lumıa 900 ıycee daralttınn....

Sponsorlu Bağlantılar

gdb888

Üye
Nokia 701-Lumia 620-Samsung Galaxy s3 Mini-Nokia c5-00...
Son üç ayda, sırasıyla sahip olduğum telefonlar... Şu anda da en son sıradakini kullanmaya devam ediyorum(evvelden aynı modelden -ikisi 6730c olmak üzere- eskitmiştim)... Araya araya 5 megapiksellik versiyonunun sıfırını buldum 410 tl.' ye aldım...
Şimdi de bir çift lafım var...
Arkadaşlar sizce de önemli olan asıl şey telefon kullanıcısının ihtiyaçları değil mi...? Yani -ben sadece alo diyorum. Diyen biri için; şarjı 10 gün giden, küçük tefek olan, bir de bonus olarak, el feneri bulunan, 150 lira civarında da bir fiyata sahip, basit bir telefondan daha iyi bir seçenek olabilir mi...?
Yani ben şöyle düşünüyorum : kullanıcı cihaz satın almadan önce, ihtiyaçlarının ne olduğuna, ciddi bir şekilde kafa yorarak karar vermeli... Ben kendi adıma (34 yaşındayım ve 99 yılından beri bir cep telefonu hastası olarak 70'in üzerinde cihaz değiştirdim... Dikkat övünerek ya da bilmişlik taslayarak değil, eşşşşşeklik yaptığımı belirterek söylüyorum.) ihtiyaçlarımı şu şekilde sıraladım.

1- Şarj süresinin yeterliliği ve temel telefon özelliklerini hakkıyla yerine getirebilmesi ... (3g açık,Whatsapp açık,eposta senkronizasyonu açık en az 15 saat dayanmalı... Titreşim seviyesi gürültülü ortamlarda kendi hissettirebilmeli, kısa mesaj iletim raporu olmalı, yolladığım kısa mesajın ulaşıp ulaşmadığını bilmeliyim ve her rapor anıra anıra gelerek beni rahatsız etmemeli,ajanda ve hatırlatıcı özellikleri pratik ve yeterli olmalı yok başlama tarihi yok bitiş tarihi yok konum yok şu yok bu deyip ben ilgili alanları doldurana kadar neyi hatırlayacağımı bana unutturmamalı, alarmı ve alarmın ertelemesi mutlaka olmalı, ses ve veri sayacı mutlaka olmalı, sim karta numara kaydedebilmeli )

2- Tek elle kullanabilme ve çok rahat bir şekilde (buraya dikkat lütfen) mesaj metni yazabilme örneğin bir elimde poşet ya da başka bir şey varken veya yolda yürürken rahatça yazabilme... (bunun içinde 3*4 klavyeye ve gelişmiş bir metin tahmin motoruna ihtiyacım var mümkünse tuşlu, değilse de titreşimle geri bildirim yapabilen bir klavye)

3-Hızlı çalışmalı ve gerçek bir çoklu görev kabiliyetiyle görev yöneticisi olmalı...(olmayacak yerde,
olayacak zamanda kasılıp kalmamalı, arka plana attığım uygulama ben izin verdiğim sürece çalışmaya devam edebilmeli)

4- Fiyat... (Tabi ki ve mümkünse çok pahalı olmamalı 900 liraya 82 ekran 200 hertz led tv veriyorlar ya da 1400 liraya i5 işlemlcili Samsung tablet... Biliyorum kullanılan donanım ekipmanları fiziksel olarak küçüldükçe -serçe parmağımızın tırnağı kadar olan 4 çekirdekli işlemciler gibi- fiyat yükseliyor ama kendimi kötü hissedecek kadar da ödeme yapmamalıyım)

5-Iş görecek bir internet tarayıcı...(örneğin felanca firmanın sitesine girip otobüs bileti alabilmeliyim ya da video izleyebilmeliyim)

6-Yeterli çeşitlilikte ve sağlıklı çalışan uygulama... (Şahsen oyunla, facebookla falan işim yok en fazla satranç... Ve tabi ki Whatsapp gibi bence mükemmel ötesi bir iletişim aracı mutlaka olmalı ve sağlıklı çalışmalı)

7-Kılıfa ihtiyaç duymayacak kadar dayanıklı olmalı ve Şekli ucubeye benzememeli (tamam çok yakışıklı olmasa da olur ama çirkin kral da olmasın... Üstünde tepinecek değilim ama en azından içinde çizip yıpratacak bir materyal olmayan hatta sadece kendisine tahsis edilmiş pantolonumun cebine girip çıkarken de kılcal dahi olsa çizik oluşmamalı beni hulk benzeri kılıflara ya da ekran görüntüsünün içine eden koruyuculara mahkum bırakmamalı )

8-Hızlı ve başarılı dahili bir navigasyon...

Gelelim şu son üç dört cihazı neden değiştirdiğime:

Nokia 701 : Yazıcı, monitör, diz üstü bilgisayar, projeksiyon cihazı tamir ederken tamir sürecini fotoğraflayıp kendi service manual 'imi yapıyordum kamerasında otomatik odaklanma yoktu fotoğraflar yeter seviyede net olmadığı için sattım...

Lumia 620: bu nedir ya, cihaz çok hızlı çalışıyor, dokunmatik akıyor, kameranın maaşallahı var, navigasyon kapalı ortamda bile 7 saniyede nerdeyse hatasız konum buluyor, tarayıcı jetgillerden iphone 4s ile aynı videoyu aynı anda açtık bunda görüntü daha parlak renkler daha doygun ama ekran döndürme kilidi yok, sim karta numara kaydı yok, telefon çalıyor bir iki kere titriyor sonra yorulup titremeye ara veriyor, whatsapp bi düzgün çalışıyor bi çalışmıyor kaldırıp yeniden kuruyorum düzeliyor,güç tasarrufu kablosuz ağ ayarları falan demeyin lütfen hepsini tek tek denedim,ses ayarları çileden çıkarıyor,klavye seçeneği yok(muş) ulan micropsoft ılk tanışmamız 2001'de mpx 200 ile olmuştu bırak gelişmeyi, hatta yerinde saymayı, içine etmiş, yetinmeyip bir de tüy dikmişsin rezil.

Samsung Galaxy S3 mini : Sen çift çekirdek işlemci ve 1gb. Ram ile kasılıyorsan diyecek hiçbir lafım yok biz 800 mhz işlemci 256 mb. Ram ile 8 kişi multiplayer War Craft oynuyorduk. Bir de uyduruk bir flaş ışığını açma kapama programı yüklemeye kalktığımda bile konumumu gelen giden çağrılarımı falan görmek istiyorsun...! Utanmasa ne renk don giydiğimi soracak... Benim ayaklı reklam aracı olmaya, şahsi bilgilerimi seninle paylaşmaya hiç niyetim yok... Para veriyoruz öpücük değil. Üstelik kelime tahminine harf heceletmek de işkence...

Ve anladım ki (biraz geç oldu ama) aradığım tüm özellikler maalesef bir telefonda toplanmamış, ben de otomatik odaklanmadan vazgeçip Nokia c5-00 aldım bu mesajı da bu telefondan yazdım...
Bir çift laf demiştim ama sanırım biraz uzun oldu...

matchless

matchless

Üye
    Konu Sahibi
vodafone da gunlukcep net var al ondan lımıtı asında baglantı hızı dusuo sadece ızleyebılıorsa ızlesınler ))

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
gdb888 güzel, ilginç ve mizahi bir yazı teşekkürler.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Gdb888 son yorumun çok güzel olmuş. Hele s3 mini için yazdığın yorum gerçekten çok harika. Bende androidten o yüzden kaçtım. Uyduruk bir program yüklerken bile utanmasa evinin tüm kapılarını sonuna kadar aç diyordu. Ah Nokia ah. Symbianı çok arattın bana. Şimdi Lumia 620 ile devam ediyoruz yolumuza. Eksiklikleri var ama eh diyorum. En azından bir program yüklerken donumuzun rengini sormuyor:)

Üst Alt