Çekirge 1 sıçradı 2 sıçradı 3... sıçrayamadı

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia N900

Nokia N900

Üye
    Konu Sahibi
Çekirge 1 sıçradı 2 sıçradı 3... sıçrayamadı
Simkart görmüyor...

Sizteme daha önce yüklemiş olduğüm ve pek kullanmadığım Nitdroid 2.3.4 yüzünden olduğunu düşünüyorum, son 3 gündür şebeke yoktu, bunu Nitdroid uninstaller le silmek yerine, var olan kerneller multiboot vs. formatlayıp sılmek istedim, öyle yapsamda tekrar multiboot ekranı çıkıyor format olmuyordu çok zorladım galiba kerneli, ilk format dan sonra şebeke vardı ve herşey yolunda gibiydi oda kısa bir süreliğine,

Şimdi bilip vede araştırıp gördükten sonra denemediğim format şekli kalmadı, daha önce forumlar da yazan normal flash ve hard format türlerini denedim sistem açmadı, farklı cambazlıklarla sistemi açsamda simkart hala görmüyor

(unable to establish network connection. contact servis) Hatası her açılışta mevcut

bygokhan

bygokhan

Üye
5 gb vanilla yı kur ardından india version enson pr sini kur ardından teli aç winscp ile bağlan wifi üzerinden ardından su yolu izle

/home/user/.activesync

device-id dosyasını aç oraya bataryanın altında bulunan imei numarasını yaz kaydet ve yeniden başlat cihazı geçmiş olsun umarım donanımsal problemin yoktur

Nokia N900

Nokia N900

Üye
    Konu Sahibi
5 gb vanilla yı kur ardından india version enson pr sini kur ardından teli aç winscp ile bağlan wifi üzerinden ardından su yolu izle

/home/user/.activesync

device-id dosyasını aç oraya bataryanın altında bulunan imei numarasını yaz kaydet ve yeniden başlat cihazı geçmiş olsun umarım donanımsal problemin yoktur

5GB vanilla dosyası için link verebılır misin ?

- - - Eklendi - - -

5GB vanilla dosyası için link verebılır misin ?

Sorun Çözüldü:

Benim gibi sim kard sorunu yaşayan arkadaşlar öncelikle
doosyasını flash lasın

flasher-3.5 -F
-f

Sonrasın da...
flaslayarak işlemi sonlandırdım

flasher-3.5 -F

- - - Eklendi - - -

Yok arkadaş böyle olmayacak

yukarda yazdıklarım her ne kadar dogru olsada cihazda donanımsal bir problem oldugana kanaat getirdim, güncelleme sırasında birkez daha şebeke gitti, her ne kadar tekrar batarya ve sim kard çıkarıp tekrar şebeke gelse bile bu çok kısa oluyor. sanırım artık o yaşam mücadelesini kaybedıyor. bundan 3 sene öncesıne kadar hersey normaldı ne olduysa maymun gözünü açtıktan sonra oldu (ben) çok zorladım tabi olur olmaz sisteme zarar yazılımlar yükledim, o agır adım gıderken ben ona daha hızlı gitmesi için emirler verdım, ve onu kısa bir süreliğine Nitdroıd le aldattım, zaten ilişkimizi bitme noktasına getıren Nitdroid dir :)

umut her zaman vardır derler bu ilşkide sizce umut var mıdır? tamam kabul edıyorum aldattım, bı sorun neden aldattım?

insanoğlu hep doyumsuz hep daha fazlasını daha iyisini istiyor elindeki nin kıymetınıde hep kaybettıkten sonra anlıyor.

Sözün özü yapılabilecek ne varsa sakın kafayla tekrar deneyeceğim, olmadı tekrar ve tekrar...

sonra ne mi olacak? o yıne sakat kalsa bile hep benım yanımda olacak az değil 4 senedir birlikteyiz

onun bana kattıkları ve yaşattıkları unutulamaz, dersınız kımler unutulmadı ki? haklı olabılırsınız ama...

ilk AŞK lar Asla Unutulmaz... :)

Nokia N900

Nokia N900

Üye
    Konu Sahibi
Biz Ayrılamayız... :)

Nasıl olduysa daha önce defalarca denemiş olmama rağmen bir sonuç alamamıştım,

Artık o kadar çok ugraşmıştım ki pc telefonu bile görmüyordu yani flash da kabul etmiyordu

imei yok şebeke yok...

Bu nun sistemi öyle berbat ki... üst üste yaptıgınıgız flash lamada cihaz kendını toparlayamıyor

Kısaca son attıgım eskı versıon RX-51_2009SE_2.2009.51-1_PR_COMBINED_MR0_ARM ve...

RX-51_2009SE_1.2009.41-1.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM den sonra cihaz flash kabul etmiyordu

sonrasında pc suıte bile cihazı görmedi pc de...

Ne kadar zor bir durum gibi görünsede cözümü sadece maemo 5 in 126 mb lik güncellemesınde oldugunu gördüm

daha önce bunu denemiş olmama ragmen bir sonuç alamamıştım ayrıca, dedım ya...

Güncellemeden sonra ilk işim imei kontrolu oldu, sim takılı olmadıgından kesın emin olmıyordum

O imei orada vardı ya... sim kartı takıp şebekeyi gördüm ya...

Bu duygu dünyalara bedel, diyeceksin ki altı üstü bir telefon degıl mi?

Değil işte... :)

Velasıl emektar arkadaşımı bundan sonra kı denek yaşamında zor günler bekliyor

onu doğduğuna pişman edeceğim :) şaka tabii öyle beş para etmeyen sisteme zarar uygulamaları (Nitdroıd) gibi

Asla ve Kata...

Not: şebeke anlık belli zamanlar da gidip geliyor, onuda çözeriz inşallah, hiç olmamasından iyi değil mi? :)

bygokhan

bygokhan

Üye
Kardeşim allah sana ve telefonuna sabir versin

Nokia N900

Nokia N900

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah... :)

Nokia N900

Nokia N900

Üye
    Konu Sahibi
Kanaat getirdim...

Bu telefonun şebeke sorunu sadece sim yuvası ıle alakalı bir durumdan ibaret

Lakin bu zamana kadar boşuna format atarak zaman kaybı yaşamışım

Daha önce mobil forum sitelerınde okuduğum gibi...

Batarya ve sım yuvası arasına kağıt sıkıştırılıp pekala bu sorun cözülebilirdi,

Peki bunu daha önce denemiş olmama rağmen neden sonuç alamadım?

Yaptığım tek şey kağıdı bır kat daha katlayıp basınç yerını simkard ucunda yoğunlaştırmak oldu

24 saat oldu ve bir sorun yok eminim batarya nın altındaki kağıdın yerını oynatsam tekrar başa döneriz

Maemo.org da görmüştüm adamın biri çekiç ve ince uçlu kontrol kalemi ile güya bu sorunu çözüyordu

Sizce bu yöntemle simkard cevresınde var olan belirli bağlantı noktalarına basınç uygulamak ne kadar doğru?

Üst Alt