Microsoft & Nokia anlaşması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft & Nokia anlaşması
Yazılım devi Microsoft’un, büyük destekçisi olan Nokia firması ile anlaşmalı oldukları bir ortaklıkları bulunmakta. Bu anlaşma gereği Microsoft, Nokia firmasına yüklü miktarda ödeme yaptı.
İki dev firma arasında yapılan anlaşma gereği, birbirlerine büyük miktarlarda ödeme yapıyorlar. Rekabetin zor olduğu mobil alanda bulundukları konumları kaybetmek istemeyen bu iki firma, birbirlerine destek amacı ile yaptıkları anlaşma gereği yüksek meblağlarda ödeme yapıyorlar. Microsoft ile yapılan anlaşma gereği Nokia, her çeyrek başına 250 milyon dolar Platform Destek Ödemesi alıyor. Nokia firması da Windows Phone kullanımı için Microsoft’a bir ödeme yapıyor. Windows Phone 8’in gelişmesinde ve yayılmasında en büyük destekçilerden biri olan Nokia’nın da Microsoft’a 650 milyon dolar borcu olduğu söyleniyor. Bu iki güçlü firma birbirlerine verdiği destekle mobil alandaki yerlerini korumayı başarabilecekler mi hep birlikte ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

KAYNAK
Microsoft & Nokia anlaşması
 


Dumbledore

Dumbledore

Üye
Nokia umarım başarılı olur."Keşke" demezler inşallah.
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuzhan

MaxipmaN

Üye
hiç üzülmem bu nokiaya birşey olsa
 

elitetr

Üye
Aslında aralarındaki anlaşma normal bir olay, birçok firma kullandıkları işletim sistemi üreticilerine bir mebla veriyorlar kullandıkları için. Aynı şekilde yazılım üreticileri de üretici firmaya ödeme yapıyor, yazılımlarının yaygınlaşmasını sağladıkları için.
Microsof' un yıllar öncesinden beri mobil platformda yeri var ancak bu işe gereken önemli adımlarını 2012 son çeyreğinden itibaren atmaya başladı. Ve önceki Windows Mobile da yaşanan kısmı kullanım ve belli bir tüketici kesimi yerine herkese hitap etmek istedi. Bu nedenle üreticiler ile anlaşmalar içerisinde. Umarım başarılı bir anlaşma olur. Mobil platform her geçen gün büyüyor, teknoloji devlerinin piyasada üst sıralamalarda yer alma istekleri gayet normal.
 
MrTech

MrTech

Üye
Nokia yine düşmesin :züü:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt