arkadaslar su anda 40 Gb harddiskim bulunuyor ...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mcmc3131

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar su anda 40 Gb harddiskim bulunuyor ...
:sukur:...ben kasaya 80 Gb harddisk daha eklemek istiyorum , bunu taksam tanıtma işlemini nasıl yaparım bılen yardımcı olursa sevinirim.
şimdiden teşekkur ederim...

xxxlocker

xxxlocker

Üye
tanıtma derken herhangi bir driver vb. birşeye ihtiyacın olmayacak, sadece ve sadece dikkat etmen gereken tek şey hdd lerdeki jumper ayarları denen zamazingo.

ekleyeceğin hdd büyük ihtimalle master olarak gelecektir. güç kablosu ve ide kablosu girişi kısmında master yerine orada belirtilen şekilde slave konumuna ayarlaman ve biostan yüklü sürücüleri görmesi için none yerine auto yu seçmen olayı aşmanı sağlar.

ibonline

ibonline

Üye
harddiskte tanıtma işlemine gerek yoktur eğer ide hdd takacaksan artındaki jumperlerden birinciyi master ikinciyi slave yaparsın biostan o veri yolunu açarsın otomatik tanır sonraki işlem wndowsta otomatik algılanır ama sata hddlerde daha farklıdır windows otomatik algılar yada bilgisayar yöneticisinden tanıtabilirsin windows ortamında formatlarsan tamamdır.

maxiburak

maxiburak

Üye
arkadaşlar dooru sölüyor

keremerson

keremerson

Üye
walla ben jumper mumper anlamam direk takıyom çalışıyo bende :ehe:ehe bu zamana kadar 3-4 tane harddisk deiştirmişliğim war :ehe

kurt bey

kurt bey

Üye
walla ben jumper mumper anlamam direk takıyom çalışıyo bende :ehe:ehe bu zamana kadar 3-4 tane harddisk deiştirmişliğim war :ehe

id den tek hdd takarsan çalışır kerem. fırsatın olursa tek id üzerinden jumper ayarı yapmadan iki hdd tak bakalım çalıştırabilecekmisin?:sn:

carisma58

Üye
ıde de jumper ayarı yapmadan 2 hdd takamazsın keremerson birini birincil diğerini ikincil yapman lazım yoksa ikisinide aynı anda okumaya çalışır ve sonuç 0 okuyamaz muhahaa ayrıca bu 80 gb hdd takan arkadaş eğer sata ise anakartın cd sinden driver disk i bir diskete atıp tanıtman gerekir tabi raid yapacam diyorsan format ataraktan bunu yapabilirsin ayrıca da raid yaparsan 80 gb görmez
40+40 toplamda 80 gb yapar 120 deil ben olsam raid yaparım hemde raid 0 çünkü bu şimdiki performansX2 anlamına gelir muhahaa:D yani daha hızlı bir pc

cerberustigra

Üye
jumper ı sökmen yeterli olucaktır tabi dier hdd master sa jumperı

gokhanez

Üye
Ben Düşük Boyutlu Bir HDD Almamanı Tavsiye Ederim...

mp3'ler Hariç Herşeyin Boyutu Uçmaya Başladı...Şu An 250GB HDD Var Bende ve Yetmiyor...512 Harici Almayı Düşünüyorum...

Alırsan Sağlam Bir HDD Al...1 Ay Para Biriktir ama Seni Uzun Süre Götürecek Birşey Al Derim...Ama Yine Karar Senin...

Oğuz Özseyrek

Oğuz Özseyrek

Üye
1.ci Hard Diskin Master Olucak 2.cisi Slave Yani 40 GB Master 80 GB Slave Yani Jumper Ayarrını Yapman Lazım ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt