Türkçe Ezan Hakkında Düşünceleriniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Ezan Türkçe Olmalı Mı?

• Kullanılan toplam oy
    196
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
müslüman bir çinli nerden o okunanın ezan olduğunu anlayacak? :)

İngizlizce herkesin ikinci dili zaten aynı mantıkla hareket edersek Türkçe olmasından ingilizce olması daha iyi
Ben şöyle düşünüyorum ilk ezanın arapça olması ilk ayetin arapça olması bu kadar dil arasından seçilmiş dil
oldugu zaten anlaşılıyor.

codblackops2

codblackops2

Üye
istediğiniz kadar yorum yapın , ezan arapça okunmaya devam edecek.ve türkçeye çevrilmek istense dahi, böyle birşey mümkün olmayacak.nedenini yazmak isterimde bazı insanlarla gereksiz bir tartışmaya giremem |-)

• Beğen
Tepkiler: Dede, Süleyman ve Samsunspor
besim.farhan

besim.farhan

Üye
istediğiniz kadar yorum yapın , ezan arapça okunmaya devam edecek.ve türkçeye çevrilmek istense dahi, böyle birşey mümkün olmayacak.nedenini yazmak isterimde bazı insanlarla gereksiz bir tartışmaya giremem |-)

katılıyorum. Zaten bu konu açılmadan iki gün önce bahsi geçmişti arkadaşlarla. Aynen şunu demiştim. Ben o zamanlarda yaşasaydım arapça okurdum ve ıssız bir köşede öldürülmüş olurdum.

codblackops2

codblackops2

Üye
katılıyorum. Zaten bu konu açılmadan iki gün önce bahsi geçmişti arkadaşlarla. Aynen şunu demiştim. Ben o zamanlarda yaşasaydım arapça okurdum ve ıssız bir köşede öldürülmüş olurdum.

Birşeylerin farkında olan müslüman 1 nesil yetişiyor Allaha şükür..onlarla dalga geçenler önce dönüp kendilerine baksınlar.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman
rsm39

rsm39

Üye
Tanrı deyince zeus geliyor aklıma.ezan HZ.Muhammed (S.A.V.) zamanından beri arapca olarak okunuyor varsın millet anlamasın.benim düsüncem bu.

paradox07

paradox07

Üye
yorumların hepsini okudum. Ilginç yorumlar epey fazla. Okunsun veya okunmasın diyenlerin hiç birine katılmıyorum.
dinciler ne kadar komik insanlar yahu. hatta
kusura bakılmasın da dindarlar da ( dindarlar'ı
komik bulmak suç değildir inşallah). neyse,
arkadaşlar cennet ya da cehennem diye bir yer
yoktur. biliyorum kabul etmek çok zor bunu.
"nasıl" diye isyan ediyorsunuz "nasıl" bir ilahi adalet olmaz? maalesef yok arkadaşlar öyle bir şey, hepsi deli zırvası demek isterdim ama öyle
de değil, hemen hemen hepsi politk bir amaç
güdüyor dinlerin. itaatkar toplumlar yaratıp
onları kontrol altında tutmak amaçları. bu
dünya için ilahi olduğunu söyledikleri kanunlar
yarattıkları gibi bir de öbür dünya kavramı yaratıyorlar ki, bu dünya'da kanunları pas edip,
arzu ve isteklerine ulaşabileceğini düşünen
adamlar, ilahi bir adalet sopasıyla korkutulup
kontrol altında tutulsunlar.

Nietzsche'nin bir cümlesi vardır "Siz karanlığın içine

Düşünmeyen, sorgulamayan, teslimiyetçi gençlik istiyorlar. Camide imam karşısında diz
çöküp, boyun eğen bir gençlik cami dışında da
siyasi ve ekonomik güç karşısında boyun
eğmeye hazırdır. Çünkü ona öğretilen din,
teslimiyetçi ve kadercidir: zorluklar, sömürü ve
eşitsizlik karşısında mücadeleyi değil, sabretmeyi öğütler. Bir insanin iyi bir insan olması için dinlere ihtiyacı yoktur, ezanada. bana kalsa hiç bir dilde okunmasın, dinler ınsanların korkularına acılarina karşı yatıştırıcı bir ilaçtir. Halbuki insanin zihnini ve kendini özgür kılması için bu ilaca ihtiyacı yoktur, Bunlar benim düşüncelerim.

bu yorumuna baktıkça senin için üzülüyorum.camide imamın önünde diz çöken diye bir cümle yazmışsın,sanırım Nietzscheden.hiç camiye gitmediğin görünüyor bu cümleden.biz namaz kılarken imama diz çökmüyoruz,sadece imamla birlikte cemaat olup Allah'a ibadet ediyoruz.ayrıca din,düzeni uygun hale getirmek için uydurulmuş siyasi bir yalan değildir.dinde toplum düzenini korumak için uyulması gereken kurallar vardır.yani toplumla ilgili kurallar dinin içindeki kurallardan biridir.umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.

• Beğen
Tepkiler: Dede, HacKLess, somurtukk ve 2 diğerleri
somurtukk

somurtukk

Üye
yorumların hepsini okudum. Ilginç yorumlar epey fazla. Okunsun veya okunmasın diyenlerin hiç birine katılmıyorum.
"nasıl" diye isyan ediyorsunuz "nasıl" bir ilahi adalet olmaz? maalesef yok arkadaşlar öyle bir şey, hepsi deli zırvası demek isterdim ama öyle
yarattıkları gibi bir de öbür dünya kavramı yaratıyorlar ki, bu dünya'da kanunları pas edip,

Düşünmeyen, sorgulamayan, teslimiyetçi gençlik istiyorlar. Camide imam karşısında diz
eşitsizlik karşısında mücadeleyi değil, sabretmeyi öğütler. Bir insanin iyi bir insan olması için dinlere ihtiyacı yoktur, ezanada. bana kalsa hiç bir dilde okunmasın, dinler ınsanların korkularına acılarina karşı yatıştırıcı bir tir. Halbuki insanin zihnini ve kendini özgür kılması için bu ilaca ihtiyacı yoktur, Bunlar benim düşüncelerim.

Sizin adınıza üzülüyorum. Allah'ın kur'an da müjdelediği cennet için yoktur diyorsunuz. O'nun yaratmış olduğu bir evrende yaşıyorsunuz. Nasıl ilahi adalet yoktur diyebılıyorsunuz aklım almıyor. sizi yargılamıyorum ancak yanlış yoldasınız!! İnşallah doğru yolu bulbilirsiniz yoksa sizin için gercekten yazık olacak..

• Beğen
Tepkiler: Dede, HacKLess ve .Murat.

cukuleaks

Üye

bu yorumuna baktıkça senin için üzülüyorum.camide imamın önünde diz çöken diye bir cümle yazmışsın,sanırım Nietzscheden.hiç camiye gitmediğin görünüyor bu cümleden.biz namaz kılarken imama diz çökmüyoruz,sadece imamla birlikte cemaat olup Allah'a ibadet ediyoruz.ayrıca din,düzeni uygun hale getirmek için uydurulmuş siyasi bir yalan değildir.dinde toplum düzenini korumak için uyulması gereken kurallar vardır.yani toplumla ilgili kurallar dinin içindeki kurallardan biridir.umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.
tebrik koyuyorum :alkis:

cukuleaks

Üye
Muxoya gelsin..

@muxo Biz Allaha ve kitaplarına dümdüz arastirmadan etmeden inanmiyoruz. Egerki dümdüz arastirmadan inaniyorsan zaten vay haline. O kisi budizmede inanir hristiyanligada inanir zaten.

+ olarak islam mantik dinidir adelet dinidir mutevazilik hosgoruluk dinidir akil ilim ve bilim dinidir.
Unutmayalimki bilimde islam bilginlerinden dogmus ve einstein newton tesla tarafindan tum dunyaya yayginlaatirilmistir. Fizik hocamiz gecen ogretmenler gununde bir konusma yapti bu sekilde. Bilim yapmak bir anlamda ibadet seklidir. Cunku bilimin actigi her kapi bize o inanilmaz mantiga goturur ve en sonundada bunun buyuk bir guc sonucu olusmasi gerektigini ve dogal olarak Allahın kudretini gosterir.

Biz imama egilmiyoruz. Ayrica sen ozaman ogretmenini gorunce felanda egilip mutevazilik gostermiyorsun ozaman. Eger oyleyse vay haline..

Bukadar buyuk akil almaz bir evren var. Su havada ucan gereksiz pis igrenc dedigimiz sinegin sana nasil havada bukadar uzun uctugunu sorsam (ki bilimadamlari halaaa daha bulamadilar) belki 100 yil sonra anca cevabini bulabilecekken sinekten baska trilyonlarca kentrilyonlarca hatta akil alamayacak derecede cok sey var dunyada. Birde dunyanin galaksideki yerini dusun birde o galaksinin galaksiler arasindaki halini dusun... aklin almaz. Kusura bakma ama boyle kudretli bir akil boyle bir guc nerden geliyor ?? Hah rastlantı degil mi? Tabi hepimiz rastlantiyoz herkes rastlanti. Din felanda yok bisey yok...

Demek istedigim her yonden din ve Allahın ve İlahi adaletin varligi vardir. Clintonun baldızımı neydi müslüman olmustu o videodaki konusma belki sana bi ornek olabilir.

Ayrıca sunu soylemek istiyorumki ozgurlukten bahsediyorsun ama cok dar dusunuyorsun :oke:

• Beğen
Tepkiler: hmgurbuz2
Yunkaai

Yunkaai

Üye
Yahu zamanında düşünmeden yapılmıs bir uygulama.Olmuş bitmiş.Niye sen bu konuyu tekrar gündeme getirisinki ? Anlamıyorum bir şeyleri çekememe filanmı var ? Yöneticiler bariz tartışma ortamı yapıyo biz en küçük sözümüze ban yiyoruz.

semihguney

semihguney

Üye
uzatmayalım bencede herkesin düşüncesi kendine...

DDorlion

DDorlion

Üye
Bence Arapça Okunması En İyisi Neden Derseniz Arapçadan Tam Çeviri Yok Türkçeye Bildiğim Kadarıyla Ve Allah(c.c) Nasıl Yolladıysa Öyle Okunmalı

• Beğen
Tepkiler: Esoes34
paradox07

paradox07

Üye
Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
@muxo Eğer Allah(c.c.) olmasaydı veya sizin dilinizle konuşayım Tanrı olmasaydı sence bu düzen nasıl oluşucaktı? Dünya belli bir ivmeye nasıl kavuşucaktı? Gezegenler hızla dönerken nasıl birbirine çarpmıycaktı? Bunlar kendi kendinr oluşcak şeyler değil Allah(c.c.) yaratmıştır bu düzeni. İnşAllah doğru yolu bulursun ne diyim...

DDorlion

DDorlion

Üye

eşitsizlik karşısında mücadeleyi değil, sabretmeyi öğütler. Bir insanin iyi bir insan olması için dinlere ihtiyacı yoktur, ezanada. bana kalsa hiç bir dilde okunmasın, dinler ınsanların korkularına acılarina karşı yatıştırıcı bir tir. Halbuki insanin zihnini ve kendini özgür kılması için bu ilaca ihtiyacı yoktur, Bunlar benim düşüncelerim.

Diğelimki Dinler Dediğin Gibi Eğer Dinler Olmasaydı Kimse Hiçbirşeyden Korkmazdı O Orda Bomba Patlatır Bu Burda Tecavüz Eder Tabiki Dediğin Herşey Saçmalık Evrenin Bukadar Dengede Oluşu Herşeyin Mükkemmel Olması Bir Yaratıcıya İşaret Senin Şuanda Maxicepte Takılman Bile Allahın Bir Eseri Ve O Olmadan İmkansız ...

DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Olamaz bence.

hmgurbuz2

hmgurbuz2

Üye

eşitsizlik karşısında mücadeleyi değil, sabretmeyi öğütler. Bir insanin iyi bir insan olması için dinlere ihtiyacı yoktur, ezanada. bana kalsa hiç bir dilde okunmasın, dinler ınsanların korkularına acılarina karşı yatıştırıcı bir ilaçtir. Halbuki insanin zihnini ve kendini özgür kılması için bu ilaca ihtiyacı yoktur, Bunlar benim düşüncelerim.

Şu an belki farkında değilsin ama büyük günahların en büyüğünü işliyorsun.Sana ne diyeyim ki ben..Allah inşallah bir kapı açar da bu pis düşüncelerinden bir an önce arınırsın.Allah ıslah etsin...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Arkadaşlar konudaki ilk yorumlarla son yorumlara bir bakın Allah aşkına. Nedir bu tahammülsüzlük. Bu konu gayet güzel tartışılabilir, tartışıldı. Sizinle aynı düşünmeyen bir insanın fikri ne kadar aykırı gelirse gelsin sizi zenginleştirecektir. Farklı düşüncelere, dinlere, milletlere sahip insanların bir arada bulunabildiği bu güzel forum ortamında sizler de fikirlerinizi net bir şekilde dile getirebilirsiniz. Sizin için doğru olan diğer için yanlıştır. Nasıl ki kendi bildiğiniz doğruların arkasında duruyorsanız karşınızdaki insan da duracaktır. Ona neden kendi fikrinizin en doğrusu olduğunu ispatlamaya çalışırsınız.

Çoğunluğun doğru bildiği yanlışlar, mutlak doğrudan daha fazla kabul görür. Bunu asla değiştiremezsiniz. Konuda yönetime hakaret olarak algılanabilecek mesajlar var bu şekilde bu konuyu devam ettiremezsiniz. Konuştuklarınıza dikkat ediniz lütfen. Konuyla ilgili düşünceleriniz, söylemek istedikleriniz, tartışmaya açmak istedikleriniz var ise yazınız. Bunun dışında sivri diliyle ön plana çıkmak isteyen varsa söylesin uğraşmadan uzaklaştıralım.

doctorrr

doctorrr

Üye
o değilde muxo nickli arkadaşa çok yüklenilmiş bu zındık diye taşlanan Hayyam'ın haline benzedi...

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
İlk önce birbirine saygı gösterin olmuyor böyle inanmayabilirsiniz ama inanana da yobaz gerici yaftası yapıştırmayın ve söyledikleriniz kendi düşünceleriz olsun