5800 yardım

Sponsorlu Bağlantılar

mesut568

Üye
    Konu Sahibi
5800 yardım
merhaba arkadaslar annemin 5800 telefonu var uzun süredir kullanıyor bir sorunumuz car telefonla arama yapıyoruz ancak aramayı sonlandırmak ıstesek kesınlıkle sonlanmıyor bir bizi aradığı zaman ise açamıyoruz :( acaba bunu yeni yazılım yükleyerek mi çözeriz öyleyse nasıl yapacagım ?

alperen kutuk

Üye
hard format atarsan düzelebilir *#7370# yazıp ara ama telefondaki herşey silinir yedeklerini al önce

x-scarface

x-scarface

Üye
Hard format;

Cihaz kapalı iken sırasıyla yeşil + kırmızı + Kamera tuşu + power tuşuna aynı anda basınız ekran açıldıktan 3 4 saniye sonra bırakınız.

MaxipmaN

Üye
bence harddan önce soft at orjinal uygulamalara dokunulmasın

mesut568

Üye
    Konu Sahibi
Hard formatta sistem tamamen bos mu oluyor yoksa orjinal ilk gunki gibimi oluyor

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Hard format atmak bir çözüm yolu amma hafıza kartını pc ye yedekleyip (müzik cities video resim backup install dosyalarınızı) telefon+ hafıza kartına format atmak en sağlam yoldur.

x-scarface

x-scarface

Üye
Çok dosyam var yedeklemek çok uzun sürer diyorsanız hafıza kartını pc ye bağlayıp sadece sistem klasörlerini silebilirsiniz (resource,system,sys,private) bu yöntem tam sağlıklı olmaz ancak alternatifler arasındadır.

eceaydin

Üye
arkadas aramayı sonlandıramıyor. Yani aramayı sonlandırma tusu (kırmızı tus) ve biri aradığında cevap veremiyor. cevaplama tusu (yesil tus) bozuk olabilir. On kapağı veya on takımı acabilirse tusların temas ettiği yeri temizlerse duzelebilir. Duzelmesse tus takımını değistirmek için servise vermesi gerekebilir. Bence formatlık bir durum yok. Cunku donma yok. Acılmama durumu yok. Bozuk bir uygulama yok. Kasılma resetleme durumu yok. Olsa yazardı.

- - - Eklendi - - -

birde telefon ayarlarında her tusla cevaplama diye bir ayarı var. 5800 kullanmadığımdan tam yerini bilemicem. Bu ayarla herhangi bir tusla aramayı cevaplayabilir. Telefonu tamamen kapatarak hem aramayı sonlandırabilir hemde telefonu kapatır. Arama sırasında menuye girebilirse yukleyeceği telefonu resetleme programını kullanarakta telefonu otomatik kapatıp actırabilir. Boylelikle telefonu tamamen acan ve kapatan tusu asınmadan dolayı bozmamıs olur.

mesut568

Üye
    Konu Sahibi
Hayir o fiziksrl tuslarla halloluyor benim sorunum dokunmatik saga sola kaydirilan alan :)

eceaydin

Üye
ekranı temiz bir bezle temizle kirli olabilir.dokunmatik telefonlarda kalibrasyon ayarı olacak. Kalibrasyonu dene ekranın dokunmatik ozelliği bozuk olmasın. İlk Mesajda aramayla ilgili diye anladım. Aklıma baska bir sey gelmedi.

- - - Eklendi - - -

merhaba arkadaslar annemin 5800 telefonu var uzun süredir kullanıyor bir sorunumuz car telefonla arama yapıyoruz ancak aramayı sonlandırmak ıstesek kesınlıkle sonlanmıyor bir bizi aradığı zaman ise açamıyoruz :( acaba bunu yeni yazılım yükleyerek mi çözeriz öyleyse nasıl yapacagım ?

yanlıs anlamada o tusların yazılımla veya formatla ne alakası var. Telefonun hızını artırmak veya guncellemek veya yeni uygulama yuklemek istiyorsan baska ama yazdıklarınla bunlar arasında bir bağlantı goremiyorum.

mesut568

Üye
    Konu Sahibi
Tus degil zaten dokunmatik bolum

Takipçi Satın Al

Üst Alt