İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

cr7kaan7

cr7kaan7

Üye
Sarısı :)

YkPkY

YkPkY

Üye
mms gönderen varmı lumialarda

serinaga

serinaga

Üye
Hiç denemedim ...

abcderhan

Üye
Bit ve Byte birer depolama birimidir. Bunların sonuna "/s" ya da İngilizce "per second" anlamına gelen "ps" eklerseniz, hız birimi elde edersiniz.Yani saniyede kaç birimlik depolama değeri aktarıldığını ifade eder. Şimdi işin temeline bakarsak ;
KBps veya KB/sKiloByte per Second, saniyede x KiloByte
Kbps , Kb/s, Kbit/sKilobit per Second, saniyede x Kilobit
MBps veya MB/SMegaByte per Second, saniyede x MegaByte
Mbps, Mb/s, Mbit/sMegabit per Second, saniyede x Megabit

8 Kbps = 1 KBps olduğunu, dolayısı ile 8 Mbps = 1 MBps olduğunu hatırlatayım ...

Eh, bunları öğrendiğimize göre;
100 MBps, yani 100 MegaByte per Second, saniyede 100 MB dosya transferidir ...
100 Mbps, yani 100 MegaBit per Second ise her 8 bit, 1 Byte olduğundan, küçük bir hesap ile100/8 = 12,5 MBps (MegaBayt per second), yani saniyede 12,5 MegaByte dosya transferi demektir ...

Buna göre LUMIA 920 / 820 HSDPA - 42,2 Mb/s hızına sahip olduğuna göre saniyede 42,2 Megabit, yani 42,2 / 8 = 5,275 MB (MegaBayt),
LUMIA 620 ise HSDPA - 21,1 Mb/s hızına sahip olduğuna göre saniyede 21,1 Megabit, yani 21,1 / 8 = 2,637 MB (MegaBayt) dosya transferi yapılır.

Teşekkürler güzel bilgi,anladım

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
Tarafsız35

Tarafsız35

Üye
Avea henüz Lumia telefonlarımızı tanıyamıyor evet :hmmm

serinaga

serinaga

Üye
Teşekkürler güzel bilgi,anladım

Anladığınıza sevindim. Kısa bir beyin fırtınası yapalım ...
saniyede 100 MByte dosya transfer edilse idi sadece 10 saniyede 1 GByte olurdu, ki buda en hızlı bildiğimiz fiberde bile yok, 10 saniyede bir film indirebilen var mı ? Ayrıca kotalı olan abenelerin korkulu rüyası olurdu.

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Anladığınıza sevindim. Kısa bir beyin fırtınası yapalım ...
saniyede 100 MByte dosya transfer edilse idi sadece 10 saniyede 1 GByte olurdu, ki buda en hızlı bildiğimiz fiberde bile yok, 10 saniyede bir film indirebilen var mı ? Ayrıca kotalı olan abenelerin korkulu rüyası olurdu.

yok demeyelim de herkesde yok. Benim bir muşterimin bilgi işlem merkezine girdigimde gözlerime inanamamıştım. :aha:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

ne tane şimdi bitek senmi mms gönderebiliyorsun.iimiş.
elle tanımlama yapmama rağmen hata veriyor.
yalan dünyada ölümden başkası yalan
benden başka gönderen yok mu? Operatörü arayıp yeniden yapılandırsan

kartal-78

Üye
L920 için wp8 güncelleme ne zaman gelecek asıl güncelleme tam bir tarihi var mı arkadaşlar

sezrar

sezrar

Üye
ay özlemişim sizi be

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
siz olmadan olmuyor özellikle sen ve bir kaç kişi daha,telefonu kullanamıyorum tam kapasite buraya bakmadan. İyi ki var ya burası oley :)

Sen de iyi ki varsın ve aramızdasın.
Tekrar hoşgeldin kardeşim :oke:

sezrar

sezrar

Üye
aarkadaşlar bende lumia 820 var çok oyun da oynamıyorum açıkçası ve ekran koruyucusu kullanmak zorundayım.Şimdi bunu satıp 720 alsam ne olur çok mu geride bi cihaz diye düşünüyorum ama değil. bugün bi sony xperia inceledim oda güzel ama çok büyük ve android olması beni kendinden soğuttu. İPhone 5 e hiç değinmiyorum bile çünkü çok gereksiz bir alet o paraya. 720 de ilgimi çeken şey gorilla glass ve 2000 mAh olması aklımı çeliyor. Lumiadan ayrılmak istemiyorum çünkü seviyorum.720 oyun oynamayan bir 820ci için cazip bence siz ne dersiniz.Özellikle bazı arkadaşların yorumları benim için çok önemli onları bekliyorum şu an :)

- - - Eklendi - - -

gelir gelmez de son sayfaları hemen işgal ettim. kadınlar susmaz :D

- - - Eklendi - - -

Sen de iyi ki varsın ve aramızdasın.
Tekrar hoşgeldin kardeşim :oke:
:sarıl:

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
aarkadaşlar bende lumia 820 var çok oyun da oynamıyorum açıkçası ve ekran koruyucusu kullanmak zorundayım.Şimdi bunu satıp 720 alsam ne olur çok mu geride bi cihaz diye düşünüyorum ama değil. bugün bi sony xperia inceledim oda güzel ama çok büyük ve android olması beni kendinden soğuttu. İPhone 5 e hiç değinmiyorum bile çünkü çok gereksiz bir alet o paraya. 720 de ilgimi çeken şey gorilla glass ve 2000 mAh olması aklımı çeliyor. Lumiadan ayrılmak istemiyorum çünkü seviyorum.720 oyun oynamayan bir 820ci için cazip bence siz ne dersiniz.Özellikle bazı arkadaşların yorumları benim için çok önemli onları bekliyorum şu an :)

Lumia 720'nin kamera ve batarya performansını çok övüyorlar ama bir deneyip görmek lazım.
Önümüzdeki bir iki hafta içinde "The Lumia Collector (:kıskıs:)" Ali Kemal, Lumia 720'nin incelemesini yapacaktır.
Biraz daha beklersen onun izlenimlerinden faydalanabilirsin :oke:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Üst Alt