Lumia 920 Kronik Kapanma Sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Kronik Kapanma Sorunu.
Evet arkadaşlar, bu konuyu açmak için fazla düşünmedim. İsterseniz gereksiz görebilip, silebilirsinizde.

Bilmiyorum L920 kullanan arkadaşların başında böyle bir sorun var mı? Umarım vardır, eğer varsa bu konu altında lütfen buna çözüm bulmaya çalışalım sesimizi duyurmaya çalışalım. Çözümler üretelim.
Bu açıda egoist düşünmüyorum, hani benim telefonumun sorunu çözülsün diye bu konuyu açmadım aramızda bu sorunu yaşayan arkadaşlarım mutlaka vardır. Bu konu hakkında birden fazla konuda açılmış varsayıyorum açılan konuların üstü kapatılmış vaziyette yeniden canlandırmak istedim.

Gelelim kronik vakaya, tahmin etmişsinizdir cihazın kendi kendini kapatması, şarjdayken, cebimdeyken veya herhangi bir alandayken telefonu elinizde alıp açmaya çalıştığınızda hiç bir tepki vermemesi çok can sıkıcı bir durum olsa gerek.
Mesela ben gece çalışıyorum gece beni telefonla uyandırıyorlar birden fazla başıma geldi, adamlar beni uyandırmak için neler yapmışlar :)) Neyse gırgır şamatayı bir kenara bırakalım. Kendi forumlarımızda araştırdım bu konuyla ilgili pek araştırma, konu başlığı bulamadım. Yabancı forumlarda bir çok konu açılmış ve adamlar deli gibi tartışıyorlar.. İngilizcem olmadığı halde Google çeviriyi kullanarak biraz bakındım, kimisi Sim kart demiş kimisi uygulamalardan, şebeke hatası olabilir diyen var..
Bu sorunu genel bir sorun olarak görüyorum. Burada sizinle bir müddettir beraberim bazen öğrendiklerim oluyor, bazen ufakta olsa insanlara öğretici bilgiler vermeye çalışıyorum. Uzman değilim ama :) Neyse biraz fazla oldu gibime geldi aslına bakarsanız, yazacak çok şey var onuda ilerleyen mesajlara bırakalım. Tek istediğim tecrübeli arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum.

Telefondan gayet memnunum. Yaşamış olduğum olumsuzluk dışında cihaz her'an stabil çalışıyor. Niye nokia aldım diyenlerden değilim.
Teşekkürler.

screamofcnc

Üye
Benimde aynı problemim mevcut ve bir türlü çaresini bulamadım, portico yüklendikten sonra hallolur sandım ama 920 gene kapanıyor ve soft reset şekliyle açabiliyorum, yokmudur bunun bir çaresi! Telefınu fabrika ayarlarına döndürecem ama yakaladığımız bedava oyunlara kıyamıyorum, geçenlerde bir arkadaşımız bunu hava sıcaklıklarına bağlamıştı mantıklı ama herkeste niye olmuyo, bu fiyatta olan bir malın bunları yapmaması gerekiyor.

IVI-Elia

Üye
Valla bir buçuk aydır kullanıyorum üç defa kapandı.Uçu de üst üste uç günde ama MAŞALLAH diyin kotu alışkanlığını bıraktı doğru yolu buldu...

alical33

alical33

Üye
Bende kapanma sorunu yok porticoyuda flaş atarak yükledim birde siz deneyin isterseniz

pirenuri

pirenuri

Üye
Ben portoricoyu K.vk ya yüklettim ama hala donma sorunu yaşıyorum ve soft format atmadan düzelmiyor :S

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Arkadaslar demekki coğu kullanıcıda oluyor.
Suan L820 için söyleyeyim kapanma sorunu yaşamadım.
donma sorunu ciddi şekilde gelmedi ..Kimseyede gelmez inşallah..
Bu arada porticoyu kvk ya yaptırdım derken kvkya mı gittiniz ?

windman1981

windman1981

Üye
Ben de aynı sorunu L820 de yaşıyorum. Telefonum 2 ayda 3 kez kendi kendine kapandı ve bataryayı söküp takmadan da çalışmıyor. Telefonu sıfırlamama (fabrika ayarı) rağmen sorun devam etti. Bununla ilgili daha önce bende bir konu açmıştım. Netten araştırdığım kadarıyla birçok Lumia kullanıcısı bu problemden şikayetçi. Aslen telefondan çok memnunum. Problemin acilen giderilmesi lazım.

uurbyrkdr

Üye
Benim 920de de önceden çok sık rastlıyordum, güncellemeden sonra hiç olmamıştı.. Ama telefonum şuan ön kamera tozundan dolayı serviste :/

yşm

yşm

Üye
benim telefon da güncellemeden önce donmuyodu güncellemeden sonta donmaya başladı hayret ettim doğrusu

NUD

NUD

Üye
Bende söylediğiniz problemlerin hiçbirisi olmuyor

hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Benimde aynı problemim mevcut ve bir türlü çaresini bulamadım, portico yüklendikten sonra hallolur sandım ama 920 gene kapanıyor ve soft reset şekliyle açabiliyorum, yokmudur bunun bir çaresi! Telefınu fabrika ayarlarına döndürecem ama yakaladığımız bedava oyunlara kıyamıyorum, geçenlerde bir arkadaşımız bunu hava sıcaklıklarına bağlamıştı mantıklı ama herkeste niye olmuyo, bu fiyatta olan bir malın bunları yapmaması gerekiyor.
Şahsen denedim çözüm değil, orjinal micro simkart aldım bakalım bekliyorum.) Deneme yanılma yönmeti ile çözmeye çalışıyoruz.

Nokia bu sorunla ilgileneceğini söylemiş ama, güncelleme ile çözecek herhalde.

hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Bu konu ile ilgili ilginç bir çözüme yaklaştım gibi sanki. Aynı sorunu yaşayan arkadaşların akıbeti nedir bilmiyorum ama, denemekte fayda var. Wi-fi'nin açık olmasına dikkat ettim genelde benim wifi her zaman açıktı evde, iş yerinde kullandığım için. Yabancı forumlarlada da bir ihtimal olarak değelendirilmiş Wifi kapattığım zamanlar kapanma sorunu olmadı. Acaba wifi açık olduğu zamanlarda mı bu cihaz kendini kapatıyor. Hadi öyle oluyor diyelim niye böyle yapıyor? , Umarım gelecek güncellemeler ile çözerler..

hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu unutmuyorum, :)

Elime bir ipucu geçti yabancı forumlardan gözüme takıldı, sorunun çözümü olabilir diye düşünüyorum.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar mutlaka bakmalı, yaşamayan arkadaşlarda baksın, işlerine yarayabilir.

Problem tamamen uygulama kaynaklı, yani yazılımsal bir sorun olduğu %99 donanımsal bir problem değil donımsal olsa telefon bunu sık sık gösterir diye düşünüyorum.
Çözüme şu şekilde ulaşabiliriz, Yüklediğimiz yada telefonda yüklü gelen bazı uygulamalar Örn.. Here Drive Beta gibi, ne bileyim çeşitli arka planda çalışan tüm uygulamaların neden olabileceği gözüyle bakıyorum. Cihazda ayarlar menüsünden arka planda çalışan uygulamalara bakarsanız bazılarının izin verildiğini görürsünüz. Yada yüklediğiniz başka bir uygulamanın arka planda çalıştığını görürsünüz. Bu arka planda çalışan uygulamalar telefonun kendi kendini kapatmasına neden olabiliyor. Açıklamasını yapamıyorum, uygulama telefonla nasıl bir bağ kuruyorsa, uygulama konum bilgilerine ulaşırken, telefon kendini kapatıyor. Ayarlardan konum'unda kapalı olması gerekiyor yada arka planda çalışan uygulamaları her zaman kontrol edip engellemekde çözüm olabilir.
Benim telefonumda son 5 gündür bir problem yoktu, bir uygulama indirdim konum bilgilerini kullanıyor ve arka planda çalışan bir uygulama arka planda çalıştığı için o gün telefonu 1 defa kendi kendini kapattı. Baktığımda arka planda çalıştığını gördüm. Durum bundan ibaret. İllaki bunu her zaman bu şekilde yaparak sorunu çözemeyiz, Nokia'nın bu duruma el atması gerekiyor. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar anlattığım çözüm yolunu denesinler, umarım faydalı olur..

sinanozcan312

sinanozcan312

Üye
Ben yeni fabrika ayarlarina dondum fakat yine ayni problemi yasadim.Ustelik arka planda hic bir program yok.Bu berbat otesi bir durum.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
cihazı değişim yaptırdıktan sonra kız arkadaşıma kaptırdım :)
mesaj atarken bir de bakıyorum cevap yok ve beş dakika geçmeden arıyor kapandı açılmıyor diyor.
genelde şarjı %30 lara inince kapanıyor heralde ve ya 20 lerde falan gerçekten can sıkıcı bir durum değişim yapılalı iki hafta oldu şimdi ne yapayım ben?

- - - Eklendi - - -

sorun bana da yazılımsal geliyor fakat yazılımsal ise neden bütün cihazlarda gözükmüyor?

hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Ben yeni fabrika ayarlarina dondum fakat yine ayni problemi yasadim.Ustelik arka planda hic bir program yok.Bu berbat otesi bir durum.

Bilmiyorum, bizde deniyoruz işte :) Cihaz 1 haftadır hiç kapanmadı bir uygulama indirdim onun üstüne kapandı, Arka planda çalışan uygulamanın o olduğunu fark ettim kapattım şimdi kapatacak mı bakalım. Birde konum bilgilerin açıksa kapat öyle dene..

cihazı değişim yaptırdıktan sonra kız arkadaşıma kaptırdım :)
mesaj atarken bir de bakıyorum cevap yok ve beş dakika geçmeden arıyor kapandı açılmıyor diyor.
genelde şarjı %30 lara inince kapanıyor heralde ve ya 20 lerde falan gerçekten can sıkıcı bir durum değişim yapılalı iki hafta oldu şimdi ne yapayım ben?

- - - Eklendi - - -

sorun bana da yazılımsal geliyor fakat yazılımsal ise neden bütün cihazlarda gözükmüyor?

Şarj ile alakası yok gibi, Muhtemelen benimde anlattığım gibi konumla ilgili bir şey uygulamalar bizim konum bilgilerimize erişirken bir çakışma söz konusu olabilir. Ama tabi dediğim gibi konumu kapatarak çözüme ulaşmak tam çözüm değil, Nokia bu konuya el atması lazım.

ozkann

Üye
3-4 gün öncesine kadar telefon günde 2 -3 kere kapanıyordu denemek için whatsap ı kaldırdım 3 gündür kapanmadı eger kapananlar varsa sizde whatsap ı kaldırıp deneyin bakalım kapanacakmı yine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt