İnternet Explorer 10'u sevmiyor musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
İnternet Explorer 10'u sevmiyor musunuz?

Zararlı indirmeleri engellemede en başarılı tarayıcının Microsoft Internet Explorer 10 olduğu ortaya çıktı. NSS'nin yeni bir araştırmasına göre (kaynak, PDF) IE10, zararlı dosyaları tüm rakiplerinden daha iyi engelliyor.

Internet Explorer 10, başarısını "URL ününü" temel alan koruma sistemine borçlu. Bu sistem, URL'leri zararlı olup olmamalarına göre puanlandırıyor ve zararlı içeriklerin kullanıcılar tarafından indirilmesine engel oluyor. Google'ın da Chrome'da benzer bir sistemi bulunuyor.

NSS'nin araştırmasında IE10, antivirüsün devreye girmesine gerek kalmadan zararlı indirmelerin yüzde 99.96'sını engellemeyi başarırken Google Chrome 25 ve 26, zararlı indirmelerin yüzde 83'ünü engelleyebildi (Chrome'un 2012'deki engelleme oranı yüzde 70 idi). Üçüncü sıradaki Apple Safari, yüzde 10.6 engelleme oranıyla IE10 ve Chrome'un çok gerisinden gelirken Mozilla Firefox, yüzde 9.92 ile dördüncü sırada yer aldı. Opera ise zararlı dosyaların sadece yüzde 1.87'sine dur diyebildi.

Kaynak:chip.com.tr

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407 ve CABBAR

bayon

Üye
ailecek seviyoruz :)

KayraBey

KayraBey

Üye
Hayatta işim olmaz.hiçbir zaman kullanmam.

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Bir ara kullanmistim.Performans bayagi iyiydi :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
En sevdiğim tarayıcıdır.diğerlerini ise mecbur kalırsam kullanırım anca

VIP_TECH

VIP_TECH

Üye
Çok yavaş ama Explorer. :S

bayon

Üye
işlemci ve ram i iyi olan pc lerde gerçekten çok güzel kullanılıyo

Symbianize

Symbianize

Üye
Valla hep xp kullanıyorum oyüzden dandik bir ie versiyonuyla geliyor hiçte güncellemiyorum zaten ie simgesine tıklamamla bilgisayarın felç olması bir oluyor

• Beğen
Tepkiler: Dede
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Internet explorer W7 ve W8 versiyonları gayet güzel bence. IE6 ve öncesine ben de tıklamıyorum bile :ehe

Ama Firefox favorimdir. AdBlock Plus + NoScript sayesinde tarayıcıda sizden habersiz kuş uçmaz oluyor.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Yandex Browser en iyisidir Zaten chorome ve mozzilla birleşiminden yapıldı

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Yandex'i hiç denemedim, ne gibi yüklemeler yapıyor Özcan?
Ben kendim yükleyip kurmadım ama 2 arkadaşımın bilgisayarlarından yandex ve eklentilerini kaldırmak için baya uğraştım. Tüm tarayıcılarda anasayfalar değişmiş, arama sağlayıcılar değişmiş, yetmemiş tarayıcılara 2 şer tane araç çubuğu eklenmiş, yine yetmemiş sanırım rusça bir antivirüs görünümlü reklam uygulaması yerleştirmiş ve ekrana sık sık bildirim baloncuğu geliyordu. Baloncuğa tıklayınca reklamlar falan geliyor. Belki bu opsiyonel bir kurulumdur ve arkadaşlarım bilmeden kurmuş olabilir ama diğer araç çubuklarını falan görünce hiç kurma ihtiyacı duymadım. Zaten Firefox+AdBlockPlus + Noscript ile reklamlardan rahatlıkla kurtulmaya alıştım, idm için de eklentisini yükleyince yetip artıyor bana.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi

Ben kendim yükleyip kurmadım ama 2 arkadaşımın bilgisayarlarından yandex ve eklentilerini kaldırmak için baya uğraştım. Tüm tarayıcılarda anasayfalar değişmiş, arama sağlayıcılar değişmiş, yetmemiş tarayıcılara 2 şer tane araç çubuğu eklenmiş, yine yetmemiş sanırım rusça bir antivirüs görünümlü reklam uygulaması yerleştirmiş ve ekrana sık sık bildirim baloncuğu geliyordu. Baloncuğa tıklayınca reklamlar falan geliyor. Belki bu opsiyonel bir kurulumdur ve arkadaşlarım bilmeden kurmuş olabilir ama diğer araç çubuklarını falan görünce hiç kurma ihtiyacı duymadım. Zaten Firefox+AdBlockPlus + Noscript ile reklamlardan rahatlıkla kurtulmaya alıştım, idm için de eklentisini yükleyince yetip artıyor bana.
Cevap için teşekkürler, bir ara denemeyi düşünmüştüm :ah ucuz yırtmışız desene. :D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

tunczade

Üye
Onceli sürümlerinden başarılı hızlı ama chrome dan Şaşmam aga

Takipçi Satın Al

Üst Alt