İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye
4g =100mb
Bu saniye de 100 mb dosya indireceği anlamına mı geliyor

Bit ve Byte birer depolama birimidir. Bunların sonuna "/s" ya da İngilizce "per second" anlamına gelen "ps" eklerseniz, hız birimi elde edersiniz.Yani saniyede kaç birimlik depolama değeri aktarıldığını ifade eder. Şimdi işin temeline bakarsak ;
KBps veya KB/sKiloByte per Second, saniyede x KiloByte
Kbps , Kb/s, Kbit/sKilobit per Second, saniyede x Kilobit
MBps veya MB/SMegaByte per Second, saniyede x MegaByte
Mbps, Mb/s, Mbit/sMegabit per Second, saniyede x Megabit

8 Kbps = 1 KBps olduğunu, dolayısı ile 8 Mbps = 1 MBps olduğunu hatırlatayım ...

Eh, bunları öğrendiğimize göre;
100 MBps, yani 100 MegaByte per Second, saniyede 100 MB dosya transferidir ...
100 Mbps, yani 100 MegaBit per Second ise her 8 bit, 1 Byte olduğundan, küçük bir hesap ile100/8 = 12,5 MBps (MegaBayt per second), yani saniyede 12,5 MegaByte dosya transferi demektir ...

Buna göre LUMIA 920 / 820 HSDPA - 42,2 Mb/s hızına sahip olduğuna göre saniyede 42,2 Megabit, yani 42,2 / 8 = 5,275 MB (MegaBayt),
LUMIA 620 ise HSDPA - 21,1 Mb/s hızına sahip olduğuna göre saniyede 21,1 Megabit, yani 21,1 / 8 = 2,637 MB (MegaBayt) dosya transferi yapılır.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bit ve Byte birer depolama birimidir. Bunların sonuna "/s" ya da İngilizce "per second" anlamına gelen "ps" eklerseniz, hız birimi elde edersiniz.Yani saniyede kaç birimlik depolama değeri aktarıldığını ifade eder. Şimdi işin temeline bakarsak ;
KBps veya KB/sKiloByte per Second, saniyede x KiloByte
Kbps , Kb/s, Kbit/sKilobit per Second, saniyede x Kilobit
MBps veya MB/SMegaByte per Second, saniyede x MegaByte
Mbps, Mb/s, Mbit/sMegabit per Second, saniyede x Megabit

8 Kbps = 1 KBps olduğunu, dolayısı ile 8 Mbps = 1 MBps olduğunu hatırlatayım ...

Eh, bunları öğrendiğimize göre;
100 MBps, yani 100 MegaByte per Second, saniyede 100 MB dosya transferidir ...
100 Mbps, yani 100 MegaBit per Second ise her 8 bit, 1 Byte olduğundan, küçük bir hesap ile100/8 = 12,5 MBps, yani MegaByte per Second yapar ...

Buna göre LUMIA 920 / 820 HSDPA - 42,2 Mb/s hızına sahip olduğuna göre saniyede 42,2 Megabit, yani 42,2 / 8 = 5,275 MB (MegaBayt),
LUMIA 620 ise HSDPA - 21,1 Mb/s hızına sahip olduğuna göre saniyede 21,1 Megabit, yani 21,1 / 8 = 2,637 MB (MegaBayt) dosya transferi yapılır.

Bilgi için teşekkürler abi

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Kapasite kontrolü yaptığım zaman medya ve dosyalar diye bir bölüm var. Burayı ne dolduruyor bilgisi olan var mı?

cr7kaan7

cr7kaan7

Üye
İzmirde lumia 920 sarı 0 ını nerden bulabilirim vede fiyatını bilen varsa çok iyi olur ya

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Kapasite kontrolü yaptığım zaman medya ve dosyalar diye bir bölüm var. Burayı ne dolduruyor bilgisi olan var mı?
Geçici dosyalar, Fotoğraflar, müzikler+video, office dosyaları, eposta+rehber, haritalar, zil sesleri ve diğer

PureFood

PureFood

Üye
İzmirde lumia 920 sarı 0 ını nerden bulabilirim vede fiyatını bilen varsa çok iyi olur ya

Dostum Saat Kulesine çok yakın bir TİM'de vardı en sorduğumda. Standart fiyat, 1650. ister nakit ister kartla.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Hala düşmedi fiyatlar :hmmm

YkPkY

YkPkY

Üye
E esnaf uyandi.isteyen heveslenen aynen alacak mantiğiyla mecbur gelip alacak diyor bu fiyata seve seve.

Benim gibi pazarlik yapin.1500 / 12 taksit türkcell tim 3. Parti cihaz
alici gözüyle gitmezsenin kimse size vermez.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Esnaf uyanmadı abi, esnafın karnı tok.

YkPkY

YkPkY

Üye
Dediğinde doğru ama içlerinde doymayanlarda var veya iyi niyetliler.biraz uyanik olacan.aceleye getirirsen giydiriyorlar.mesela necatibey.ben oradan aldim.dürüst bir esnafim var çünkü

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Halen dürüst esnaf var mı? neyse.

YkPkY

YkPkY

Üye
amin

cr7kaan7

cr7kaan7

Üye
İzmir de 0 sarı lumia 920 yi sorduruyorum her yerde 1600 1650 arası yok mu yaa daha ucuz bi yer

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
NOKİA Shoplar varsa oralarda bir bakın isterseniz.

- - - Eklendi - - -

İzmir de 0 sarı lumia 920 yi sorduruyorum her yerde 1600 1650 arası yok mu yaa daha ucuz bi yer

Üst Alt