Anlık İletişim Uygulamalarının Şarj Tüketimi

Sponsorlu Bağlantılar

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
Anlık İletişim Uygulamalarının Şarj Tüketimi
Arkadaşlar ben Lumia 820 kullanıcısıyım ve sık olarak Whatsapp kullanan biriyim. Fakat uygulamayı yoğun olarak kullandığımda şarjın çok hızlı tükendiğini görüyorum. Diğer iletişin programları da böyle mi Viber, Tuenti vb. ? Bu konunun bir çözümü var mı sizce?

Bu Konu Mobil Sürümden Açıldı

drangela61

drangela61

Üye
Maalesef whatsapp çok şarj yiyor gelecek güncellemeyle bir nebze olsun düzeltilecek denmişti ama bakalım bekliyoruz..
diğerleri hakkında pek bir bilgim yok..

DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
hala güncellenecek WhatsApp :)
Bende çok kullaniyorum ve gerçekten çok şarj yiyoo

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
bu şarj olayına artık çok takmayın bence sizi gün içerisinde akşama kadar yetiyorsa buda yeterlidir bence bir elimde lm 920 diğerinde s3 mini ikisinde de hemen hemen aynı tarz uygulamalar açık ve sonuç s3 mini yarıda kalıyor...

phasan

phasan

Üye
Her işletım sıstemınde sorun aynı sanırım whatsapp da

serinaga

serinaga

Üye
Whatsapp uygulamanın kendi özelliği gereği anlık mesajlaşma nedeniyle sürekli internet trafiğini kullanır. Bu nedenledir aşırı şarj bitirmesi, kontrol aralıkları seyrekleştirilirse şarj tüketimi azalır, ama bu defa bildirimler gecikmeli gelir. Aslında adamlar şöyle bir özellik ekleseler ayarlara " bildirim kontrol aralığı ", şarj çok mu gidiyor, kontrol aralığını büyüt, mesajları anında mı almak istiyorsun, kontrol aralığını küçült ...

• Beğen
Tepkiler: pirenuri
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Whatsapp uygulamanın kendi özelliği gereği anlık mesajlaşma nedeniyle sürekli internet trafiğini kullanır. Bu nedenledir aşırı şarj bitirmesi, kontrol aralıkları seyrekleştirilirse şarj tüketimi azalır, ama bu defa bildirimler gecikmeli gelir. Aslında adamlar şöyle bir özellik ekleseler ayarlara " bildirim kontrol aralığı ", şarj çok mu gidiyor, kontrol aralığını büyüt, mesajları anında mı almak istiyorsun, kontrol aralığını küçült ...
Kesinlikle katılıyorum abi, bu seçeneği mutlaka eklemeliler. :evet:

DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Mesela kullanmadigin zaman WhatsApp'in icinde kendi baglantiyi aç, yada baglantiyi kapat seçeneği olsa oda süper olurdu

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
Evet sürekli internete olan bağlanma durumunu kontrol edebileceğimiz bir seçenek getirilse iyi olur. Acayip şarj yiyor yani 3-4 saatlik sürekli mesajlaşma sonucunda telefon kapanacak duruma geliyor. Kullanılmama durumunda bile bence gereksiz bir şarj harcıyor.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

Duran.Y

Duran.Y

Üye
Mesela kullanmadigin zaman WhatsApp'in icinde kendi baglantiyi aç, yada baglantiyi kapat seçeneği olsa oda süper olurdu

Symbianda bunun çözümü var, LeStartStop uygulamasıyla whatsapp bağlantısını isim olduğunda açıyorum olmadığında kapatıyorum. Hey gidi symbian be :)

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
Whatsapp tan da böyle bir geliştirme bekliyorum açıkçası umarım olur.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Yokmu bunun uyku modu, bence bilgisayarlar misali bir uyku modu geliştirsinler. Mesaj tele gelince uyanıp açılsın veri bağlantısı :P

alical33

alical33

Üye
whatsapptan ziyade sanırım internet bağlantısı şarj yiyor çünki aynı anda mail hesabınız facebook ve microsoft hesabınızda sürekli internet kullanarak eşitleme yapıyor buda şarj tüketiminr neden oluyor

phasan

phasan

Üye
İphone telefonum dada sıkıntılı whatsapp

pirenuri

pirenuri

Üye
Ah Whatsapp ah :vur

phasan

phasan

Üye
Viberde guzel aslında vıberde hep açık kalıyo arka planda whatsapp gıbı