İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşım benide listeye ekle beyaz renk l920 aldım eklersen listeye makbul geçer l920 de depo hafızası klasörlerini telefonda göremiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

dosya yoneticisi olmadigi icin depo hafizasi klasorlerini de goremezsin. Sadece ayarlardan hafiza durumuna bakabilirsin.

Listeye ekledim aramıza hoşgeldin.

arkadaşlar 920 almayi düşünüyorum fakat foruma biraz baktım haddinden fazla eksik bir O kadar da hata, donma vb. sıkıntıları var deniyor, bu konunun akıbeti nedir? almayayim napim?

O sorunlar her cihazda yok. Evet sorun yaşayan arkadaşlar var ama bu zaten normal. Burasi sorunlarin paylaşildigi ve cozum yollarinin araştirildigi bir platform. Gordugunuz sorunlarin da bazilari guncellemelerle cozuldu,bazilari da onumuzdeki ay yayinlanmasi beklenen guncellemeyle giderildi. Sonuc olarak cihaz hoşunuza gidiyorsa ve maddi imkanin yetiyorsa al ve keyfine bak.

YkPkY

YkPkY

Üye

nasıl arkadaşlar.
150lira orjinaline vermeye değermi sizce

- - - Eklendi - - -

buda videosu
[video=youtube;2lx5zp_cu7I]http://www.youtube.com/watch?v=2lx5zp_cu7I[/video]

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

nasıl arkadaşlar.
150lira orjinaline vermeye değermi sizce

Güzel bir ürüne benziyor.
Fiyatı da çok uygun.
İş yerimde çok işime yarayabilir.

Bilgi ve link için teşekkürler.

---------
Düzeltme:

İnternette biraz araştırdım.
Siparişimi iptal ediyorum :)
Powermat 2x Lumia 920 ile tam uyumlu değilmiş sanırım.

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Cihazı dün itibari ile ön kameradaki aşırı tozlanmadan dolayı teknik servise verdim, bu arada TeleService garantili cihazım.
Ondan önce Nokia Destek'i aradım dedim ki bu nedir? Niye böyle bir şey var. Ön kamera lensinin içinde tozdan başka şeylerde var? Yani hava alan yer neresi ise toz alması ne kelime, sigara tütün parçası girmiş.) Nokia Destek'e söyledim, dedim ki bu cihazlarda üretim hatasımı var? Böyle birşeyi kabul etmedi. Dedim İnternette araştırırsanız bir çok kişi bu konuda sıkıntılı.. Servise göndermemi önerdi, Servise göndermek tabiki isterim ama dedim, Servis temizleyip gönderirse yapılan servisin hiç bir özelliği kalmaz, 1 hafta 10 güne tekrar aynı şey olur. Her neyse dün gittim servise vermeye vermeye karar verdim çünkü beni çok rahatsız etmişti aşırı tozlanma var! Hadi ön kamerayı geçtim.. Yakınlık sensöründe bir şey yoktu yakında oraya toz yada başka birşeyler girip sensörü çalışmaz hale getirmesi an meselesi.. Servisteki bayan zaten cihazı aldı ben söylemeden toz problemi mi diye sordu.. Evet dedim,
Yalnız temizlenip geri gönderilmesini istemiyorum dedim. Bu bir üretim sorunudur dedim. Sorunun kaynağı neyse bir şekilde o yerin izole edilemesini istedim.. Servisteki bayan değiştirme talebinde bulunabilirsin dedi, tamam dedim .. Onuda belirttik..

Sizce bu işin akıbeti ne olur? Servise vermekle iyi mi etmişim arkadaşlar. İnşallah cihazı toz almayacak şekilde onarır gönderirler, yeni cihazda istemiyorum onların olsun... Temizleyip göndermesinlerde.

YkPkY

YkPkY

Üye
Umarım iyi Bi sonuç alırsın.benimki ikinci parti cihaz da zerre yok içinde.sim kart yuvasını çok açmayın derim.servisin yapacağı temizlemek.kendiminkinde iyice dikkat ettimde kameranın etrafı kapalı.nokia shopta çalışanınkine baktım tozdan kamera görünmüyor.bana dediki senin de arada bir arama geldiğinde ekran kapanıyormu ,hayır dedim,sorunın neden kaynaklandığını anlattım.ilk çıktığındamı aldın dedim evet dedi.servise ver dedim.izole yapıyolarmı yoksa ikinci üretimdeki kamera ve sensörümü takıyorlar bilmiyorum.daha önce servise veren arkadaş çok.sonuçları Bi söyleseler hemfikir oluruz

- - - Eklendi - - -

Ben olsam değişim için inatlaşırım

ÖEY

ÖEY

Üye
Cihazı dün itibari ile ön kameradaki aşırı tozlanmadan dolayı teknik servise verdim, bu arada TeleService garantili cihazım.
Ondan önce Nokia Destek'i aradım dedim ki bu nedir? Niye böyle bir şey var. Ön kamera lensinin içinde tozdan başka şeylerde var? Yani hava alan yer neresi ise toz alması ne kelime, sigara tütün parçası girmiş.) Nokia Destek'e söyledim, dedim ki bu cihazlarda üretim hatasımı var? Böyle birşeyi kabul etmedi. Dedim İnternette araştırırsanız bir çok kişi bu konuda sıkıntılı.. Servise göndermemi önerdi, Servise göndermek tabiki isterim ama dedim, Servis temizleyip gönderirse yapılan servisin hiç bir özelliği kalmaz, 1 hafta 10 güne tekrar aynı şey olur. Her neyse dün gittim servise vermeye vermeye karar verdim çünkü beni çok rahatsız etmişti aşırı tozlanma var! Hadi ön kamerayı geçtim.. Yakınlık sensöründe bir şey yoktu yakında oraya toz yada başka birşeyler girip sensörü çalışmaz hale getirmesi an meselesi.. Servisteki bayan zaten cihazı aldı ben söylemeden toz problemi mi diye sordu.. Evet dedim,
Yalnız temizlenip geri gönderilmesini istemiyorum dedim. Bu bir üretim sorunudur dedim. Sorunun kaynağı neyse bir şekilde o yerin izole edilemesini istedim.. Servisteki bayan değiştirme talebinde bulunabilirsin dedi, tamam dedim .. Onuda belirttik..

Sizce bu işin akıbeti ne olur? Servise vermekle iyi mi etmişim arkadaşlar. İnşallah cihazı toz almayacak şekilde onarır gönderirler, yeni cihazda istemiyorum onların olsun... Temizleyip göndermesinlerde.
Valla bence iyi yapmışsın servise vermekle ve izole edilmesini ya da değiştirilmesini istemekle:oke: Nasıl sonuçlanır bilmiyorum inan ama gelişmeleri buradan bizlere de söylersen çok sevinirim çünkü geçenlerde fark ettim benim de ön kameraya toz girmeye başlamış. Şu an için üst tarafta bir tanecik tozum var nur topu gibi:kotu: İnşallah benim kamerada toz dolu hale gelmez ve inşallah sorunun bir an önce istediğin şekilde çözülür arkadaşım.

YkPkY

YkPkY

Üye

Güzel bir ürüne benziyor.
Fiyatı da çok uygun.
İş yerimde çok işime yarayabilir.

Bilgi ve link için teşekkürler.

---------
Düzeltme:

İnternette biraz araştırdım.
Siparişimi iptal ediyorum :)
Powermat 2x Lumia 920 ile tam uyumlu değilmiş sanırım.
ciddimisin.hadi bee.tav olmuştum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

ciddimisin.hadi bee.tav olmuştum

Evet. Siparişi verdikten sonra biraz interneti araştırdım.
Konuyla ilgili xda developers'da açılmış bir başlık var.

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Umarım iyi Bi sonuç alırsın.benimki ikinci parti cihaz da zerre yok içinde.sim kart yuvasını çok açmayın derim.servisin yapacağı temizlemek.kendiminkinde iyice dikkat ettimde kameranın etrafı kapalı.nokia shopta çalışanınkine baktım tozdan kamera görünmüyor.bana dediki senin de arada bir arama geldiğinde ekran kapanıyormu ,hayır dedim,sorunın neden kaynaklandığını anlattım.ilk çıktığındamı aldın dedim evet dedi.servise ver dedim.izole yapıyolarmı yoksa ikinci üretimdeki kamera ve sensörümü takıyorlar bilmiyorum.daha önce servise veren arkadaş çok.sonuçları Bi söyleseler hemfikir oluruz

- - - Eklendi - - -

Ben olsam değişim için inatlaşırım

Ben tam olarak ilk çıktığında almadım, kaçıncı parti bilmiyorum. Bende Nokia Shop'dan aldım yalnız ben siyah olsun dedim elimizde beyaz var dedi, ozaman olmaz dedim.. Bana beklememi söyledi gitti bir yerden aldı geldi. Orada biraz kuşkulandım ama adam kutusundan çıkarttı tertemiz bir şey diyemedim.. Sonucu bekliyoruz işte dediğin gibi, eğer servisten gelip, aynı toz sorunu ile karşılaşırsam inatlaşacam, 3 kere daha gözünün yaşına bakmadan servise gönderirim! Taa ki sorunun üretim sorunu olduğunu anladıkları zaman.. ve yasal olarak zaten 3 yada 4 defa aynı arızadan gittiği zaman Cihazı değiştirmeleri gerekecek.
Bu arada, anlattığınız cihazlar aynı sorundan servise gitmiş akıbetini paylaşırsanız bende sevinirim...

Valla bence iyi yapmışsın servise vermekle ve izole edilmesini ya da değiştirilmesini istemekle:oke: Nasıl sonuçlanır bilmiyorum inan ama gelişmeleri buradan bizlere de söylersen çok sevinirim çünkü geçenlerde fark ettim benim de ön kameraya toz girmeye başlamış. Şu an için üst tarafta bir tanecik tozum var nur topu gibi:kotu: İnşallah benim kamerada toz dolu hale gelmez ve inşallah sorunun bir an önce istediğin şekilde çözülür arkadaşım.

Tabi sonucu sizinle paylaşırım. Kardeşim korkarım zamanla senin ön kamerada tozlanacak.. Benimde 1 tane ile başlamıştı hatta toz girmeden önce burada arkadaşlar ön kameraya toz girdiğini yazmıştı, inanmak istemedim. Sonra benim başıma gelince olayın farkına vardım. İnternette araştırmalarda bir çok kişide var gibi bu sorun.. Nokia'ya bunu yakıştıramıyorum yıllardır nokia kullanmış birisi olarak..

YkPkY

YkPkY

Üye

Evet. Siparişi verdikten sonra biraz interneti araştırdım.
Konuyla ilgili xda developers'da açılmış bir başlık var.

satıcıyla irtibat kurayım Bi.denesinler.bak sana tonla müşteri gönderreceğim deyim :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

satıcıyla irtibat kurayım Bi.denesinler.bak sana tonla müşteri gönderreceğim deyim :)

Powermat'in kablosuz şarj standardı farklıymış sanırım.
Lumia 920 ve çoğu akıllı telefonun kullandığı Qi standardı yerine PMA diye farklı bir standard kullanıyormuş.

Bu arada Sabancı'nın e-ticaret sitesi Kliksa'da orjinal kablosuz şarj aleti 103 TL'ye satılıyor :blink:

Alsam mı acaba :hmmm

YkPkY

YkPkY

Üye
orjinalmiymiş.o yukardakinin farklı çeşitleride var.

narnia16

narnia16

Üye
Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum telefonu şu anlık toz yok hiç umarım bundan sonra da olmaz ve sizinde sorunlarınız en kısa sürede çözülür inşallah

kartal-78

Üye
l920 tel şarj olduktan sonr kendisini kapattı açmayı denedim açılmadı reset atarak açtım ve şimdide dokummatik ekran donuyor busorun neden kaynaklanıyor çözum varmı ayrıca nerden antivirus peogramı bulabilirim

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
l920 tel şarj olduktan sonr kendisini kapattı açmayı denedim açılmadı reset atarak açtım ve şimdide dokummatik ekran donuyor busorun neden kaynaklanıyor çözum varmı ayrıca nerden antivirus peogramı bulabilirim

WP sistemi için antivirüs programı kullanmana gerek yok şu an.

Donma sorunu yaşıyorsan yazılımını güncellememiş ya da Nokia güncellemelerini yapmamış olabilirsin.
Çünkü yanılmıyorsam portico güncellemesinden sonra donma sorunu büyük oranda ortadan kalktı.

Telefonun yazılımı güncel ise;
Şuradaki Nokia güncellemelerini bir dene.

http://www.maxicep.com/windows-phon...8-nokia-guncellemeleri-qr-kodlari-747887.html

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar 86 mb lik Bi oyun var telefondada 700mb lik yer var daha da arttıramıyorum oyun yeterli yer yok diye yuklenmiyo bu normal mi arkadaşlar on kayı boş yer var ama yine de yüklenmiyo ne kadar saçma Bi durum anlam veremiyorum ben diğer bölümünü yeni güncelleme ile boşaltsamda Bi sure sonra yine bu sorunla karşılaşıcaz yine telefonda 700 mb yer kalacak biz yine yukleyemicez 80mb lik Bi oyunu.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar 86 mb lik Bi oyun var telefondada 700mb lik yer var daha da arttıramıyorum oyun yeterli yer yok diye yuklenmiyo bu normal mi arkadaşlar on kayı boş yer var ama yine de yüklenmiyo ne kadar saçma Bi durum anlam veremiyorum ben diğer bölümünü yeni güncelleme ile boşaltsamda Bi sure sonra yine bu sorunla karşılaşıcaz yine telefonda 700 mb yer kalacak biz yine yukleyemicez 80mb lik Bi oyunu.

hayir yeni gelicek guncelleme ile diger klasorunu istedigin zaman boşaltabiliyorsun

fanss

Üye
lumia 820 kullananlar listesinde adımı eklermisiniz.

YkPkY

YkPkY

Üye

Powermat'in kablosuz şarj standardı farklıymış sanırım.
Lumia 920 ve çoğu akıllı telefonun kullandığı Qi standardı yerine PMA diye farklı bir standard kullanıyormuş.

Bu arada Sabancı'nın e-ticaret sitesi Kliksa'da orjinal kablosuz şarj aleti 103 TL'ye satılıyor :blink:

Alsam mı acaba :hmmm
satıcı deneyip bilgi verecek bana

dakamon

dakamon

Üye
Ben silinmeyecek demiyorum şunu diyorum arkadaşım diğeri tamamen boşalttın ve buna rağmen 700 MB yer var yine yuklenmiyo 80mb lik Bi oyun anlayabilirmusun beni acaba kardeşim????????

Üst Alt