Windows Phone 8'de Düzeltilmesi Gereken 8 Şey

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 8'de Düzeltilmesi Gereken 8 Şey
Mutlaka Düzeltilmesi Gereken 8 Önemli Şey!

Blackberry'nin de piyasaya sürülmesiyle birlikte işler iyice kızışmaya başladı.Windows Phone 8'i çok daha iyi yerlere getirmek için Redmond'da durmaksızın çalışan ekibin yaptığı en iyi işlerden biri de işletim sisteminin yeni NT çekirdek yapısı.Bu sayede işletim sistemi büyümeye daha açık hale geliyor.Geliştirilen çok yer var fakat bizler hep makyajlanan yeni özelliklere konsantre olmuş durumdayız.Çekirdek özellikleri ise esas konuşulması gereken özellik.

Aşağıdaki listede Windows Phone 8'in ayaklarını yerden kesecek özellikler ve beklentiler yer alıyor.Bunlara Microsoft'un bir çözümü belki vardır belki de çoktan çözülmüştür bile.Umarım son söylediğimdir.

Söylentilere göre önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan MWC 2013'te Windows Phone 8 ile bir çok yenilik gelecek.Şirketin geleneksel yapısı Mobil sektör üzerine.Ve Ocak ayında CES'te olmadıkları için Microsoft basın kanadında,yakaladığı ivmeyi geri kazanmak için bazı ayarlamalara başlamış duurmda.%100 olarak söylemek mümkün değil ancak büyük olasılıkla bu iyileştirilmiş işletim sistemini çok yakında göreceğiz.

#1 Bildirim Merkezi:Android,iOS ve Blackberry 10'da bile bir bildirim merkezi yer alıyor.Bu merkez kullanıcıların çeşitli uygulamalar ve servislerin durumunu görüp müdahale edebilecekleri bir yapıya sahip.WP8 ise canlı kutularla bu işi çözmek istemiş ancak dürüst olmak gerekirse o iş o kadar kolay değil.Ana ekranın sol tarafında isteğe bağlı şekilde yanıp sönebilen bir LED olabilirdi.Microsoft'un bu soruna basit ve güzel bir çözüm bulması şart.

Başka bir söylentiye göre Microsoft durumun farkındaydı ancak Windows phone 8'in çıkış tarihini uzatmak istemedi.Yani bunu yapmaya zamanı kalmaması.Umarız bir sonraki güncellemede bu sorunun çözümüne de yer verilir.

#2 Heryerde Arama:Bu özelliğin Windows Phone 7.5 Tango güncellemesiyle geleceği bekleniyordu ancak hala bir gelişme yok.Kısaca özetlersek bu özellik bize arama tuşuna bastığımızda Bing,Google gibi seçeneklerin yanı sıra cihaz içinde bir yerlerde de arama yapabilmeyi sağlayacak.

Çok sıra dışı bir istek değil.Hatta diğer platformlarda hali hazırda kullanılıyor bile.Windows Phone 8'in şık bir arama özelliği mevcut.Buna ek olarak bu istediğimiz şey dinamik olarak bazı uygulamalarla gerçekleştirilebiliyor.Windows Phone 8 üzerinde de olması gerekirdi.

#3 Instagram:
Biz artık bunu yazmaktan sıkıldık ancak hala bu Hipster hizmeti gelmiş değil.insanların Windows Phone 8'e geçmesini engelleyebilecek kadar gerekli bir uygulama.Best Buy ve AT&T çalışanlarıyla yaptığımız sohbetlerde hep aynı şeyden şikayetçi oldular:Bu popüler fotoğraf paylaşma uygulamasının yokluğu.Çok ciddi bir sorun.Microsoft ve Nokia'nın açıklamalarına göre bunun önemli bir eksiklik olduğunu farkındalar ancak gereklilik konusunda bazı şüpheleri var.

Eminiz bunun için görüşmeler yapılıyordur ancak bu uygulamanın hemen şimdi olması gerekiyordu.

#4 Uygulamaları Kapatmak İçin 'X' Tuşu:Çok basit bir şey olmasına rağmen Microsoft halen bunu kullanmıyor.Multitasking(Çoklu görev yada görev yöneticisi diyebiliriz sanırım) ekranında 'X' tuşuna dokunarak uygulamalardan çıkış yapabiliriz.İnternet Explorer'da sekmeleeri kapatmak için kullanılıyor zaten.Sadece kapsamını biraz daha geliştirmelisiniz ve tüm işletim sistemine yayılmalı.Çok kolay ve bir çok kullanıcıyı kendine bağlayacak bir şey(tartışılması bile yersiz).

#5 Daha İyi Xbox Oyunları:Kinect ile entegrasyon?Hayatta olmaz.Xbox360 ile entegrasyon?Hiç bir zaman olmadı.Halo gibi bir oyun tüm insanları bu platforma mı çeker?Hayır.Henüz değil.Utanç vericidir ki Windows Phone 8 hiç bir zaman Xbox 360 'tan tam olarak yararlanmanıza imkan vermemiştir.Acilen çözülmesi gereken bir durum.

[video=youtube;LQv_3fwopo8]http://www.youtube.com/watch?v=LQv_3fwopo8&feature=player_embedded[/video]
Microsoft'tan Eric Rudder yukarıdaki videoda Kişisel bilgisayar,Xbox ve Windows Phone arasındaki oyun potansiyelinin tanıtımını yapmakta.

Biz bunları Mart 2010'da da belirtmiştik.Neredeyse 3 yıl önce.Saha fazla söze gerek yok.

#6 Klasörler:
iOS ve Android için var olan çözümlerden biri daha:KLASÖRLER!Bu fikir belki de çoğumuzun istediği şeylere imkan vermekte.İstediğimiz öğeleri gruplamak yada bir grup öğeye çabuk ulaşabilmek için bir araya toplamak.Giderek gerekli bir ihtiyaç haline gelen bu basit şey ve insanlar daha fazla uygulama yükledikçe daha da gerekli olacak.Windows Phone 8 bize 'gruplama' imkanı veriyor.Ancak bu işletim sistemi daha iyisini hakediyor.

[video=youtube;HXb1SQArgkc]http://www.youtube.com/watch?v=HXb1SQArgkc&feature=player_embedded[/video]

#7 Bağımsız Sesler Ve Profiller:
Akıllı telefonların daha akıllı olmaları gerekiyordu.Telefonlarımızda Genel,Toplantı,Dış Mekan,sessiz gibi modlar olmalıydı.Bunlar neden 'hala' Windows Phone 8 üzerinde yok?

Aynı şekilde neden oyunun ve telefonun sesini ayrı ayrı kontrol edemiyoruz?Sessiz moduna geçmekten daha kolay olabilir.

#8 Düzeltilmesi Gereken Xbox Müzikler Ve Videolar:
Microsoft Windows 8 ve Windows Phone 8 ile medya hizmetlerinin reset tuşuna basıyor.Maalesef bu iyileştirmeler de beraberinde zorlukları getiriyor.Bu gerçekten gerekliydi.

Müziklerdeki DRM hataları,Xbox videolarını telefonumuzda görüntüleyememek bir yetersizliktir.Bu gerçek bir engel.

2013'ten Beklentiler

Düzeltilmesi gereken en önemli 8 şeyi sıraladık.Sizce bu listeye daha neleri eklememiz gerekiyor?
Uygulama güncellemelerini kontrol etmek gibi Youtube uygulamasını düzeltmek,daha güçlü bir e-mail yapısı oluştrmak,Windows 8'deki alışkanlıklarımızı canlı kutucuklarla harmanlamak,kullanıcılara daha güzel bir Windows Phone 8 deneyimi yaşatabilir.

Bahsettiğimiz gibi biz Microsoft'un bunları gidereceğini düşünüyoruz.Özellikle MWC 2013'te.Bu platforma tutkuyla bağlıyız.Blackberry'nin soluğu ise Windows Phone 8,Android ve iOS'un ensesinde.

Microsoft'un Windows Phone 8 için çok sağlam çözümleri vardır.Hadi artık görelim seni Microsoft!

• Beğen
Tepkiler: Web Designer, windman1981, Sensation ve 4 diğerleri

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ellerine sağlık kardeşim.
Gerçekten son günlerde çok büyük emekler sarfedip, güzel çeviri haberler aktarıyorsun.
Ben emeklilik hazırlıklarına başlayayım bari :kıskıs:
Bu arada bu eksikliklerin pek çoğunun giderilmesi için Mayıs ortalarına kadar bekleyeceğiz maalesef. O zamana kadar mağazayı karıştırmaya devam :)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim abicim bu forum ve sizler sayesinde çok şey öğrendim.Ben de bu foruma ve bu forumdaki kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Umarım becerebiliyorum ve umarım forum benden memnundur :utan

• Beğen
Tepkiler: emelli, Mazlum Somer, kaygisiz43 ve 2 diğerleri
symbianbelle

symbianbelle

Üye
ellerine sağlık güzel olmuş....ama sadece bu kadar değil epey bir yol kat etmesi gerek wp8in... isteklerimizi umarım dikkate alırlar...

nanotex

nanotex

Üye
Çok güzel konulara değinmişler güzel bir yazı tebrik ederim. Teşekkürler

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Çok teşekkür ederim abicim bu forum ve sizler sayesinde çok şey öğrendim.Ben de bu foruma ve bu forumdaki kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Umarım becerebiliyorum ve umarım forum benden memnundur :utan
Senin ellerine sağlık usta çok iyi işler yapıyorsun :tşk:

dücane

dücane

Üye
Hocam tercüme isini gercekten müthis bir sekilde beceriyorsun, cok begendim ;)

sinanozcan312

sinanozcan312

Üye
Teşkkurler kardeşim umarım bunları bırgun hayata gecırırler.Benim düşüncem bir sonraki modelde bunlar buyuk ihtimalle olacak fakat ben hiç bir zaman lumia 920 mize şoyle sağlam bi güncelleme gelecegını sanmıyorum.Nokia daha iyisi için yeni bir telefon almalısın diyecek malum bu işi para için yapıyorlar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Teşkkurler kardeşim umarım bunları bırgun hayata gecırırler.Benim düşüncem bir sonraki modelde bunlar buyuk ihtimalle olacak fakat ben hiç bir zaman lumia 920 mize şoyle sağlam bi güncelleme gelecegını sanmıyorum.Nokia daha iyisi için yeni bir telefon almalısın diyecek malum bu işi para için yapıyorlar.

mevcut wp8 cihazların en az iki tane daha majör güncelleme alacağı yapılan resmi açıklamayla kesinleşmişti. Bu durummda Nokia veya diğer markalar fark etmez microsoftun hazırladığı tüm güncellemeleri en az 18 ay boyunca alıcaklar.

• Beğen
Tepkiler: sinanozcan312
windman1981

windman1981

Üye
Emeklerinize sağlık. Paylaşımınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
WP8; arayüzü ve akıcılığı ile gerçekten de çok daha fazlasını hak ediyor. Birçok insanın Android ve IOS sisteminde alıştıkları basit ama bir o kadarda önemli ana uygulama ve menüleri mutlaka eklenmeli. Umarım ilerleyen zamanda bahsedilen büyük eksiklikler güncelleme ile giderilir. Bu eksikliklerin giderilmesi sonrası eminim WP8 kullanıcı sayısında ciddi bir patlama olacaktır.

- - - Eklendi - - -

Bu arada HTC 8x i, internet üzerinden bir arkadaşın 3 günlük Lumia 820 si ile takas ettim. Nokia gerçekten de çok farklı.

besim.farhan

besim.farhan

Üye
ellerine sağlık iyi çalışma olmuş

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Emegine Saglik Kardesim ..
Wp8 1 Seneye Ancak Yerine Oturur Bence

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

1030.6402.1304.1001 numarasıyla navifirmde de görülen Nokia'nın yeni firmware'inde dlna ve flip to silence özelliği olduğu belirtiliyor.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Emeklerinize sağlık. Paylaşımınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
WP8; arayüzü ve akıcılığı ile gerçekten de çok daha fazlasını hak ediyor. Birçok insanın Android ve IOS sisteminde alıştıkları basit ama bir o kadarda önemli ana uygulama ve menüleri mutlaka eklenmeli. Umarım ilerleyen zamanda bahsedilen büyük eksiklikler güncelleme ile giderilir. Bu eksikliklerin giderilmesi sonrası eminim WP8 kullanıcı sayısında ciddi bir patlama olacaktır.

- - - Eklendi - - -

Bu arada HTC 8x i, internet üzerinden bir arkadaşın 3 günlük Lumia 820 si ile takas ettim. Nokia gerçekten de çok farklı.

ellerine sağlık iyi çalışma olmuş

Emegine Saglik Kardesim ..
Wp8 1 Seneye Ancak Yerine Oturur Bence

Rica Ederim :)

- - - Eklendi - - -

1030.6402.1304.1001 numarasıyla navifirmde de görülen Nokia'nın yeni firmware'inde dlna ve flip to silence özelliği olduğu belirtiliyor.

Dlna direk olarak görüntü aktarımı,flip to silence ise telefonu yüz üstü çevidğimizde otomatik olarak sessiz mod'a geçmesi yada gelen çağrı varsa sesini kapatması değil mi abi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Rica Ederim :)

- - - Eklendi - - -

Dlna direk olarak görüntü aktarımı,flip to silence ise telefonu yüz üstü çevidğimizde otomatik olarak sessiz mod'a geçmesi yada gelen çağrı varsa sesini kapatması değil mi abi?
:oke:

ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone piyasayı fena sallayacak gibi duruyor.

Yılların suskunluğunu büyük bir patlamayla bozacak.Lider oyuna geri döndü.Üstelik eskisinden çok daha güçlü ve hırslı.

Kelebek gibi uçup arı gibi sokacak :)

• Beğen
Tepkiler: roadrunner2635
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
gerçekten akıllı telefon kullanmayı keyif haline getirecek bir sistem ve Nokia gibi bir donanım ve tasarım uzmanı bir araya geldi. Harika işler ortaya çıkıyor ve daha da iyilerinin çıkacağına şüphem yok.

• Beğen
Tepkiler: windman1981
komando04

komando04

Üye
çok teşekkür ederim kardeşim helal valla çok başarılısın gerçekten tebrikler,güzel konularının devamını dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt