Sesten hızlı hedefleri takip eden radar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Sesten hızlı hedefleri takip eden radar
İngiliz Kraliyet Donanması, bugüne kadar geliştirilmiş en ileri radar teknolojisiyle donatıldı. İngiliz savunma şirketi BAE Systems tarafından geliştirilen radar, ses hızından üç kat daha hızlı hareket eden bir tenis topunu 20 km’den tespit edebiliyor.



İngiliz savaş gemileri, en son teknoloji radar sistemine kavuştu. ‘Artisan System’ adı verilen radar, ilk olarak HMS Iron Duke savaş gemisinde kullanılmaya başlandı.

Radarı geliştirilen BAE Systems, orta menzilli 3D tarama yapan radarın, Kraliyet Donanması’nda bugün kullanılan radarlardan beş kat daha etkin olduğunu belirtti.

HMS Iron Duke, her beş yılda bir yapılan bakım esnasında eklenen radarı, tekrar göreve döneceği gelecek yıl kullanmaya başlayacak.

Artisan, radar etkinliğini olumsuz etkileyebilecek elektronik ses ve diğer etkenlerin arkasındaki küçük ve çok hızlı hedefleri tespit edecek şekilde geliştirildi. Artisan radarı aynı zamanda birçok sinyal bulunan ortamlarda takip ettiği hedefleri kaybetmeme özelliğine sahip.



SÜPER MENZİL

BAE Systems, radarın en büyük özelliğinin eşzamanlı olarak takip edebildiği hedef sayısı ve menzil olarak belirtti.

Aynı anda 800’den fazla nesneyi izleyebilen Artisan, bir tenis topu büyüklüğündeki cisimden, dev bir savaş gemisi veya savaş jetine kadar her türlü hedefi takip edebiliyor. Radarın menzili ise 200 metre ile 20 kilometre.

Daily Mail’in haberine göre, yeni radar sistemi Queen Elizebeth sınıfı uçak gemilerinde de kullanılacak ve geminin hava kontrol uzmanlarına yardımcı olacak. Artisan aynı zamanda 2020 sonrasında hizmete girecek olan Type 26 sınıfı savaş gemilerinde yer alacak.

Radarın, Forluma 1 araçlarında kullanılan süper hafif karbon fiber materyallerden üretildiği belirtildi. 700 kg ağırlığındaki radar, savaş gemilerine 21 günde monte edilebiliyor.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
adamlar yapıyor :tşk:
 
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt