Arkadaşlar ben bu şarj olayına yavaştan huysuzlanmaya başlıyorum. Şimdi en son sistem güncellemesini yaptıktan sonra geçenlerde cihazı sıfırlamıştım ve sıfırladıktan sonra telefonun kendinde standart gelen uygulamaları dışında toplamda 7 uygulama ve 1 oyun kurdum (bunlar: oyun; ae 3d motor, uygulama: 1 stop clear, chronometer, facebook, pdf reader, skydrive, tuneln radio, whatsapp). Arka planda her şey engelli.
Tüm bunlara rağmen günde; 1-1.5 saat telefon görüşmesi + 5-6 mesajlaşma + 10-20 dakika arası whatsapp kullanımı + 1 saat civarı internet kullanımı (tüm gün internet açık ama hiç 3g şebekesine geçiş yapmadan) + bazen 10-20 dakika oyun + 4 adet mail senkronizasyonu (30 dakikada bire ayarlı eşitleme) yaparak akşam üzeri %30-40 arası anca kalıyor ki cihazı ilk aldığım zamanlarda bu kullanımların çok çok üstünde kullanımlar ve uygulama+oyun kurulumları olmasına rağmen akşam cihazın şarjını bitireyim diye oyun oynardım ancak %20'ye düşürüp şarja takardım. Eskiden telefonu sabahtan hiç kullanmasam öğlen 12 gibi %99'da en kötü olurdu şimdi %90'a kesin düşüyor mesela.
Yani uzun lafın kısası şarjı gün geçtikçe daha hızlı tükenmeye başladı cihazın ve benim için şarjı çok önemli yani hiçbir uygulama veya oyunun yokluğu umurumda olmaz ama telefon ben kullanım yaparken beni aman şarjı biter mi diye düşündürtmemeli. Sırf bu yüzden kafam rahat olur diye wp'ye geçmiştim. Fakat yavaş yavaş cihazın pil performansı eski android (htc) günlerine benzemeye başlıyor. Resmen moral bozukluğu olmaya başladı bende bu konu. Habire şarja bakıp duruyorum artık, tik oldu.
Benim gibi sonradan şarj sorunu yaşayan oldu mu hiç? Veya ne önerirsiniz?