Cihazıma ebay dan alışveriş yapsam?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
relax_1_8

relax_1_8

Üye
    Konu Sahibi
Cihazıma ebay dan alışveriş yapsam?
Arkadaslar merhaba htc cihazima ebay dan alisveris yapmak istiyorum fakat cekincelerim var. Daha once ebay dan alisveris yapan arkadaslar dusuncelerini paylasirsa sevinirim simdiden tesekkurler.

yumyjikk2

Üye
ne gibi çekingelerin var

bortecinem

Üye
Merhaba dostum.
Ben daha önce ebay'den yaklaşık 10 kez alışveriş yaptım. İlk denemem haricinde diğer hepsi başarılı oldu.

Ben de şimdi ayna ekran koruyucusu falan almayı planlıyorum. Dikkat etmen gereken en önemli şey şu;

"tracking number" yani takip numarası iste. Ayrıca tracking number satın alabiliyorsun o ürün için ve o da en fazla 1.5 dolar falan oluyor ya da o civar bir şey. Tracking number varsa ürün muhakkak gelir. Diğer türlü arada kaybolup gitme olasılığı çok yüksek. Ben ilk önce 3d tv gözlüğü aldım, gelmedi. Kayboldu. Geri ödeme yapıldı. Sonra takip numaralı aldım, 8 günde Güney Kore'den geldi.

Bir de sanırım 75 avrodan fazla alışveriş yapmazsın herhalde ama yine de belirteyim, 75 avrodan yukarısı vergiye tabii oluyor ve onu gümrükten vergisini ödeyip alıyorsun.

afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
Merhaba dostum.
Ben daha önce ebay'den yaklaşık 10 kez alışveriş yaptım. İlk denemem haricinde diğer hepsi başarılı oldu.

Ben de şimdi ayna ekran koruyucusu falan almayı planlıyorum. Dikkat etmen gereken en önemli şey şu;

"tracking number" yani takip numarası iste. Ayrıca tracking number satın alabiliyorsun o ürün için ve o da en fazla 1.5 dolar falan oluyor ya da o civar bir şey. Tracking number varsa ürün muhakkak gelir. Diğer türlü arada kaybolup gitme olasılığı çok yüksek. Ben ilk önce 3d tv gözlüğü aldım, gelmedi. Kayboldu. Geri ödeme yapıldı. Sonra takip numaralı aldım, 8 günde Güney Kore'den geldi.

Bir de sanırım 75 avrodan fazla alışveriş yapmazsın herhalde ama yine de belirteyim, 75 avrodan yukarısı vergiye tabii oluyor ve onu gümrükten vergisini ödeyip alıyorsun.

kardeşim genelde kargo parası ne kadar tutuyor

relax_1_8

relax_1_8

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba dostum.

bilgilendirdigin icin tesekkur ederim hocam baska dikkat etmem gereken birsey varsa zahmet olmazsa yaz lutfen. Diger arkadaslarda nasiplensin bilgilerinden.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...