İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

metrix355

metrix355

Üye
Valla bnde 4.şarjını yptım 2-3 saat kr önce 2tane 3er dkdan telefon görüşmesi yaptım 15dk whatsapp girdim 10dk wifi bağlı kaldı güç tasarrufu kapalıydı %85e düştü direk arka plan uygulamaları filan hepsi kapalı kalibrasyonumuda tam yptım ama hala oturmadı sanırım çünkü akşam şarja takıyorum 2-3saat gibi sürede oluyr zaten sonra çıkarıp yatıyorum ertesi gün saat 2-3 gibi %20lere düşüyor ve telefonda pek birşey yapmadan okadar saate en fazla 2saat yoğun kullanıyorum telefonu başka yok 2-3 saat yoğun kullanımda(yogundan kastım bir kaç fotoğraf arada mağzaya girme e maillere bakma görüşmeler filan) %80 şarj gitmesi normal mi_?Ve evamlı 2ge tutuyorum telefonu internete gircekken 3gye alıyorum bu kadar veri dolaşımı arka plan uygulamaları filan kapalı.

alparslan46

Üye
arkadaşlar ben 1 ay önce aldığım 820 mi s3 ile takas ettim.nedeni çok kapalı bir sistem bir dosya yönetici yok uygulamalar karta yüklenemiyor boyutu büyük birkaç oyun yüklediğinizde hafıza dolacak.belki çok önemli değil ama ön kamera koymuş ama görüntülü görüşme yok.browser da ileri tuşu yok yada ben bulamadım.kısacası alacak olanlar çok iyi düşünsün.

Teknolojiks

Üye
Merhaba arkadaşlar.
LUMİA 920 almaya karar verdim. Dokunmatik telefonlara pek sıcak bakmıyordum. Biraderdeki Xperia S'i hemen hemen her akşam elime alıyorum ufak bi geziniyorum internette.. Andoroit güzel olsada evde win8 yükledim hoşuma gitti sonra mobil aygıttada windows 8 kullanmak istedim. Tercihim LUMİA oldu.
Artısı eksisi nedir ne değildir kısaca bana aktarabilir misiniz? Sizlere zahmet. Telefonun beyaz rengi içi 2 telefoncuya bilgileri bıraktım hangisinden haber gelirse gidip alacağım. İZMİTTE yok cihaz :) beyazı yok.

Teşekkürler..

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Yukarıdaki kardeş benimkşde öyle... Güç tasarrufu moodunda 1 gün dayanıyor, kapattığım zaman su gibi gidiyor ....

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

gkcll

gkcll

Üye
arkadaşlar ben 1 ay önce aldığım 820 mi s3 ile takas ettim.nedeni çok kapalı bir sistem bir dosya yönetici yok uygulamalar karta yüklenemiyor boyutu büyük birkaç oyun yüklediğinizde hafıza dolacak.belki çok önemli değil ama ön kamera koymuş ama görüntülü görüşme yok.browser da ileri tuşu yok yada ben bulamadım.kısacası alacak olanlar çok iyi düşünsün.

bu kişiyi listeden silin arkadaşlar
alacaklar ise dikkate almayın bu kişinin söyelediklet küçük şeyler ve büyük apollo güncelleme si ile düzelecek ve extra özellikler gelecek ;)

metrix355

metrix355

Üye
Yukarıdaki kardeş benimkşde öyle... Güç tasarrufu moodunda 1 gün dayanıyor, kapattığım zaman su gibi gidiyor ....

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

valla bnde öyle güç tasarrufunda uçuyor normalde fıs şimdilik ama düzelmesini umuyorum okadar para verdim sonçta istediklerimi yapmm gerekiyor telefonda ben kullanmıcaksam özellikleri niye aldım telefonu_?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar Nokia lumia 620 kullananlara sorum olacak.Kasmalar oluyor mu?Şarjı kaç gün gidiyor? ve kaç mb ram boşta kalıyor?

kasma neydi ya biri hatırlatabilir mi:D ben wp kullanmaya başladıgımdan beri unuttum öyle şeyleri. Şarjı konusunda bir ekran görüntüsü atayım;

bu nasıl bir kullanımda oldu onu da açıklıyayım. 2mail senkronizasyonu,Facebook mesajlaşma,20-25 dakika kadar telefon görüşmesi,20 kadar resim çekme.

• Beğen
Tepkiler: cs_oyuncu1
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
micro sim kart mı yoksa sadece sim kart girişi mi var hem arka kapağı sağlam mı

arka kapak oldukça sağlam. Zaten bilmeyen birisinin eline verseniz onun kapaklı olduğunu bile anlamaz:D

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye

EVET sistem kapalı koruma için ama daha ozelleştirilebilir olacak android açık sistem ama bunu kotu tarafı bi koruma olmadıgından sistem 5 6 program sonra yavaslamaya başlıyor ve bi süre sonra ilk aldıgınızla arasında baya farkediyor hız ve performans su an için hafıza problemim yok sd karta butun video ve resimleri aktaryorum program ve oyuna 8gb baya fazla ve ön kamerada zaten açıp kimse 3g li gorunlutu gorusme yapmıyor su an genellikle skyp ve tango kullanılıyor bunlar için kullanılabiliyor (bu sorun duzeltilecek aynı zamanda )

- - - Eklendi - - -

wp8 için verdikleri skydrive çok kullanışlı bu arada 5800 bi resmi pc ye atmak için 10 dk kablo arıyorduk şimdi telde skydriveye atıyorum anında pc kendi kendine eşitliyor klasoru ordan alıyorum

danger6800

danger6800

Üye
Çok güzel bir telefon.Yakında alabilirsem almaya çalışacağım.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Merhaba arkadaşlar.
LUMİA 920 almaya karar verdim. Dokunmatik telefonlara pek sıcak bakmıyordum. Biraderdeki Xperia S'i hemen hemen her akşam elime alıyorum ufak bi geziniyorum internette.. Andoroit güzel olsada evde win8 yükledim hoşuma gitti sonra mobil aygıttada windows 8 kullanmak istedim. Tercihim LUMİA oldu.
Artısı eksisi nedir ne değildir kısaca bana aktarabilir misiniz? Sizlere zahmet. Telefonun beyaz rengi içi 2 telefoncuya bilgileri bıraktım hangisinden haber gelirse gidip alacağım. İZMİTTE yok cihaz :) beyazı yok.

Teşekkürler..

Telefonun sistemi ve mağazası henüz yeni yeni gelişiyor.
Sistemde bazı yazılımsal (bildirim merkezi, görev yöneticisi vb) eksiklikler var, bir kaç ay sabredersen bunlar giderilecek ve hemen hemen kusursuz hale gelecek.
O yüzden şimdilik bazı aradığın oyun ve uygulamaları bulamayabilirsin.
Ancak 150.000 civarında uygulama mevcut.
Diğer sistemlerin mağazalarında gördüğün pek çok uygulama ve oyunu yada benzerlerini Windows Phone mağazasında da bulacaksın.

Donanımsal olarak gayet iyi.
Ancak fazla oyun oynayan biriysen telefon biraz erken ısınıyor.
(Ekran özellikleri çok yüksek olduğu için bataryaya yük bindiriyor ve ısınıyor)
Şarj düzeni ilk alındığında dengesiz olabiliyor ancak 2 ay kadar kullandıktan sonra düzene giriyor.
1 günü rahat çıkarıyorsun.

Hikayenin özeti bu. Genel olarak artı ve eksileri bu şekilde.
Kısacası telefona ve sisteme gereken sabrı ve zamanı verebileceksen al.
Yoksa ilk haftadan yakınıp şikayet edeceksen şansını klasik Android yada iOS telefonlardan yana dene.

Sistem alışagelmiş cansız ikonlardan oluşan sistemlerin aksine capcanlı ve etkileşimli arayüzüyle yeni bir çığır açtığı için, ilk aldığında ne nerededir, hangi ayar nereden yapılır şeklinde soruların olacak, bir iki hafta yabancılık çekeceksin. Sonra alışacaksın.
Soruların olursa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur

onrkrkyn

Üye
merhabalar.ben de aranıza katılacağım 1 haftaya kısmetse. sayfaların son yarısını okudum hemen hemen ve bazı konularda merakımı giderdim. ancak birkaç şeyi öğrenmeye çalışıyorum.birincisi şarj konusu.şarjpedin üzerinde şarj eden birinin yazısını okudum.sarjpedinden dolayı daha sağlıklı, uzun giden bir şarj söz konusumu.eğer öyleyse cihazı alırken yanında onları da almak mantıklı olacaktır. diğer sorum ise; geçe çekimlerinde foto+video ekran performansı nasıl.şuanki telefonumda gece az ışıklı ortamlarda video çekimi neredeyse yok. galaxy s2 yada s3 lerde çok net çekim yapılabiliyordu. lumia 820 için bu konuda bilgisi olan varmı.

erolayer

Üye
Tekrar selamlar;
Bugün nihayet telefonum servisten geldi. Menü ışıklrı yanıyor ama bazı sorunlarda oldu mesela ayarlar bölümünden bazı menülere giriş yapmıyordu. Fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurulum yaptım düzeldi. Ama bu telefonda bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Şimdi sizlere birkaç soru sorucam yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1. Telefonu yan çevirdiğimde ekran yan olmuyor bir ayarı varmıdır.
2. Telefonun içinde hazır facebook ve twitter yokmu. Kişilerden facebook ayarlaması yaptım. Fakat o nasıl iğrenç bir facebooktur anlamadım. sadece paylaşımlarımı ve profil bilgilerim var ana sayfa yok. Mağazadan facebook+ diye bir program indirdim. Acaba mağazadanmı indirmek gerekiyor. Sonra tekrar kişilere girip Twitter oluşturmak istedim sadece o iğrenç facebook açılıyor. twitter damı mağazadan indiricez. acaba...
3. internet giriş sayfası değiştirilemiyormu. Her girdiğimizde nokia sayfası çıkıyor.

Şimdilik bu kadar gibi aklıma takılan birşey olursa tekrar danışırım. İlginize şimdiden teşekkürler.

son olarak bu telefon Android olsaymış satışları patlatırmış bence. Bu nokianın android kompleksi nedir anlamadım. Windows 8 bence kullanım açısından çok karışık. Bazı saplantılı yanları var gibi...
Saygılarımla

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
1-başlat ekranı ve uygulama listesinde yatay görünüşe geçmez.
2-tüm sosyal ağlar için hesap oluşturup kendi kişi kartından takip edebilirsin veya mağazadan microsoftun uygulamalarını indirebilirsin.
3-tarayıcıdan ayarlara girip ileri düzey ayarları seç ve varsayılan arama saglayıcısını değiştir.

n000k

n000k

Üye
Valla bnde 4.şarjını yptım 2-3 saat kr önce 2tane 3er dkdan telefon görüşmesi yaptım 15dk whatsapp girdim 10dk wifi bağlı kaldı güç tasarrufu kapalıydı %85e düştü direk arka plan uygulamaları filan hepsi kapalı kalibrasyonumuda tam yptım ama hala oturmadı sanırım çünkü akşam şarja takıyorum 2-3saat gibi sürede oluyr zaten sonra çıkarıp yatıyorum ertesi gün saat 2-3 gibi %20lere düşüyor ve telefonda pek birşey yapmadan okadar saate en fazla 2saat yoğun kullanıyorum telefonu başka yok 2-3 saat yoğun kullanımda(yogundan kastım bir kaç fotoğraf arada mağzaya girme e maillere bakma görüşmeler filan) %80 şarj gitmesi normal mi_?Ve evamlı 2ge tutuyorum telefonu internete gircekken 3gye alıyorum bu kadar veri dolaşımı arka plan uygulamaları filan kapalı.

Bence bir sorun var dostum.senin gibi kullanıyorum teli bende rahat 2 gün görüyor.sarja takmasam belki tel sabahı bile cıkarir..

technosister

Üye
Beklenen Portico güncellemesi geldi arkadaşlar, ayarlar-güncelleme den bir kontrol edin, bilgiler silinmiyor,hayırlı olsun

serinaga

serinaga

Üye

Maalesef daha çok şeyi keşfedemeden elden çıkartmışsınız, hayırlı olsun S3, bu arada bu telefonda android yüklü olsaydı bu kadar performans alamazsın ...

- - - Eklendi - - -

bu kişiyi listeden silin arkadaşlar
alacaklar ise dikkate almayın bu kişinin söyelediklet küçük şeyler ve büyük apollo güncelleme si ile düzelecek ve extra özellikler gelecek ;)

Merak etme mobildeyim, PC'ye geçince silerim ...

- - - Eklendi - - -

merhabalar.ben de aranıza katılacağım 1 haftaya kısmetse. sayfaların son yarısını okudum hemen hemen ve bazı konularda merakımı giderdim. ancak birkaç şeyi öğrenmeye çalışıyorum.birincisi şarj konusu.şarjpedin üzerinde şarj eden birinin yazısını okudum.sarjpedinden dolayı daha sağlıklı, uzun giden bir şarj söz konusumu.eğer öyleyse cihazı alırken yanında onları da almak mantıklı olacaktır. diğer sorum ise; geçe çekimlerinde foto+video ekran performansı nasıl.şuanki telefonumda gece az ışıklı ortamlarda video çekimi neredeyse yok. galaxy s2 yada s3 lerde çok net çekim yapılabiliyordu. lumia 820 için bu konuda bilgisi olan varmı.

Şarj Galaxy S2'ye göre çok çok iyi, şöyle ki her ikisini de kullanıyorum, Lumia 820 daha çok elimde, buna rağmen S2 şarj alarmı veriyor, Lumia 820'den ise halen yazıyorum. Evet kablosuz şarj aleti ile yapılan şarj çok daha iyi gidiyor yaptığım denemelerde ...
Gece fotoğraf ve video çekim yaptım, güzel ama biraz daha geliştirilmesi gerek ki zaten bu konuda güncelleme gelecek ...

n000k

n000k

Üye
Beklenen Portico güncellemesi geldi arkadaşlar, ayarlar-güncelleme den bir kontrol edin, bilgiler silinmiyor,hayırlı olsun

Evet gelmiş sanirsam :D güncellemeyi kontrol ettim.guncelleme var.ama ben yarın yapıcam kismetse.sarjim yarım vede yedek almadım.Allahım sonunda geldi portico yasasin.kontrol edin arkadaşlar,başka gelen varmı??

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Bende yok

Üst Alt