İphone 4s'mi n9'mu

Sponsorlu Bağlantılar

4s'mi n9'mu

• Kullanılan toplam oy
    26
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Konu taşınmadan önce konu sahibiyle konuşmuştum ama yine söyleyeyim. Arkadaşlar iphone 4s daha iyi bunu inkar eden yok ama konuyu açan üyemiz uygulama geliştirmek istiyor ve qt qml de uygulama geliştirmeye başlayanlar için kolay ve gelişmiş bir dil. Bu nedenle de n9'u tercih etti.

O zaman tartışma bitmiştir :D

aleranol

aleranol

Üye

Birisi 1650tl diğeri 1850tl civarı bence aradaki farka değer. Gerek kamera gerekse batarya performansı ve ekran boyut farkına değecektir Ses kalite farkınıda unutmamak gerek.

Batarya performansi azaldı diye hatırlıyorum.

PriZm

PriZm

Üye

Birisi 1650tl diğeri 1850tl civarı bence aradaki farka değer. Gerek kamera gerekse batarya performansı ve ekran boyut farkına değecektir Ses kalite farkınıda unutmamak gerek.

Değmez.Kamera bile aynı.Sensör değiştirilmiş ve mpx aynı bırakılmış.Ses kalitesi ise aynı.Her iki telefonda da Wolfson VM8994 ses kartı var.

Ayrıca batarya performansı artmadı.Düştü.

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye

Değmez.Kamera bile aynı.Sensör değiştirilmiş ve mpx aynı bırakılmış.Ses kalitesi ise aynı.Her iki telefonda da Wolfson VM8994 ses kartı var.

ama iphone5 dahada havası olur :)

MrExpert

MrExpert

Üye

Batarya performansı arttı bunu apple un sitesindende bakabilirsin şuana kadar üretilmiş iphoneların en iyisi Bunu araştırabilirsin kameraya gelirsek sensör değişti ama iphone5 in kamera konusunda çok farklı iphonedo nun yaptığı kamera testinden aradaki farkı daha iyi anlarsın. Ses olayı yında çipten bahsetmiyorum ben kulaklıktaki ses kalitesinden bahsediyorum iphone5 in yanında verilen kulaklık mükemmel bir kalitesi var denemeni tavsiye ederim :) Kağıt üzerinde neredeyse hiç fark yok tabi incelemek gerek Ben aradaki 200tllik farka deyeceğini düşünüyorum.

PriZm

PriZm

Üye
Bu senin fikrin.Forumdaki uzmanlara i5 mi i4s mi diye sorsan objektif olarak 4s derler..

Batarya performansı hakkında Apple'ın kağıt üzeri bilgileri beni pek ilgilendirmiyor açıkçası..gerçekte olan durum belli.Bariz düşüş var.

PriZm

PriZm

Üye
[ENGİN];6126082' Alıntı:

Hava atmakta üstümüze yoktur :D

Açıkçası hava atmak için iPhone alan kesimden nefret ederim.Ve malesef Türkiye'de bu kesimin oranı çok fazla.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Bir cihazı hava atmak ocon kullanacaksam cakma alirim daha iyi dis gorunusu icin aliyorlar.

MrExpert

MrExpert

Üye
Bu senin fikrin.Forumdaki uzmanlara i5 mi i4s mi diye sorsan objektif olarak 4s derler..

Batarya performansı hakkında Apple'ın kağıt üzeri bilgileri beni pek ilgilendirmiyor açıkçası..gerçekte olan durum belli.Bariz düşüş var.

O mantıklada bakarsak s3 1200tl vermek yerine 300tl fazla verip note2 almakta pek mantıklı gelmiyor.

4s mi 5 mi olayı şuan bir çok kişi tarafında fark yok densede iki cihaz arasında gözle görülür fark var iki cihazı yan yana koyulduğunda anlaşılır.

PriZm

PriZm

Üye

O mantıklada bakarsak s3 1200tl vermek yerine 300tl fazla verip note2 almakta pek mantıklı gelmiyor.

4s mi 5 mi olayı şuan bir çok kişi tarafında fark yok densede iki cihaz arasında gözle görülür fark var iki cihazı yan yana koyulduğunda anlaşılır.

İşte karşılaştırma yaptığın cihazlar bile yanlış.Galaxy S3 ve Note 2 arasında dağlar kadar fark var ve bu gayet mantıklı.Ama i4s ve i5 öyle değil.

Bu konu hakkında bir konuda anket aç.Bilgili üyeler dahilinde i4s' in anketin başını çekeceğine bahse girerim.

MrExpert

MrExpert

Üye

İşte karşılaştırma yaptığın cihazlar bile yanlış.Galaxy S3 ve Note 2 arasında dağlar kadar fark var ve bu gayet mantıklı.Ama i4s ve i5 öyle değil.

Bu konu hakkında bir konuda anket aç.Bilgili üyeler dahilinde i4s' in anketin başını çekeceğine bahse girerim.

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum sistem nekadar optimize olursa olsun donanım farkını hissettirir aradaki 200tllik bir fark çok değil hiç birini saymazsak bile 1 yıl fazladan destek alıcak iphone 4s in tek artısı şuan için kasasının sağlamlığıdır ama buda 4/4sleri çok ağır kılıyor İlk çıktığı zaman 700-800tllik farka değmezdi ama şuan 200tllik bir fark söz konusu.

PriZm

PriZm

Üye

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum sistem nekadar optimize olursa olsun donanım farkını hissettirir aradaki 200tllik bir fark çok değil hiç birini saymazsak bile 1 yıl fazladan destek alıcak iphone 4s in tek artısı şuan için kasasının sağlamlığınır ama buda 4/4sleri çok ağır kılıyor İlk çıktığı zaman 700-800tllik farka değmezdi ama şuan 200tllik bir fark söz konusu.

Konuyu değiştirme :ehe

iPhone 5 ayrıca bana göre telefon hisside vermiyor açıkçası.Aşırı hafif.Neredeyse benim telefon(183 gr) dikey olarak i5'in üstüne düşse kırılacakmış gibi bir his veriyor.

Herneyse epey uzattık ben kaçmadan önce birşey daha yazayım.

i4s' in her halükarda fiyat performans olarak i5 den önde olduğunu düşünüyorum.Ve çoğu telefondan anlayan (iphone'u hava atma cihazı olarak görmeyen kesim) kişilerde benim gibi düşünecektir.

tapatalk

tapatalk

Üye
i5 okadar ucuzladıysa bende onu tercih ederim ama 1850 civarı daha göremedim

tapatalk

tapatalk

Üye
adamın ilgi alanına girmiyodur bence yoksa n9 güzel ve smooth

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

n9 kullanmamış vatandaş nerden bilsin kim oldugunu kızma abi'si :D

MaxipmaN

Üye
4s havada karada denizde tokatar ve tercih edilir olay bu

leonardo08

leonardo08

Üye
    Konu Sahibi
bende konu nerde diyordum buldum ama 4s ve n9 dan uzaklaşmış konu konumuza dönelim lütfen

fk555897

fk555897

Üye
Bence de 4S.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt