Renkleri ayırt etmede problemler yaşıyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
    Konu Sahibi
Renkleri ayırt etmede problemler yaşıyorum.
Küçükken okulda da çok çekmiştim bundan. Resim derslerinde renksiz resim yapardım, boyamaya gelince arkadaşlarım yardım ederdi "şununla şurayı boya" diye.. Bir keresinde sınıf öğretmeni sınıfa renkleri sorarken bana sorduğu renge "turuncu" demiştim, pembe imiş, bilemedim diye dayak yemiştim.

Arkadaşlarım göz doktoruna görünmem konusunda ısrar etse de, ehliyeti yakar diye gitmek istemiyorum.

Bu konuyu açmamın sebebi, UC browser için yeni temalar arıyordum. UC Theme Store'da gezerken hoşuma giden bir temayı kurdum. Tema yeşil idi ve seçim butonlarının rengi kırmızıydı. Ama ben bir türlü yeşillerin içindeki o kırmızı seçimi bulamıyordum. Anca yön tuşları ile diğer link'in üstüne gelince, yer değiştirince fark ediyordum.

Şimdi ise size sorayım dedim.

Ne yapayım?

Jomolocco

Jomolocco

Üye
dostum renk korusun bununla ilgili yapacagin tek sey var o gordugun renginin orjinal ismini ogreneceksin

ayni sekilde trafik lambalari yesil sari kirmizi renk koru olanlar degisik gorsede ona gore ogreniyor

corchy

corchy

Üye
En iyi yolu git doktora bence.Bu sağlık başka bişeye benzemez.

aleranol

aleranol

Üye
Bu sanırım renk körlüğü ama bi yerde duymuştum degisik bi görme hastalığı vardi :) özelsin adamım

Preloader

Preloader

Üye
Bu gün fen dersinde renk körlüğünü işledik ve anladığım kadarıyla renk körüsün malesef.Renk körlüğünün tedavisi yoktur ve kalıtsal bir hastalıktır.Sadece renkleri ayırt edebilmen için özel gözlükler var.
Güneş gözlüğüne benzerler fakat bu gözlüleri satın almak için doktora başvurman gerekiyor.Çünkü yanlış gözlüğü alırsan renk körlüğü ilerleye bilir hatta siyah beyaz görmeye başlarsın.Bu yüzden doktora gitmen gerekli.

otostopçu

otostopçu

Üye
havuç ye

Jomolocco

Jomolocco

Üye

komik mi ?

burada ciddi bir sey konusuluyor. Farkindasin demi bu kalitsal bir hastalik bilmiyorsanda konuyu okur ve gecerdin cevap yazmazdin bu kadar seviyeyi dusurmeyin kendinizi. Konuyu acan adam yerine koyun.

doctorrr

doctorrr

Üye
Renk körüsün muhtemelen ama doktora görünmekte fayda var.

sanal hacker

sanal hacker

Üye
renk körlüğü

her cısımde renklenmesını sağlayan pigmetler vardır bu pigmetler sayesınde cısımlerı renklı görürüz

furkan5800

furkan5800

Üye
dostum mesela pembeyi turuncu gorduysen turuncuya pembe de

otostopçu

otostopçu

Üye
komik mi ?

burada ciddi bir sey konusuluyor. Farkindasin demi bu kalitsal bir hastalik bilmiyorsanda konuyu okur ve gecerdin cevap yazmazdin bu kadar seviyeyi dusurmeyin kendinizi. Konuyu acan adam yerine koyun.
ben ciddiyim diyorum madem kalıtsal hiçbir şekilde düzelmiyor konu açıp yöntem mi sorulur :ban: mantıksız olmayı lütfen !

- - - Eklendi - - -

Bu gün fen dersinde renk körlüğünü işledik ve anladığım kadarıyla renk körüsün malesef.Renk körlüğünün tedavisi yoktur ve kalıtsal bir hastalıktır.Sadece renkleri ayırt edebilmen için özel gözlükler var.
Güneş gözlüğüne benzerler fakat bu gözlüleri satın almak için doktora başvurman gerekiyor.Çünkü yanlış gözlüğü alırsan renk körlüğü ilerleye bilir hatta siyah beyaz görmeye başlarsın.Bu yüzden doktora gitmen gerekli.
ilkokullular çok arttı forumda bu günlerde :hmmm

Preloader

Preloader

Üye
Yunkaai

Yunkaai

Üye
Yahu beyler yanlışsam cahilliğime verin.

Renk körleri kırmızıyla yeşili veya maviyi ayırt edemez diye biliyorum.

semihguney

semihguney

Üye
dostum mesela pembeyi turuncu gorduysen turuncuya pembe de

o kadar basit değil işte , düz mantık gitme renkler birbirine giriyormus , yeşilin içinde kırmızı kayboluyor diyo ne yapsın adam

SheFy

SheFy

Üye
Yahu beyler yanlışsam cahilliğime verin.

Renk körleri kırmızıyla yeşili veya maviyi ayırt edemez diye biliyorum.
evet ama bazilari sadece bu renkler degil daha fazla rengi karistiran var. ilkokuldan bi arkadasim vardi. siyah beyaz haric tum renkleri karistiriyordu

Preloader

Preloader

Üye
:çay: muhabbet iyice koyulaştı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...