Windows Phone8'e Başlarken

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Windows Phone8'e Başlarken
Winows phone8 cihazların ülkemizde satılmaya başlamasıyla birlikte bu işletim sistemini kullanan cihazlara da yogun bir ilgi oluştu.Fakat tamamen yeni ve farklı bir arayüzle gelen windows phone işletim sistemi bilmeyenler için bir çok soru işaretleriyle doluydu.İlk inceleyen veya kullananlar belli bir süre yabancılık çekseler de alışması kısa süren etkileşimli bir arayüzü olması kullanıcıyı kendisine baglıyor.Bu yazımızda sistemi tanımayanlar,merak edenler ve ögrenmek isteyenler için temel bilgileri vermek istedim.

Windows Phone işletim sistemi temelde 9 ana ögeden oluşuyor.Bunlar ise:Başlangıç ekranı,Uygulama Listesi,Kilit Ekranı,Live Tile'lar(canlı kutucuklar),Çocuk Odası,Windows Phone Magazası,Kişler Hub'ı,Odalar ve Gruplar'dan oluşuyor.Bu ögeleri başlıklar altında kısaca tanıtalım isterseniz.

Windows Phone 8 Başlangıç Ekran

Başlangıç ekranı

Windows Phone telefonunuzun sizinle sürekli baglantıda olan sizinle yaşayan canlı arayüzü buradan başlıyor. Burası ana ekranınız,anasayfanız kısaca cihazınızın kalbidir.Burada kişisel tercihlerinizi uygulayabilir, istediğiniz uygulamaları buraya sabitleyebilir ve uygulamaların canlı akışlarını buradan takip edebilirsiniz.Ayrıca başlangıç ekranınızdaki canlı kutucukların yerlerini degiştirebilir,üö farklı boyuttan birini secerek ekran şeklinizi kişiselleştirebilirsiniz.
Uygulama listesi

Telefonunuza yüklü olan bütün uygulamaların alfabetik sıraya göre listelendigi ekrandır. Uygulamalarınıza bu ekrandan erişebilir ve dilediğiniz uygulamaları başlangıç ekranına sabitleyebilir, kullanmak istemediğiniz uygulamaları silebilirsiniz. Uygulama listesine başlangıç ekranından sola doğru hızlı kaydırarak ulaşabilirsiniz.(ipucu:uygulama listenizdeki uygulama sayısı 50 adeti gectiginde uygulamalar harf gruplarına ayrılır.bu şekilde bir uygulamaya hızlıca ulaşmak için listediki harfe dokundugunuzda karşınıza alfabe çıkar,gitmek istediginiz uygulamanın başharfi olan harfe dokunmak sizi o uygulamanınj oldugu dizine götürür.
Kilit ekranı


Güç tuşunu kullanarak tuş kilidini açmak istediğinizde karşılaştığınız ekrandır. Bu ekrandan başlangıç ekranına veya Çocuk Odası’na geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca telefonun kilidini açmanıza gerek kalmadan tarih, saat, cevapsız aramalar, kısa mesajlar, e-postalar ve uygulama bildirimlerini bu ekrandan görebilirsiniz. Kilit ekranı arka planını da dilediğiniz gibi seçebilirsiniz. Telefonda kayıtlı fotoğraflarınız, Facebook albümleriniz veya Bing günün fotoğrafını arka plan olarak seçebilirsiniz.Aynı zamanda kilit ekranı destekli uygulamalarla bu alanı daha fazla özelleştirmeniz de mümkündür.
Live Tile’lar(canlı kutucuklar)


Telefonunuzun sizinle etkileşim göstermesini saglayarak canlılık katan özelliklerdir. Başlangıç ekranınızın bilgilerle sürekli güncel halde kalmasını onlar sağlar. Live Tile özellikli bir uygulamayı Başlangıç ekranına sabitlediğinizde uygulama ile ilgili bilgiler ve güncellemeleri anında görebilirsiniz. Ayrıca Live Tile’ların boyutunu değiştirerek uygulama hakkında daha detaylı bilgiler görüntüleyebilirsiniz.
Çocuk Odası


Bir çogumuzun hoşlanmadıgı şey çocukların telefonlarımızı karışırmasıdır.Özellikle akıllı telefonlarda çocuklar yanlışlıkla arama yapabilir veya verilerimizi kalıcı olarak silebilir, mesaj gönderebilir, e-postaları karıştırabilir veya internete girebilir.Bu konularda artık tasalanmanıza gerek kalmadan telefonunuzu kullanmalarını sağlayan Windows Phone’a özgü bir özelliktir. Çocuk Odası’nı kolayca kurarak çocuklarınızın hangi uygulama ve oyunlara ulaşabileceğini seçebilirsiniz. Aynı zamanda, çocuklarınız kendi başlangıç ekranlarını kişiselleştirerek yaratıcılıklarını gösterebilirler.
Windows Phone Mağazası


Telefonunuzda kullanmak istediğiniz uygulamaları ve oyunları bulabileceğiniz, inceleyebileceğiniz ve kolayca yükleyebileceğiniz yerdir. Mağaza’da bol miktarda ücretsiz uygulama vardır ve ücretli olanların birçoğunu ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Windows Phone Mağazası’nda şu anda 150 binden fazla uygulama bulunmaktadır ve her gün yeni uygulamalarla zenginleşmektedir.
Kişiler Hub
’ı


outlook, gmail ve diğer e-posta hesaplarınız ile Facebook, Twitter ve LinkedIn sosyal ağlarınızdaki kişilerin bir arada bulunduğu yerdir. Buradan istediğiniz kişiyi kolayca arayabilir, mesaj veya e-posta gönderebilir, Skype çağrısı ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca kişilerinizin güncellemelerini görebilir, oda ve gruplarınıza ulaşabilirsiniz.
Kişisel Hub
Odalar

davet ettiğiniz ve bu daveti kabul eden kişilerle sohbet edebildiğiniz, takvim, fotoğraf ve not paylaşabildiğiniz yerlerdir. Bir Odada paylaşılan içeriği sadece o odada bulunan kişiler görebilirler. iPhone veya Windows Phone 7 kullanan kişileri de odanıza davet edebilirsiniz.
Gruplar


Gruplar ise seçtiğiniz kişileri ekleyip bu kişilerden gelen Facebook ve Twitter güncellemelerinin, yeni mesajların ve cevapsız aramaların tümünü görebileceğiniz yerlerdir. Ayrıca, bu kişilere toplu mesaj ve e-posta da gönderebilirsiniz. Odaların aksine kişileri davet etmeniz gerekmez, bir Grup yalnızca size aittir.

Şimdilik bu kadar,umarım bu yazımız merak edenlere.almayı düşünenlere yardımcı olur.

Bir daha ki yazılarımızda görüşmek üzere Hoşçakalın


20/02/2013
papakudioflu
 
  • Beğen
Tepkiler: stkzky, renac.cep ve YkPkY


ardacumhur

ardacumhur

Üye
"Eline sağlık" abi :)

Yardım lazım olursa buradayım :)
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Eline sağlık dostum, yeni başlayanlar için rehber niteliğinde güzel bir yazı olmuş :oke:
 

Ahmet KIROĞLU

Üye
kardeş bu sybiandaki rehber hafıza kartında lumiaya taktık rehberi yükleyemedik nasıl yapacagız
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
arkadaşlar 920 data kabloyla pc ye bağlı telefonumda hotmail ekli rehber eşitlemede yapıldı mağazaya giriyorum oturum açıyorum uygulamalara giriyorum herhangi bir uygulamayı yüklemek için açtıgımda daha önce çıkan yükle yazısı şimdi çıkmıyor ve uygulamayı yükleyemiyorum yeni flash attım ve yüklediğim tüm uygulamalar gitti şimdi tekrar yüklemek istiyorum nasıl halledecğiz yardımcı olurmusunuz
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
satınalma gecmişine girip istedigin uygulamani telefonuna tekrar yukleyebilirsin.
 
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
çözdüm sorunu flash atmadan önceki oturumda olduğundan yüklenmiyormuş oturumu kapatıp tekrar giriş yaptım satın alma geçmişi ve tek tek de uygulama yükle seçenekleri çıktı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt