Fenerbahçe 2 - 1 Galatasaray (Ayrintili)

Sponsorlu Bağlantılar

Heroata

Heroata

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe 2 - 1 Galatasaray (Ayrintili)
Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Ev sahibi ekip, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı bırakmadı ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.


Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller Pierre Webo'dan geldi. Galatasaray'ın tek sayısını 25. dakikada Burak Yılmaz penaltıdan kaydetti. Bu sonuçla ligi 2. sırada tamamlamayı garantileyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantiledi.

VOLKAN VE SABRİ ATILDI

Mücadelenin 90. dakikasında Volkan Demirel ile Sabri Sarıoğlu arasındaki gerilime tüm oyuncular karıştı. Cüneyt Çakır, Volkan Demirel ile Sabri Sarıoğlu'na kırmızı kartını gösterdi.

Volkan'ın kırmızı kartının ardından üç oyuncu değişikliği hakkını tamamlayan Fenerbahçe'de kaleye Mehmet Topal geçti.

MAÇIN ÖYKÜSÜ

Spor Toto Süper Lig’deki derbi maçta Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Kadıköy’de seyircisinin önünde çıktığı sezonun son maçında Galatasaray’ı yenerek, lig ikinciliği ve 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı garantilemek isteyen sarı-lacivertliler, karşılaşmaya baskılı başladı. Stadı dolduran taraftarların coşkulu desteğiyle ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe, ceza alanı içinde önemli gol pozisyonları üretemedi. Sarı-lacivertliler, rakip kalede gol ararken hiç beklemediği bir anda 25. dakikada penaltıdan yediği golle 1-0 geriye düştü. Golün şokunu çabuk atlatan Fenerbahçe, 33. dakikada Webo’nun golüyle 1-1 eşitliği sağladı. Sarı-lacivertliler 3 dakika sonra yine Webo’nun ayağından bulduğu golle karşılaşmada 2-1 öne geçti. ikinci golde Eboue’ye faul yapıldığı gerekçesiyle Galatasaraylı futbolcular uzun süre hakem Cüneyt Çakır’a itiraz etti. İkinci golden sonra da rakip kalede tehlikeler yaratan Fenerbahçe, ilk yarıda başka gol bulamadı ve soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Galatasaray ise Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda son 13 lig maçında yenemediği rakibi karşısında galibiyet için sahaya çıktı. İlk 20 dakikada rakibinin baskısı karşısında oyunu kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray, 24. dakikada Fenerbahçe kalesine gittiği ikinci pozisyonda penaltı atışı kazandı. Maçın 25. dakikasında Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, Webo’nun 3 dakika içinde attığı 2 golle bir anda 2-1 geriye düştü. İlk yarıda rakip kalede etkili olamayan Galatasaray, devreyi 2-1 geride kapadı.

11. dakikada Emre Belözoğlu’nun pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Sow’un yerden vuruşunda, top uzak direğin yanından auta çıktı.
24. dakikada ceza alanı içinde Drogba ile mücadelesinde Gökhan Gönül topa elle müdahale edince hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
25. dakikada penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
33. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Webo, meşin yuvarlağı sağ kanattaki Gökhan Gönül’e aktardı. Gökhan’ın ortasında ceza alanına koşan Webo, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 1-1.
36. dakikada Emre Belözoğlu’nun pasıyla ceza alanında Eboue ile birlikte topa koşan Webo, rakibinin yerde kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kaleci Muslera’nın altından filelere göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.
40. dakikada ceza yayı önünden serbest atış kullanan Meireles’in ceza alanına gönderdiği topa Gökhan Zan’ın ters vuruşunda, kaleci Muslera üzerine gelen topu kontrol etti.
43. dakikada soldan Riera’nın kaleye doğru gönderdiği topa kaleci Volkan Demirel sıçrayarak sahip oldu.
45. dakikada soldan ceza alanına giren Mehmet Topal’ın çaprazdan vuruşunda, top üstten auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

NOTLAR

-Egemen Korkmaz kadroda yok-

Fenerbahçe’nin derbi için yaptığı son antrenmanda sakatlanan savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertli takımın dün akşam yaptığı antrenmanın ilk bölümümde sol kasığında sertleşme oluştuğu için çalışmayı bırakan Egemen, Galatasaray’a karşı forma giyemedi. Egemen’in yokluğunda savunmada Yobo’nun yanında Bekir İrtegün görev aldı.

-Meireles, 4 maç sonra kadroda-

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Benfica ile Kadıköy’de yaptığı maçta sakatlandıktan sonra 4 resmi karşılaşmada forma giyemeyen Meireles, derbide takımına döndü.

Portekizli futbolcu, ligde Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Eskişehirspor ve UEFA Avrupa Ligi’nde de Benfica ile yapılan rövanş mücadelesinde forma giyememişti.

-Ziegler’in yerine Hasan Ali Kaldırım-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, savunmada Ziegler’in yerine Hasan Ali Kaldırım’ı tercih etti.

Ziegler’in yanı sıra sarı kart cezalısı Cristian, sakatlıkları bulunan Serdar Kesimal ile Selçuk Şahin, Krasic, Sezer Öztürk, Recep Niyaz ve Beykan Şimşek derbinin kadrosuna giremedi.

-Fenerbahçeli Kuyt 500’üncü lig maçına çıktı-

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Galatasaray derbisiyle kariyerindeki 500’üncü lig maçına çıktı.

Sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig’de 31’inci maçına çıkan Hollandalı oyuncu, derbide kariyerindeki 500’üncü lig maçını oynadı.

-Saha içinde önlem-

Derbi maç için saha içinde geniş güvenlik önlemlerinin uygulandığı görüldü.

Tribünlerin hemen önünde taraftara dönük olarak özel güvenlik elemanları oturtuldu, hemen arkalarında ise yine taraftarlara dönük olarak çevik kuvvet personeli sahayı çevreledi.

Karşılaşma için stadın dışında da geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Stadın bulunduğu Recep Peker Caddesi’nin, Kızıltoprak’tan geliş yönü, güvenlik nedeniyle saat 14.00’ten itibaren trafiğe kapatıldı.

Maraton tribünü önünden Bağdat Caddesi’ne gidiş yönünde, Recep Peker Caddesi’ne bağlantıyı sağlayan Kördere Sokak’ta da aynı saatte trafik akışı durduruldu.

-Fenerbahçe 62’nci, Galatasaray 46’ncı resmi maçında-

Fenerbahçe derbi mücadelesiyle bu sezon 62’nci, Galatasaray ise 46’ncı resmi maça çıktı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa’da ve Türkiye Kupası’nda Galatasaray’dan 8’er maç fazla oynadı.

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesi Galatasaray’a yönelik küfürlü tezahüratlar yaptılar.

-296 medya mensubu-

Karşılaşmada toplam 296 medya mensubu görev yaptı. Basın tribününde 8’i yabancı olmak üzere 180 basın mensubu, saha içinde 78 foto muhabiri yer aldı. Ayrıca maça 30 kameraman da akredite oldu.

Fenerbahçe Futbol Takımı’nı Kadıköy’e gelişinde Samandıra’daki tesislerinden az sayıda taraftarı uğurladı. Takım otobüsü tesislerden çıkarken, ana giriş kapısı önünde az sayıda taraftar yer aldı.

Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe 16 Yaş Altı Takımı, maç öncesinde kupalarıyla saha içinde tur attı.


Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
 
  • Beğen
Tepkiler: smh60


codblackops2

codblackops2

Üye
iyi oynayan kazandı tebrikler fenerbahçem :thumbup:
 


Üst Alt