Masaüstü Bilgisayar mı? Dizüstü Bilgisayar mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi
Masaüstü Bilgisayar mı? Dizüstü Bilgisayar mı?
Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum, birkaç oyun yüklerim ve bol film arşivi yapıp izlerim. Sizce masaüstü mü alsam, dizüstü mü?

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Masaüstü Casper Veya Gybyt Marka Tavsiye Ederim

• Beğen
Tepkiler: ayran3883
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
diz üstü

ANIL

ANIL

Admin
Çok ağır işlem yapmayacağına göre dizüztü taşınabilirlik açısından daha iyi olur.

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi
Çok sağolun, peki 2 Bin'e iyi bir dizüstü alabilir miyim?

ANIL

ANIL

Admin
Çok sağolun, peki 2 Bin'e iyi bir dizüstü alabilir miyim?

Tabi. Son çıkan oyunlarıda oynayabilirsiniz. 1500TL-2000TL aralığındaki notebooklara linkten bakabilirsiniz. Diğer teknoloji mağazalarına da bakmanızda yarar var tabi.

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi

Tabi. Son çıkan oyunlarıda oynayabilirsiniz. 1500TL-2000TL aralığındaki notebooklara linkten bakabilirsiniz. Diğer teknoloji mağazalarına da bakmanızda yarar var tabi.

Çok teşekkür ederim kardeş..

nalcam22

nalcam22

Üye
casper sakın almayın masaüstüyse toplama dizüstüyse asus olabirir

• Beğen
Tepkiler: ozakin70
gokhan_oznur06

gokhan_oznur06

Üye
bence masaüstünün devri bitmiştir dokunmatik diz üstleri çıktı onları tercih ederim fiyatlar ne durumda bilmiyorum ama net üzerinden bak istersen hem aklına bir model oluşturmuş olursu

salwador10

salwador10

Üye
Yüksek bir oyun performansı bekliyorsan güzel bir toplama masaüstü derim çünkü dizüstü bilgisayarlar ısınma sorunu var ama orta veya alt düzey oyun performansı arıyorsan ve kullanım çokluğun filmler ve internet ise dizüstü tavsiye ederim.asus markası güzel öneririm ama kesinlikle toshiba tavsiye etmem.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Film izleyecem diyorsunuz masaüstü olursa sabit bir yerde kalacak ama dizüstü olursa yatağınızda bile izleyebilirsiniz hatta film düşünüyorsanız 17 inç düşünebilirsiniz arşiv yapacaksanızda hard disk kapasitesini yüksek tutun ya da hdd alın.

LattAsdfasdf

Üye
Herturlu dizustu. Tabi pc guzelse. :)

Legendary.

Legendary.

Üye
bir iki oyun yükliycem ve bol film izliycem diyorsanız Anıl abinin dediği gibi 1500-2000 :tl:ye şahane leptoplar var.HDDsi ne dikkat edin.Arşiv yapıcaksanız 750GB-1TB yeter bence. Bende Leptop Diyorum :)

salwador10

salwador10

Üye
Herkes dizüstü demiş ama dizüstünün bazı tehlikeleri var
1.Aşırı ısınma sorunu var bazı laptop soğutucular buna pek çare olmuyor
2.Ekran kartını veya işlemcisini yükseltiyim gibi seçeneğiniz yok sadece parça değişimi yapabilirsiniz.
3.Dizüstünüzü uzun süre açık tutup kucaktan kucağa mekandan mekana çok fazla dolaştırırsanız bozulma ihtimali çok yüksektir çünkü masaüstü (kasa boyutuna bağlı) aksine dizüstü parçaları küçük ve sıkışık bir alana yerleştirilmiştir.
4.Her ne kadar alacağınız dizüstü fiyatına göre değişsede parçaları biraz pahalı oluyor.
Ama avantaj konusuna gelirsen al eline çantayı istediğin yerde rahatlıkla film izleyebilir wifi olan her yerde istediğin gibi internete girebilirsin :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Herkes dizüstü demiş ama dizüstünün bazı tehlikeleri var
1.Aşırı ısınma sorunu var bazı laptop soğutucular buna pek çare olmuyor
2.Ekran kartını veya işlemcisini yükseltiyim gibi seçeneğiniz yok sadece parça değişimi yapabilirsiniz.
3.Dizüstünüzü uzun süre açık tutup kucaktan kucağa mekandan mekana çok fazla dolaştırırsanız bozulma ihtimali çok yüksektir çünkü masaüstü (kasa boyutuna bağlı) aksine dizüstü parçaları küçük ve sıkışık bir alana yerleştirilmiştir.
4.Her ne kadar alacağınız dizüstü fiyatına göre değişsede parçaları biraz pahalı oluyor.
Ama avantaj konusuna gelirsen al eline çantayı istediğin yerde rahatlıkla film izleyebilir wifi olan her yerde istediğin gibi internete girebilirsin :)

1- evet ısınma sorunu var ama araştırarak alabilir bende 3 laptop var biri tarihi eser oldu 10 seneden fazla oldu toshiba baya eski onda bile ısınma sorunu yok celeron işlemcili dandik birşeydi zaten dual core işlemcili samsung kullandım 2 sene hala kullanıyorum 1 kere daha ısınmadan dolayı kapanmadı ve soğutucusuz kullandım internet ve film için ve pes 13 oynuyordum ona rağmen hiç kapanmadı şuan i7 msi var değil ısınma fandan soğuk üflüyor :)

2- evet ama parça değişimi gerektirecek bir durum yok amaç film izlemek he dersinki oyun için alacak 2-3 sene sonra ekran kartı kaldırmayabilir sıkıntı olur tabiki ama film için düşündüğü için böyle bir sıkıntı olmayacak ayrıca şuanki laptopumda gtx 660 ekran kartı var değişebiliyor hard disk değiştirilcek bir durum yok harici kullanabilirim onun dışında bugün bir i3 işlemci ile bile yıllarca film izlenebilir ayrıca notebook ramleri satılıyor onlarda değişebilir :)

3- Doğrudur ancak bu da pek sıkıntı oluşturmuyor en azından kullanıcı birşeyleri göze alarak taşıyor ama dışarda işi olduğu zaman masaüstünü hiç taşıyamayacak :)

4- O kadarıda olsun ancak artık fiyatlar git gide düşüyor sıkıntı teşkil etmiyor :)

Yani özet olarak artık masaüstü bilgisayarlara pek gerek yok artık oyuncular için bile laptoplar var :)

ozakin70

ozakin70

Üye
Ben her daim masaüstü bilgisayar tavsiye ediyorum ama sizin istekleriniz laptoplara daha yakın ve ısınma sorunu şu 3 markada sırasıyla yoksa kadar az yeni (yani Son 5 yılda) çıkanlarda şu şekilde Dell > Asus > Toshiba parça kalitesi olarakta sorun vermeyecek markalar bunlar hp veya casper gibi fazla isinmazlar hatta sana Asus un N Serisi ni önerebilirim benim beğendiğim bi seri ve tamamen çelik kasa olduğu için reklamlarında bile maus pad kullanırken ellerinizin usuyeceginden bahsediliyor :thumbup: [ ve ekrani parlama yapmıyor ters ışıklı bi ortamda film izleyebilirsiniz :D
Film izleyecegin için dokunmatik ekranlı önermem çünkü dokunmatik lerin ekranları normal ekranlara göre hassas ve renklerde sıkıntı yaratıyor kaliteyi biraz bozuyor tercih Size kalmış Laptop ta parça değişimini düşünme kaliteli bi şey alırsan parça ihtiyacın olmaz:D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

bunu aldım bütçe uygunsa harika bir cihaz ekran hd led mat ekran her açıdan rahat hani laptoplarda açıyı iyi ayarlaman gerekiyor karanlık görünüyor ya o sıkıntı yok zaten film izleyecem diyorsun al temiz bak en az 10 sene kullan blurayde var zaten :)

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi

bunu aldım bütçe uygunsa harika bir cihaz ekran hd led mat ekran her açıdan rahat hani laptoplarda açıyı iyi ayarlaman gerekiyor karanlık görünüyor ya o sıkıntı yok zaten film izleyecem diyorsun al temiz bak en az 10 sene kullan blurayde var zaten :)

Laptopta karar kıldım, bunu düşünüyorum birde Asus N Serisi arasındayım. Pazartesi günü gidip alıcam o güne kadar karar vermek zorundayım. Isınma sorununa karşı birde soğutucu alırım herhalde bi 10 yıl getirir.

• Beğen
Tepkiler: ozakin70
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Laptopta karar kıldım, bunu düşünüyorum birde Asus N Serisi arasındayım. Pazartesi günü gidip alıcam o güne kadar karar vermek zorundayım. Isınma sorununa karşı birde soğutucu alırım herhalde bi 10 yıl getirir.

n seriside güzel ancak bundaki ekran kartı daha iyi seni daha uzun idare eder ve değiştirme şansın var disk dönüş hızı 7200 filmlerini daha hızlı kopyalayıp taşırsın ama tabi asus daha kaliteli kasa olarak çelik kasa incelemedim ama asus güzel yapıyor ama film izleyecem diyorsan bluray daha iyi senin için

ozakin70

ozakin70

Üye
Arkadaşım eğer görüp inceleyebilme durumun varsa karşılaştırarak incelemeni isterim sonuçta kullanacak olan sensin ve önce senin begenmen gerek:D:thumbup:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt