Permission Denied.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
Permission Denied.
Herkeze merhabalar.. Yeni bir deneyim olsun diye N9 aldım fakat. şu konudaki işlemi yaparken
" cp: Can't create '/home/user/standby.png': Permission Denied. " hatası alıyorum..
Yardımcı olabilirmisiniz acaba?

İyi günler.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
cihazi yeni aldiysan eger flash atip sifirla hatasiz baslangic yap.

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
O işlemi yaptım :)

Seglopsi

Seglopsi

Üye
hata durumu nedir duzeldi mi?

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
Flash attıkdan sonra işlemde hata aldım zaten. Şuanda hata devam etmekte.

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
ilk yöntemde alıyorum hatayı " cp /home/user/MyDocs/tux_bw.png /home/user/standby.png " komutu girdiğimde veriyor.

- - - Eklendi - - -

ikinci yöntemde zaten resmi nereye atacağımı anlamadım o yüzden bulaşmadım o olaya

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
root oldunuz mu bilmiyorum ama önce terminali açıp devel-su yaz enter ardından rootme yaz tekrar enter'a bas sonra diger kodları gir.root olurken verilen komutlarda büyük küçük harf kurallarına dikkat edin.

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
evet root olarak yapıyorum işlemi :S

Seglopsi

Seglopsi

Üye
dosyalara tam yetkide erisim icin root olmaniz gerekli, root olduktan sonra tekrar deneyin.

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
dosyalara tam yetkide erisim icin root olmaniz gerekli, root olduktan sonra tekrar deneyin.
root olarak yapıyorum zaten.

Şu komutu girdiğim zaman.
" cp /home/user/MyDocs/tux_bw.png /home/user/standby.png "
şu hatayı alıyorum.
" cp: Can't create '/home/user/standby.png': Permission Denied. "

- - - Eklendi - - -

root olarak yapıyorum zaten işlemleri.

ikinci yöntemi tam olarak biliyomusun peki resmi nasıl atıcaz?

Seglopsi

Seglopsi

Üye
daha onceden denemedigim icin fikrim yok. birde soyle deneyin ayarlar/ekran'dan bildirim ekrani secenegini kapatin. terminali acip root olduktan sonra tekrar deneyin. birde kopyaladiginiz/indirdiginiz resmin yazilan yoldaki gibi mydocs klasorunde oldugundan emin olun. eger hata vermez ise ayarlar/ekran'dan bildirim ekranini tekrar acin.

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
daha onceden denemedigim icin fikrim yok. birde soyle deneyin ayarlar/ekran'dan bildirim ekrani secenegini kapatin. terminali acip root olduktan sonra tekrar deneyin. birde kopyaladiginiz/indirdiginiz resmin yazilan yoldaki gibi mydocs klasorunde oldugundan emin olun. eger hata vermez ise ayarlar/ekran'dan bildirim ekranini tekrar acin.

Malesef buda çözmedi.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
Malesef buda çözmedi.

mydocs'a kopyaladiginiz/indirdiginiz resmin tam ismi "tux_bw.png" midir peki? eger oyle degilse resmin adini degistirin. herseyi dogru yapiyorsaniz baska birsey den kaynakli olmasi imkansiz. kodlari da dogru girdiginize gore.

secqin1

secqin1

Üye
    Konu Sahibi
adam orda örnek olarak vermiş ve dosyanızın adına göre değiştirebilirsiniz demiş. kopyala yapıştır yaptığım için öyle. kendi dosyamın adını verip deniyorum bende.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
adam orda örnek olarak vermiş ve dosyanızın adına göre değiştirebilirsiniz demiş. kopyala yapıştır yaptığım için öyle. kendi dosyamın adını verip deniyorum bende.

terminaldeki kod'a da kendi dosyanizin ismini yaziyorsaniz eger dedigim gibi problemin nereden kaynaklandigina dair fikrim yok.

• Beğen
Tepkiler: secqin1
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt