uykuda hareketsizlik

Sponsorlu Bağlantılar

ümran

Üye
    Konu Sahibi
uykuda hareketsizlik
arkadaslar ciddimi dğl mi bilmiyorum ama size anlatayım ,son 8 ayda 8 ,9 kere başıma geldi özellikle gündüz oluyor ,şöyle bişey ben uyurken bir süre sonra boğazımdan zorla bişey çıkıyor gibi bişey oluyor yani rüyada öyle oluyor kıpırdayamıyorum,sanki ôlüyorum gibi hissediyorum bunları rüyadayken yaşıyorum ,ve geçen öğle vakti uyuya kaldım tam pencerenin karşısındaydım ,sırtüstü yatmışım ve birsüre sonra aynı şey oldu ,ağzımdam sanki bişey çıkıyordu zorla ,ellerim midemin üstündydi kıpırdatamıyordum işin ilginç tarafı bunları yaşarken gözlerim kapalı olduğu halde pencereye baktım bi bulut vardı bakın altını çizerek söylüyorum gözlerim kapalı rüyda pencereye bakıyorum orda bi bulut var bir süre sonra uyandım ,sırt üstü yatıyorum ellerim midemin üstnde ve pencereye bktım o bult orda ellerimi oynatınca sanki yenidn doğdum ,korkuyorum arkadaslar ...

_RYUK_

_RYUK_

Üye
kabus görmüş olmalısınız size tavsiyem sırt üstü ve yüz üstü yatmayiniz bu şekilde uyunması sağlık acısından zararlıdır

marist

marist

Üye
kabus görmüş olmalısınız size tavsiyem sırt üstü ve yüz üstü yatmayiniz bu şekilde uyunması sağlık acısından zararlıdır

O zaman nasıl yatacaz ben sürekli dediğin şekilde yatıyorum. Kol üzerinde az çok yatabiliyorum çünkü öyle uyuyamıyorum.

Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
içine şeytan kaçmış :d şaka yapıyorum tabikide bence bir psikologa falan görü sorun psikolojik olabilir

ümran

Üye
    Konu Sahibi

olabilirde bu kadar fazlamı olur bu ?

ümran

Üye
    Konu Sahibi
sırt yada yüzüstü uyumakla alakası olmadığını düşünüyorum sadece son olanda böyle uyumuştm aklımda kaldığı için onu anlattım ,dğerlerinde yan yatmıslığmda var

время

время

Üye
Arkadaşım senin yaşadığın olay Uyku Felci benimde ara sıra başıma geliyor. Stresli olduğun zaman yaşıyorsun. Hastalığın tanımı;

"Hasta tam uykuya dalarken veya uyandığı anda kıpırdayamadığını hisseder. O anda solunum yavaşladığından hasta nefes alamadığı hissi yaşar. Aynı anda ses çıkarmak istediğinde ses çıkaramadığını fark eder. Çevreden gelen bir uyaran ki bu genellikle yakınlarından birinin durumu fark edip hastaya dokunması olur, atağı sonlandırır. Eğer çevreden fark edilmezse 10-15 saniye de atak kendiliğinden biter. Ancak seyrek de olsa 15-20 dakika süren ataklara da rastlanır. Bu dönem hastalar için olağanüstü rahatsızlık vericidir; eğer çevreden fark edilmezse veya fark edilip de hastaya dokunularak sonlandırılmazsa hasta bir daha bunu yaşamamak için akla gelmeyecek önlemler alır. Uykuya dalmaktan korkan ve sonucunda ciddi bir uykusuzluk sendromunun geliştiği hastalar vardır."

Başlıca nedenleri;

İşte Başlıca denleri:
* Sırt üstü yatmak
* Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
* Fazla stres
* Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
* Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir. WILD[1] olarak da bilinir.
* Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.

"Ani çevre yaşam tarzı değişiklikleri" maddesi : 3 sene önce,üniversiteye başlayalı ve eve çıkalı 1 ay olmuştu ve ilk buzamanda yaşamıştım..

"Fazla Stress" maddesi : tam ben eve çıkalı 1 ay oldukdan sonra evin dağılma ve açıkta kalma sorunları yaşamıştım ve yukardaki madde ile aynı anda gerçekleşti..

"Düzensiz uyuma saatleri maddesi: tam ben universiteye başladığımda sırada yaşamıştım..

Uyarım yeterli bilgi vermişimdir. Olmadı Google da Uyku Felci Diye araştırırsan daha detaylı bilgiye sahip olabilirsin. ;)

by-pegasus

Üye
inanırmısın bilmem ama karabasan uyurken yatağına ekmek kırıntısı dökme o zaman olur

RowneSM

RowneSM

Üye
Genel sebebi sırt üstü uzun süre yatmak. Buda uyku felci oluyor bir kısımda. Ben genelde yüz üstü yatarım korktuğumdan falan değil rahat edemem sırt üstü.

- - - Eklendi - - -

inanırmısın bilmem ama karabasan uyurken yatağına ekmek kırıntısı dökme o zaman olur

+

Karabasan dediğimizin diyer bir adı : Uyku felci.

Eldaredge

Eldaredge

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]Bana bak karde$im bence bu b-k dan kurtulmanin yolu uykusuz kal geç saatlere kadar otur sonra uyu uykusuz kalirsan ba$ini yastiga koydugun anda bayilir uyursun ve ruya gormessin(uyumadan once dua et)[/SIZE][/COLOR]

Kurfali66

Üye
Karabasan basmiş seni panpa zaaa xxd xd... Neyse ciddi olursak yastigini degistir ve mutlaka ustunde ortuyle uyu yatagin her tarafini kullan uyurken ortala yani. Ve mutlaka su icip uyu ama fazla degil. Ben de gunduz uyurum genelde geceden kalma olunca bunlara dikkat etmek lazim.

ümran

Üye
    Konu Sahibi
saolun arkadaşlar karabasanı duymuştum belkide odur başka bişey olmasından iyi :(

- - - Eklendi - - -

ve arkadaşta bahsetmiş dua ettiğm hçbir gece başıma gelmedi

sinanadsoy

Üye
duyduğuma gçöre insanın ruhu bedenine zincirle bağlıymış ve uyurken bu zincir zayıflaybiliyormuş bu arada karabasan dediğiniz şey uyku felcidir aniden uyanmak. Buda insan uyurken ruhu dolaşırmış ve aniden uyandığımızda ruhumuz bedenimize yetişemezse uyku felci gerçekleşir benim bildiklerim bunlar ne kadar doğrudur bilemem

Takipçi Satın Al

Üst Alt