Turkuaz Formaya FİFA'dan Övgü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) resmi internet sitesinde yer alan bir forumda, (A) Milli Takım'ın deplasman maçlarında giyeceği turkuaz-beyaz forma için ''Dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok'' denildi.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan bir forumda, dünya çapında mücadele eden kulüpler ve milli takımların formaları tartışılıyor. ''En etkileyici'' renge sahip formanın sorulduğu forumda, (A) Milli Takım'ın klasik kırmızı-beyaz ve deplasman maçlarında giymesi tasarlanan turkuaz-beyaz formaları hakkında da yorumlar yer alıyor. ''Bir çok futbol fanatiği kulübünün rengini sever. Kendi takımınızı bir yana koyun, sizce en etkileyici formaya sahip takım dünyada hangisi?'' sözlerinin yer aldığı, foruma ilişkin haberde, Japon takımı Shimizu S-Pulse'ın ''yenilikçi'' forması ile İtalyan Palermo takımının ''pembe çabası'' örnek gösteriliyor. Haberde, Fenerbahçe formasında yer alan numaralardan da ''göz alıcı'' olarak bahsediliyor.

Milli takım formaları arasında da portakal renkli Hollanda, gök mavili-beyazlı Arjantin ve kanarya rengi formaları favori gösteriliyor. Forumda, Türk milli takımının formalarına ilişkin yorumlardan ABD'den Hannibal28 takma adlı bir kişi, ''Türkiye'nin deplasman maçlarında giyeceği, turkuaz şort ve çoraplar çok güzel. Sanırım dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok'' şeklinde yorum yaptı.

Fas'tan Daanoune isimli bir yorumcudan da turkuaz formaya övgü geldi. Kuzey Afrikalı yorumcu, ''Türkiye'nin yeni milli takım forması çok güzel olacak. 2008 Avrupa Şampiyonası ve deplasman maçları için tasarlanan, turkuaz forma eşsiz. Turkuaz rengi Türkler'i temsil ediyor, ayrıca da diğerlerinden farklı olması güzel'' şeklindeki görüşünü dile getirdi. İngiltere'den Maestro takma adını kullanan bir kişi ise milli takım formalarının bayraklarının rengiyle aynı olması gerektiğini savunurken, ''Bu yüzden Türkiye ve Arjantin formaları benim favorim'' dedi. ABD'den cantal1971 takma isimli futbolsever de tıpkı İngiliz Maestro gibi düşündüğünü belirterek, milli takımların kendi bayraklarını simgeleyen renklerden forma giymeleri gerektiğini, beğendiği formaların Türkiye ve Arjantin'e ait olduğunu ifade etti.

-TURKUAZ-BEYAZ-

Millilerin deplasman maçlarında giyeceği forma, Türkiye'nin geleneksel mimarisinin önemli unsurlarından olan çinilerin rengi olarak bilinen turkuaz renkte tasarlandı. Turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda bir yaka ve her iki koldan aşağıya inen, turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında ''Türkiye'' yazısı, iç bölümünde ise çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği bulunuyor. Şortlar ve çorapların turkuaz renkte tasarlandığı formada, çorapların üst bölümünde ince beyaz şeritler yer alıyor. Milli Takım'ın iç saha maçlarında giymesi için tasarlanan, klasik kırmızı renkli formalar da önümüzdeki dönemde tanıtılacak.

arslansem

arslansem

Üye
Güzel bi tasarım gerçekten beğendim :)

kurt bey

kurt bey

Üye
valla bende beğendim bu formayı. Güzel yani. Ayrıca eurovison yarışmasında ingilizce şarkı söylenmesinede karşı değilim:ehe(öle aklıma gelmişken belirteyim dedim)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) resmi internet sitesinde yer alan bir forumda, (A) Milli Takım'ın deplasman maçlarında giyeceği turkuaz-beyaz forma için ''Dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok'' denildi.

Bu Bile Yeterlidir Formamız İçin :oke:

_KadirşinaS_

Üye
Evet hoş bir forma ama biraz daha kırmızı serpiştirseler şöyle kenarlarına daha iyi olacak.

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Ben beğendim.

omayra

Üye
Maviyi ve tonlarını çok severim, özellikle de Turkuazı; güzel görünüyor o da bir gerçek. Ama bence milli takım formasının rengi değiştirilmemeliydi. Kırmızı beyazın anlamı var, niçin bunu değiştirmeye gerek duyuluyor ki?

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Maviyi ve tonlarını çok severim, özellikle de Turkuazı; güzel görünüyor o da bir gerçek. Ama bence milli takım formasının rengi değiştirilmemeliydi. Kırmızı beyazın anlamı var, niçin bunu değiştirmeye gerek duyuluyor ki?

Kırmızı Beyaz'ın Değiştirilmeye Çalışıldığı Yok Ülkemizde Yapacağımız Maçlarda Yine Kırmızı Beyaz Formayla Mücadee Edeceğiz Deplansmanlarda İse Turkuaz Formamızla Mücadele Edeceğiz. Kırmızı Beyaz'ın Nasıl Anlamı Varsa Turkuaz'ında Anlamı Var. Bu Anlamda Açık Açık Belirtiliyor Zaten.

omayra

Üye
Büyük punto ile yazmana gerek yok, topici okudum ve bu konudaki düşüncemi belirtmek için yazdım :) Turkuazın anlamından daha güzel ve hatta dokunulmaz, tartışılmaz bir anlamı var kırmızı - beyazın bana göre ve ben formanın tamamen değiştirilmediğinin de farkındayım ama geçici bir süre için dahi olsa değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak Allah göstermesin, ulusal bir yas olduğunda bu husus renklerle ifade edilmeli diyorum. :)

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bence kırmızı-beyaz (yalnızca deplasman maçları bile olsa) değişmemeliydi.
o bizim simgemiz.

ukalgs

ukalgs

Üye
bencede güzel bir renk bize yakışıyor

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Türkiyenin bir forması vardır.kırmızı beyaz...Öyle de kalmalıydı...Yok deplasmanda başka formaymış...Neden başka takımlar değiştirmiyor...walla benim hoşuma gitmedi..bakalım daa neler olacak...

o9uz

o9uz

Üye
ya neden ya neden turkuaz KIRMIZI-BEYAZ ın nesi var.ben turkuaz formaya karşıyım.tabi bu bnm fikrim.nike dan forma giyersen böyle olur.gel bi türk firmasına yapsın sana kannnn kırmızısı bi forma giy paşa paşa.umarım turkuaz formayla çıktığımız hiçbir maçı kazanamayız...

:sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur:

BuRacK

BuRacK

Üye
Bencede mükemmel...

o9uz

o9uz

Üye
ya bu kadar iğrenç bi formaya mükemmel demek türk milletine şehitlerimizin kanına ihanet etmektir. milli forma kırmızıdır kırmızı kalmalı.

--------------- Ekleme ---------------

benim düşüncem bu kardeş

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Forma okadar da iğrenç değil bence..Bakalım zaman ne gösterecek.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ya bu kadar iğrenç bi formaya mükemmel demek türk milletine şehitlerimizin kanına ihanet etmektir. milli forma kırmızıdır kırmızı kalmalı.

Biraz ağır ol istersen. Sen kimsin ki şehitlere ihanetin çizgisini belirliyorsun?

kurt bey

kurt bey

Üye
kardeş öyle adamı ihanetle suçlamak basitmi bu kadar. Etrafda ucuz kahraman çok sözlerine dikkat et imzanda çok ayıp ve yanlış değiştirmeni öneriyorum. Ağır konuşmak istemiyorum. Sözlerine dikkat et.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...