Uygulama Swap yapınca stabiliteden eser kalmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Swap yapınca stabiliteden eser kalmıyor
Merhabalar

Ben aktif olarak swap kullaniyorum ancak belli bir zaman sonra uygulama telefondaki stabiliteyi bozuyor. Telefonum sony xperia sola ve cm9 kullaniyorum. Swap alanini aktiflestirmeyince telefon tepki suresi çok iyi duruma geliyor ancak swap alanini aktif ettiğimde durum sanilandan çok daha vahim. Benim bildiğim kernelin swap desteklediği ama bu şaşirtici durum beni oldukça endişelendiriyor. Ben bu swap sorununa çare ariyorum. Belki kullandigim swapit ram expander yerine baska bir program onerebilirsiniz ya da alternatif çozumler uretebilirsiniz diye konuyu açtim.

Farki bir gorusum de var benim. Ben 500 mb bile swap yapsam bu kasiyor ve bu program 4gba kadar swap destegi sunuyor. Ve bunu kullananlarin yorumu da gayet hoş. Bu kastiktan sonra bunu yapmanin bir esprisi de kalmiyor. Çünkü biz bu proyu yani swap alanini teli daha iyi hale getirsin diye kullaniyoruz bu kasiyor olacak is degil. Ve 500 mb den fazla swap alani olusturmak cok gereksiz cunku o kadar kasiyor ki kendim adina konusuyorum cm9 un akiciliginin tadina varamiyorum. Demem o ki buna bir care bulalim. Yardimlarinizi bekliyorum. Turkce klavye desteklemedigi icin boyle noktasiz virgulsuz yaziyorum umarim okumakta zorluk cekmezsiniz.

taylan08

Üye
kardeşim nerde kasıyor söyle bana. bendede swap var ama 256 mb belkide sen swappiness ve minfreekb ayarlarını yanlış yapmış olabilirsin şuan cm 9 fxp 206 kullanıyorum sıkıntı yapmıyor ha bide arka planda çalışan uygulama olabilir onuda geliştirici ayarlarından 1 yada 2 yap ondan dolayı olabilir. ( telefona reset atınca bu ayar sıfırlanır)

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
o ayari otomatik yapiyor zaten. ama ben mesela chrome kullanirken gelen mesaja cevap vermek istiyorum tekrar chrome gelince önbellekten siliniyor hemen o yuzden swappiness ayarini hep 100 de tutuyorum. zaten arka plana atinca kapanacaksa niye yapiyorum ki swap onu anlamadim extra ram saglayacaksa adam gibi isini yapsin istiyorum. çok mu fazla beklentim var acaba?

furkey

Üye
Ram telefondaki cpu ve gpu dan sonraki en hızlı parçadır. (hatta her ram bulunan bilgisayarlarda bu böyledir) nedeni ise bilginin çok hızlı islenip hızlı sonuç elde etmek. Ancak senin hafıza kartin bu hızın çok çok çok altında. Bu nedenle ramdeki anlık kullanılan geçici bilgiler çok daha yavaş işleniyor ve dolayısıyla her türlü telefon yavaşlıyor. Eğer yetiyorsa swap alanı tavsiye etmiyorum. Yok ben illa yapıcam diyorsan Class 10 bir hafıza kartıyla yapmanı tavsiye ediyorum yoksa böyle sıkıntı çekersin.

Swap alanı görüldüğü veya gösterildiği gibi iyi bir şey değil yani. Sadece gerekliyse yapılması gereken bir olay.

-Emre

-Emre

Üye
ben class 4 hafıza kartimla 500 mb swap alanı oluşturuyorum ve kasıntıdan eser yok. gta vice City den çıkınca bile baslatici kapanmiyor müzik dinlerken her oyunu oynayabiliyorum. ve bu arada solada hafıza kartı ayrı olarak takılıyor mu eğer takilmiyorsa swap yapmayın cihaza zarar verirsiniz

furkey

Üye
ben class 4 hafıza kartimla 500 mb swap alanı oluşturuyorum ve kasıntıdan eser yok. gta vice City den çıkınca bile baslatici kapanmiyor müzik dinlerken her oyunu oynayabiliyorum. ve bu arada solada hafıza kartı ayrı olarak takılıyor mu eğer takilmiyorsa swap yapmayın cihaza zarar verirsiniz

telefonun kendi hafızasından yapmışsın heralde swapı. O zaman çok sıkıntı olmaz ama o hafıza kartına hiç tavsiye etmiyorum

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Ram telefondaki cpu ve gpu dan sonraki en hızlı parçadır. (hatta her ram bulunan bilgisayarlarda bu böyledir) nedeni ise bilginin çok hızlı islenip hızlı sonuç elde etmek. Ancak senin hafıza kartin bu hızın çok çok çok altında. Bu nedenle ramdeki anlık kullanılan geçici bilgiler çok daha yavaş işleniyor ve dolayısıyla her türlü telefon yavaşlıyor. Eğer yetiyorsa swap alanı tavsiye etmiyorum. Yok ben illa yapıcam diyorsan Class 10 bir hafıza kartıyla yapmanı tavsiye ediyorum yoksa böyle sıkıntı çekersin.

Swap alanı görüldüğü veya gösterildiği gibi iyi bir şey değil yani. Sadece gerekliyse yapılması gereken bir olay.

Dedigin gibi 16gb class 10 hafiza karti kullaniyorum. ancak telefonun hafizasina da swap yapsam kasinti oluyor acaba nicin ben cok merak ediyorum boyle birseyin olmasi cok sacma. Anlamiyorum kisaca. Android 4.0.4 mevcut.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt