Bağışladığı organ alınırken canlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Bağışladığı organ alınırken canlandı
Beyin ölümü gerçekleşen genç, hemşireler vücudunu organ bağışı için hazırlarken gözlerini açtı..

ABD'de 21 yaşındaki Zack Dunlap, trafik kazası sonrası hastaneye kaldırıldı. İki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra "beyin ölümü gerçekleşti" denilen genç, mucize eseri hayata döndü. Dunlap, hemşireler ölü bedenini organ bağışı için hazırlamaya başladığı sırada gözlerini açtı. Hastaneden bir yetkili "Hemşire de çok şaşırmış. Dunlap aniden koluna yapışmış" dedi. Hastayı yeniden muayene eden doktorlar, gencin bilincinin açık ve hayatta olduğunu gördü. Yeniden tedavi altına alan Dunlap'ın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten ailesi "Bu gerçek bir mucize" dedi.

-alıntıdır-

En çok korktuğum durum! Bu korku nedeniyle organ bağışlamayı düşünmüyorum. Ben ölmeden benim organlarımın benden alınacak olması, tam bir felaket. Özellikle para ile organların satıldığı, bazı doktorların organ mafyasının üyesi olduğu bir ülkede, organ bağışlayan bir insan kaza geçirdiğinde yeterince bakım yapılır hayata döndürülmeye çalışılır mı, yoksa ölüme terk edilir ve organları alınıp başkasına satılır mı? Tüm bunların yanında doktorlar beyin ölümü diye hatalı tanı koyarlar mı? Sorular sorular... Hatalı bir bakış açısı belki de.. Siz ne düşünüyorsunuz?

c3r3n

c3r3n

Üye
gerçekten mucize..bence biz insanlık görevimizi yapıp bağışlamalıyız.belki de birilerinin bizim organlarımıza o anda çok ihtiyacı vardır bunu bilemeyiz.zaten gerisi doktorların vicdanına kalmış bir şey

sublieutenant

sublieutenant

Üye
En çok korktuğum durum! Bu korku nedeniyle organ bağışlamayı düşünmüyorum. Ben ölmeden benim organlarımın benden alınacak olması, tam bir felaket. Özellikle para ile organların satıldığı, bazı doktorların organ mafyasının üyesi olduğu bir ülkede, organ bağışlayan bir insan kaza geçirdiğinde yeterince bakım yapılır hayata döndürülmeye çalışılır mı, yoksa ölüme terk edilir ve organları alınıp başkasına satılır mı? Tüm bunların yanında doktorlar beyin ölümü diye hatalı tanı koyarlar mı? Sorular sorular... Hatalı bir bakış açısı belki de.. Siz ne düşünüyorsunuz?

herkesin kendi düşüncesi tabiiki, zorla alacak değilsin ya, bu organlarla böbrek hastası genç için yeni bir yaşam olacakmış, kalp hastası genç artık rahat nefes alacak solunum yetmezliği çekmeyecekmiş, ama(görmeyen) genç artık dünyanın rengini , dağları,taşları,denizleri,uçan kuşları görecekmiş_kimin umurunda....
hiç kusura bakmayın ben bağışlıyorum valla!!!:lol

odio

odio

Üye
omayracım zaten bir doktorun kararıyla alınmıyo organlar. 6 dr. un beyin ölümü gerçekleştiğine dair karar vermesi gerekiyo. için rahat olsun

omayra

Üye
    Konu Sahibi
herkesin kendi düşüncesi tabiiki, zorla alacak değilsin ya, bu organlarla böbrek hastası genç için yeni bir yaşam olacakmış, kalp hastası genç artık rahat nefes alacak solunum yetmezliği çekmeyecekmiş, ama(görmeyen) genç artık dünyanın rengini , dağları,taşları,denizleri,uçan kuşları görecekmiş_kimin umurunda....
hiç kusura bakmayın ben bağışlıyorum valla!!!:lol

Kimin umurunda demen fazla ağır bence. Benim korkum pek çok insanın korkusu aynı zamanda. Pekçok şeyle birlikte sistem de benim umrumda. Zor durumda olan insanlara da kıyamıyorum, diri diri organlarımın alınması da beni ürkütüyor. 17 yıl komada kalan bir kadının bir sabah uyanıp karnım acıktı benim dediği de bir gerçek, haberdeki gencin beyin ölümü tanısı konulduktan sonra canlanması da. Gel de korkma!!

volkanik546

volkanik546

Üye
Kimin umurunda demen fazla ağır bence. Benim korkum pek çok insanın korkusu aynı zamanda. Pekçok şeyle birlikte sistem de benim umrumda. Zor durumda olan insanlara da kıyamıyorum, diri diri organlarımın alınması da beni ürkütüyor. 17 yıl komada kalan bir kadının bir sabah uyanıp karnım acıktı benim dediği de bir gerçek, haberdeki gencin beyin ölümü tanısı konulduktan sonra canlanması da. Gel de korkma!!

omayra ya katılıyorum,ülkemizde bu düşünce çok yaygın.

işin espriside ,eğer böle birşey olurda kişinin organları ölmeden alınırsa gider ayak çok kişiye iyilik yaptığından cennete gider ...:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt