth

Üye
Meydan Nokia ya kalmış desenize.

tapatalk

tapatalk

Üye
samsungun chipsetlerine izin verilmiyo sadece qualcomm. bunun nedenide fazla uğraşmadan 5 dakikalık portla bütün modellere çıkartabilmek microsoftun kar oranı yani

KacakMazot

KacakMazot

Üye
samsun galaxy s4 wp8 ciksa ne manyak olur hee :D

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:

serinaga

serinaga

Üye
Bence bunu biraz da NOKIA istiyor olabilir, çünkü Symbian'da da bu işletim sistemini kimseyle paylaşmadı, paylaşmıyor ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt