up arkadaşlar bende s3 sahibiyim fakat telefonu ilk aldıgım gibi kullanıyorum en iyi performans için neleri yapmam gerek ?
bence oyle birak el attiktan sonra stabilligi gidiyor. orjinal rom yukledim o kadar wipelari da yaptim ama yine de ilk hali gibi calismadi ne bu telefonum ne de onceki telefonum. ama degisiklik olsun diye cyanonmenmod, aosp romlar felan yuklemek istersen olabilir daha performansli calisir.
fazla kafa karistirmadan anlatmaya calisicam.
once telefona cwm kurmaniz gerekli. dosyayi xda'dan bulabilirsiniz. odinle rom kurar gibi kuracaksiniz. konu anlatimlari da var cok kisa bi islem.
rom kurma kismi da zor degil. cwm kurduktan sonra islemler sirasiyla
-rom dosyasini telefon hafizasi ya da varsa hafiza kartina tasi
-telefonu kapat, ses acma/ev tusu/guc tusu. bunlara ayni anda basarak recovery moda gireceksiniz.
-acilan menude install zip from sd card/zip from sdcard(telefon hafizasi), zip from external sd(hafiza karti) hangi kisma attiysaniz o bolume girip dosyayi bulun ve giris yapin. acilan menude yes'e gelip giris yapin rom yuklemeye baslar. romun yaninda gapps dosyasi olur genelde onu da ayni sekilde yukleyin
-yukleme bitince geri gelin sirasiyla wipe data factory reset/wipe cache/advenced bolumundeki wipe dalvic cache islemlerini yapin
-islem tamam tekrar geri gelip reboot phone' kismana tiklayin telefon yeniden baslasin.
(gapps market, gmail gibi google uygulamalarini iceriyor yuklemezseniz telefonda play store olmaz baska sekilde yukleyemezsiniz)
wipe islemlerimi rom kurmadan once de yapabilirsiniz ama samsung romlarinda bu islemi yapinca hafizadaki herseyi siliyor. resim sarki ve rom dosyasi bile silinir hafiza kartiniz yoksa yapmayin tekrar telefonu acip rom dosyasini hafizaya tasimaniz gerekicek. ama diger romlarda boyle bi sorun olmaz sadece yuklenen uygulama ve ayarlarin verilerini temizler.
umarim kafa karistirmayacak sekilde anlatabilmisimdir.